Sory za dzis ale nie chcialo mi sie czekac po lewej aczkolwiek troszke wpadlo po skasowaniu SL:):):) Znow WAS lekko oskubalem :) A to jeszcze nie koniec:)
piracik33 a kto tak mocno sypał dziś, myślę że to nie Ty a jakiś fund. Daje to dużo do myślenia czy ta spółka MDG ma taką przyszłość jak na forum większość pisze ?, myślisz że w fundach siedzą głupcy którzy sprzedają akcje co są wart 150 zł ??? za 23 zł, nie sądzę aby tak było, może jacyś głupcy i są ale jest ich niewielu i do stanowisk decyzyjnych raczej nie są dopuszczani. Skoro sypią coś tu nie tak i niedługo wyjdzie szydło z worka. Ja jak wiesz mam te akcje od wielu lat a większość kupowałem po 28,30 zł tych akcji niżej nie chcę sprzedać ale czy nie stracę dużo więcej to czyniąc tego nie jestem pewien. BACZNIE BĘDĘ OBSERWOWAŁ PRZYCHODY SPÓŁKI , podsobnie kiedyś bajerował prezes spółki Mabion , ludzie słuchali naganiaczy kupowali po 60 czy nawet 90 zł a teraz oddają po 16 zł
Szanowny kolego. Mówiąc szczerze,to każdy z was piszacy z tego IP mowi o innych poziomach wejscia i wyjscia wiec powiem szczerze to sie pogubilem:):):)
Jak to Sandman76 madrze niedawno napisal jedni sprzedaja a drudzy kupuja i to bardzo dobrze dla papieru( szkoda tylko ze to nie Wy opusciliscie papier no ale kto zabija kure co znosi złote jaja).....jedno musze Wam przyznac ze rozprawki zaczynacie pisac coraz lepiej ale na mnie to niestety nie dziala......
Od wczoraj znow skupuje przez 2 tygodnie codziennie jak w październiku i szczerze licze na te 19-20zl jak pisales bo znajac wasza pazernosc jest to możliwe ( jak na 15zl) w koncu nie gracie swoimi pieniędzmi a dla fundow kreski musza sie zgadzac.....
Wiec jeszcze conajmniej rok musimy sie tolerowac na forum:)
Dnia 2023-06-29 o godz. 21:53 ~Piracik33 napisał(a): > Szanowny kolego. Mówiąc szczerze,to każdy z was piszacy z tego IP mowi o innych poziomach wejscia i wyjscia wiec powiem szczerze to sie pogubilem:):):) > > Jak to Sandman76 madrze niedawno napisal jedni sprzedaja a drudzy kupuja i to bardzo dobrze dla papieru( szkoda tylko ze to nie Wy opusciliscie papier no ale kto zabija kure co znosi złote jaja).....jedno musze Wam przyznac ze rozprawki zaczynacie pisac coraz lepiej ale na mnie to niestety nie dziala...... > > Od wczoraj znow skupuje przez 2 tygodnie codziennie jak w październiku i szczerze licze na te 19-20zl jak pisales bo znajac wasza pazernosc jest to możliwe ( jak na 15zl) w koncu nie gracie swoimi pieniędzmi a dla fundow kreski musza sie zgadzac..... > > Wiec jeszcze conajmniej rok musimy sie tolerowac na forum:)
piracik33 skoro liczysz na te 19-20 zł to może lepiej spokojnie poczekać na ten kurs, Widzisz gołym okiem że trwa dystrybucja nawet na 22,80 zł zeszło sporo papieru, później techniczna podbitka o złotówkę by ubierać wyżej, giełda to szulernia może być różnie ale pamiętaj jedno zawsze, ..umiesz liczyć licz na siebie ''.z tego co wiem mój fund nie sypie a podejście moich pryncypałów jest neutralne /z trzymaniem papieru/, ja niestety w firmie jestem pionkiem i nie do końca rozumiem kto i dlaczego już teraz realizuje zyski skoro jest tutaj tak dużo optymizmu - dlatego mam wątpliwości czy tu kiedyś wyjdę na zero. Nie rozumiem również innych spółek jak np, choćby Mabion-u dlaczego tylko spada, może ma podstawę bo wycena analityków to tylko 14 zł ale na tym nie można polegać, ja traktuje takie wyceny jako anty wskaźnik ..... kiedyś pamiętam jak znany analityk BM PKO BP zrobił wycenę papieru pod Solorza - Żaka że ZEPAK jest wart tylko 6 zł i właśnie po tej cenie trwał długo skup papieru przez koników Żaka a gdy ten skup się skończył kurs natychmiast poszybował z 6 zł na 23 zł i takie uczciwe są te wyceny. piracik33 uważam że dobrze robisz zostając przy mdg bo coś w tym jest i musi być bo grube ryby decydenci ogromnych pieniędzy w fundach na temat tej spółki dużo rozmawiają ale nie jest to spółka na teraz jak aillerion, action czy arctic.
