-MMS21 na Xbox pewnie w tym miesiącu(miał być w czerwcu)
-Rally Mechanic Sim demo(prawdopodobnie październik na steam fest albo wczesniej)
-Castle manager grudzień 2023
-Egypt frontiers 2023
- Aztec demo pewnie będzie prezentowany znowu na jesiennej edycji steam fest
- Aztecs i Rally premiera w 2024
- Permafrost 2025
To jest właśnie jednak z bardziej przykrych rzeczy na profilu tej spółki. Jest tak duży potencjał i mimo, że giełda rzekomo dyskontuje przyszłość, tutaj jakoby aktualnie dyskontowane było przyszłe bankructwo albo fiasko wszystkich premier :(
Chyba poprostu, dużo inwestorów straciło zaufanie do spolki po nieudanej premierze MMS21 niestety. Albo może czekają na decyzję czy będzie emisja czy też kredyt przed zadecydowaniem czy zainwestować w spółkę, bo na bankructwo to się nie zapowiada jeszcze przez długi czas
Jesteśmy na NC, nie gpw.. tu przyszłość jest bardzo niepewna w dodatku ta płynność. Wieszczyć teraz bankructwo to spore przegięcie wg mnie..
ale co do przyszłości, popatrz na to tak:
-MMS21 na Xbox pewnie w tym miesiącu(miał być w czerwcu)
No właśnie miał być rok temu, już, w tym miesiącu, równie dobrze może będzie za rok. Kolejny raz niedotrzymane słowo, dlaczego tym razem inwestorzy mają wierzyć?
-Rally Mechanic Sim demo(prawdopodobnie październik na steam fest albo wczesniej)
prawdopodobnie, mam nadzieje, że sie uda, ale to wciąż tylko demo, nawet nie wiemy czy będzie dobrze przyjęte..
-Castle manager grudzień 2023
czy tu do pitu wgl wpadnie cała kasa? nigdzie nic o tym nie informują, to, ze jest od dawna jakaś data na steam nie znaczy, że wgl nad tym pracują..
-Egypt frontiers 2023
z espi raczej wynika, że podnajmują do playway devów, wiec powiedzmy przez jakies okresy zwraca im to za pensje, ale chyba nic nie wpadnie dla nich po premierze. Nie są wydawcą, ani developerem, to chyba kwestia pożyczenia ludzi. Przynajmniej tak rozumiem.
- Aztec demo pewnie będzie prezentowany znowu na jesiennej edycji steam fest
przyda sie do zwiekszenia wl i zasięgów, ale kasy to jeszcze nie daje..
- Aztecs i Rally premiera w 2024
a jaka była pierwotna? bedzie na początku czy na końcu roku? można tak czekać i czekać..
- Permafrost 2025
patrz poprzednie
Podsumowując, może i jest obiecująco, ale tyle razy niedotrzymane terminy, że nikt ich na poważnie nie bierze. Skoro mają te rzeczy dziać się, za rok, może nawet 2 to po co komuś mrozić już teraz kapitał? I wg mnie to jest przyczyna, że nie rośnie i jest tu cisza, bo i nic sie nie dzieje..
..ale żeby nie było tak źle, wciąż nie wiemy jak sie mms sprzedawał na nintendo, zobaczmy jak bedzie wygladał nastepny raport.
Teraz same obietnice to za mało musi sie zacząć coś tu konkretnego dziać, żeby było poruszenie.
-MMS21 na Xbox - to nie oni są producentem tej gry tylko ultimate games więc za niedotrzymane słowo to ich trzeba obwiniać
-Castle manager - forgville games to tworzy nie p2chill, więc zakładam że to robią, bo czym by się niby ta spolka zajmowała. P2chil jest wydawcą tej gry, więc raczej za darmo tego nie wydadzą.
-egypt frontiers - na ten temat nic prawie nie wiemy, a szkoda, ale raczej spolka nie wynajmowałaby swoich pracowników za darmo.
-Aztecs, tutaj sprawa wydaje się być bardziej skomplikowana z niedotrzymaniem terminów. Z tego co pisali to przebudowali całą grę od zera, więc ten rezultat który widzieliśmy na steam fest to jest owoc pracy z około roku. Niestety taka była ich decyzja, ale trzeba pamiętać, że inaczej się robi grę od zera, a inaczej gdy masz już zaplanowana całą fabule, funkcjonalność, wiesz jak gra będzie wyglądać i poznałeś historie "Aztecow".
A niech se zrzuca, 1k akcji dzisiaj skubnalem. Najwyżej jak zrzuci to znowu coś skubnę, choć mam już tego tyle, że ciężko by było sprzedac przy takiej płynności
Z xboxem wiem, że to nie oni implementują, że nie wina pitu, ale słabo ich ścigają.. w dalszym ciągu mogą się bujać nie wiadomo jak długo tak samo na PS.
castle manager - zgadywanie, są wydawcami ok, ale troche dziwne, że nie chwalili się, że coś tam się dzieję, fajnie jakby ta gra wyszła, ale nie brał bym tego za pewnik.
egypt forntiers, nie pisze, że są za darmo. Chodzi mi o to, że bez względu jaki będzie sukces tej gry, to pitu raczej teraz dostaje kase za poświęcony czas bez wzglęgu na to czy będzie to hit czy kit. Jak już będzie gra wydana to kasy z pitu nie będzie, wiec to nie jest cos co nadaje spółce perspektywy. Chyba, że źle zrozumiałem tą współpracę, to chętnie usłyszę wyjaśnienie.
aztecs, czy to ma znaczenie, że przebudowali od zera, to chyba tylko na minus, bo oznacza, że jest to gra nad którą pracował ktoś x czasu mniej niż myśleliśmy. Oczywiście wszyscy wolimy, żeby była od zera a dobra.
Mniejsza o te punkty, jestem tu bo dalej widze perspektywy, ale w pełni rozumiem, że tu sie nic nie dzieje, bo jest wiele podstaw do tego, że znowu będą opóźnienia.
Zgadzam się teraz, ze wszystkim co napisałeś. Fajnie by było się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z tym egypt frontiers. Ciekawi mnie też dlaczego do tego nie ma karty na steam.