Pod co to rośnie? Cena sody słaba zeszłorocznych cen a to była moc zeszłorocznych wyników. Mi się wydaje że wyniki w sierpniu wyjaśnia wszystko Ja myślę że jak 100 się utrzyma to będzie dobrze
Najważniejsze to śledzenie rynku światowego oraz cen związków chemicznych.. analizy również posiadałem nawet chciałem wysłać na maila ale każdy odważny jak anonimowy nikt maila podać nie chciał.
>no szacun kolego. Widziałem Twojego posta i rzeczywiście szybko dobrze wywnioskowałeś z tego wszystkiego. Ja też zadowolony jestem, bo kupowałem pcc od czasu covidu od 47zl, a ostatnio zdążyłem sprzedać połowę papieru po 110. Odkupię to, bo pcc Rokita to nadal dobra firma.
Gdybym przeczytał ten temat na forum, to pewnie bym wysłał, bo i przeczytał te analizy, to dosyć często przeszukuję forum, aby dowiedzieć się o danej spółce, a tak tylko wtopiłem kilkanaście kawałków. Dalej siedzisz na Orlenie? Ja po dywidendzie kupiłem, ale jakoś wypatrzyłem Rokitę i zamieniłem. Teraz tak jak przysłowie mówi: ,,Zamienił stryjek siekierkę na kijek."
Tak nadal siedzę na Orlenie. W tym momencie Orlen to 30% mojego portfela. Na orlenie w tym roku było 5,5 zł dywidendy; przyszły rok szacuje na poziomie 7,5-8 zł., Orlen będę trzymał plus minus 2 lata.
Pod dywidendę może i dobre. U mnie dywidenda to opcja zapasowa. Spółka przede wszystkim powinna przynosić stały lub zwiększający się zysk w połączeniu z rosnącym kursem. Tutaj gdzie dotąd wszystko grało, nagle po ostatnim sprawozdaniu wszystko pieprzło.
Też tak myślę, ale wkurza mnie banda jełopów zarządzających. Na kampanie reklamowe mają, na sponsoring imprez mają, na kupno upadających trupów jak gazeta lub kioski mają, na przetwarzanie wszystkiego co polskie i dołączanie do swojego portfolio też jak np. paczki z Poczty Polskiej, ale już dla inwestorów w postaci dywidendy to szkodują dorzucić. Może coś się zmieni jak dojdzie do władzy inna partia.