Szanowny kolego( tylko nie wiem ktory bo widze piszecie na 3 zmiany) czekac to ja moge na 38zl na JSW :) Ale doceniam twoja troske o moje inwestycje.... Tak jak pisalem codziennie po rownej czesci a w jeden dzien Was zaskocze:) Milego wekendu:) Moze jasys golasy beda dorabiac na Cognorze to i dzis wiecej wpadnie tutaj:)
Oczywiscie ze nie mam w ogóle:)
Tak
Przyznaje Niki racje. Od pazdziernika pisze pozytywnie o spółce bo wierze w jej sile......i kto obserwowal moje wpisy ,zainwestowal ma na dzien dzisiejszy zysk ponad 140%
A ile by zarobil ktos kto by sluchal ciebie i przy 12 zl pisales o 6 :)tylko i wylacznie zarobil by twoj fundusz nawet nie ty bo ty golas jestes:)
Niestety ale na tym forum jestes spalony bo kazdy kto ma rozum i czas moze poszperac w historii forum i zobaczy jak pracuje naganiach funduszu.....zenada.
Niki widze ze IP zmienione wiec dostales premie od pracodawcy .
Ps
Ciagle mam za malo akcji a funduszy jeszcze sporo wiec Niki zapraszam do tańca. Wczoraj probke widziales:)
A to nie koniec:)
Stopa zwrotu od pazdziernika kto wzorowal sie na wskazowkach
Piracik33 -----140% Niki ---- (-) minus 50%
zreszta co ja tam wiem:):):) Golas zawsze bedzie golasem i jedyne co mu pozostaje to zle doradzac innym zeby tracili wg polskiej zasady "ja nie mam to i ty miec nie bedziesz"....Szkoda mi Ciebie NIKI. Milego weekendu
Dnia 2023-06-30 o godz. 13:00 ~piracik33 napisał(a): > Szanowny kolego( tylko nie wiem ktory bo widze piszecie na 3 zmiany) > czekac to ja moge na 38zl na JSW :) > Ale doceniam twoja troske o moje inwestycje.... > Tak jak pisalem codziennie po rownej czesci a w jeden dzien Was zaskocze:) > Milego wekendu:) > Moze jasys golasy beda dorabiac na Cognorze to i dzis wiecej wpadnie tutaj:)
piracik33 to już dzisiaj blisko byłeś na JSW bo akcja chodziła 39,69 zł ale czy 38 zł jest dobrą ceną do kupna, po pierwsze to straszny gniot, po drugie średnia cena zakupu przez fundy oscyluje w przedziale 18-19 zł..
po 20 sam dokupiłem 1277 szt. Tobie Piracik33 też życzę tego choć na razie nie ma podstaw wzrostów na MDG., może kiedyś !!! Ci co kupili na dołku w dużych ilościach Będzin i Cognor JUŻ SĄ BOGACZAMI WIĘC MOŻE KIEDYŚ BĘDZIE PODOBNIE NA MDG.
Przecież wiesz za ile Cognor kupowalem:):):)
Przyjdzie czas na zarobek tutaj. Znasz moj czas zamkniecia pozycji czyli 4q 2024r
Mi naprawde nie spieszy i wbrew temu co moze sie wydawac cieszy mnie kazdy dzien kiedy widze czerwien. Im nizej tym taniej moge dokupic:) To juz ostatnie tygodnie czy miesiace gdzie jestesmy na tych poziomach i taki Będzin to bedzie chwilowy przystanek w nastepnym roku jak firma zrealizuje polowe swoich planow......wiec meczymy sie razem Szanowny kolego:)
piracik33 do wzrostów na MDG typu Będzin jeszcze bardzo daleka droga - sam wiesz o tym doskonale ale warto zawsze mieć nadzieję i realizować swoje plany. Wiele spółek nawet śmieciowych da zarobić po 500-1000% trzeba jednak mieć dobry pomysł, mieć szczęście by wybrać i kupić tą właściwą opcję. Wiele spółek które dotychczas spadały i kisiły się może rosnąć, kto wie na przykład czy nie będzie tego na Mabion czy Harper - niby śmieci, ale....., póki co gratuluje Cognor-a...
dziś piracik33 pospieszyłem się jak gówniarz i kupiłem 561 szt . po średniej aż 27,25 zł , mogłem poczekać ze 2 dni i kupić dużo taniej, nawet po południu było już 26,5 a jutro będzie jeszcze taniej bo jak piszę od dwóch dni zaczyna się korekta
Bylo i nizej. Nawet 200szt wpadlo ponizej 26.50 ale liczylem na zdecydowanie wiecej ale juz sie pazerny po was zrobilem i czekalem nizej:) bedzie nizej to sie dokupi.
Bylo trzeba wejsc w JSW jak pisalem ponizej 37zl i Cognora na drugie kolo..... . Czekamy, obserwujemy i skubiemy:):):)
Milego wieczoru...
Dnia 2023-07-11 o godz. 22:59 ~Piracik33 napisał(a): > Bylo i nizej. Nawet 200szt wpadlo ponizej 26.50 ale liczylem na zdecydowanie wiecej ale juz sie pazerny po was zrobilem i czekalem nizej:) bedzie nizej to sie dokupi. > > Bylo trzeba wejsc w JSW jak pisalem ponizej 37zl i Cognora na drugie kolo..... . Czekamy, obserwujemy i skubiemy:):):) > > Milego wieczoru...
no była okazja to fakt na JSW ale piracik33 ta spółka to gniot mam to i jakoś mimo że się obsunęło z 40 na 36x jakoś miałem mieszane uczucia, oprócz MDG zbieram Agroligę i brakuje mi wolnego kapitału. Uważam że korekta na MDG będzie większa i akcjonariusze dokupią poniżej 26.
XD bedzie korekta to super dokupi sie taniej :) Czy gleboka to ciezko powiedziec ale wczoraj jak zaczelo wpadac ponizej 26.5 to odrazu sie kierunek zmienil:) PAmietaj ze juz mamy 3Q a zarzad informowal o nowych umowach w 2 polroczu wiec espi moze byc w kazdej chwili dlatego wiedac ze tu malo chetnych do oddawania dlatego kurs stabilnie idzie do gory.... Za dlugo siedzisz na gieldzie zeby nie wiedziec jak JSW jest rozgrywana wiec tu nie skonczy sie na 4x.XX . Ja sobie dobieram Mercatora i czekam co prezes wymysli na Cognorze. Ale to zabawa w porownaniu z inwestycja w perelke:)
Mdg trudno bedzie pokonać do zimy psychologicznej bariery na 32 zł , wczoraj troche dobrałem ale teraz poczekam na niższy kurs. Mercator spadł z ogromnej górki, czy znowu coś pokaże bez covid nie wiem.
Teraz to juz cie ponioslo i to bardzo:) Info wisi w powietrzu i podejrzewam ze jeszcze w tym miesiacu przebijemy ten poziom bez wiekszego problemu:) Ale co ja tam wiem:)
Bariera na 32, lub 32-35, wcale nie jest psychologiczna. To bardzo mocny opór, który z marszu do wzięcia jest możliwy tylko z kolejną (chyba 3) luką. I to przy bardzo dużych obrotach