Zarząd Telestrada S.A. podaje wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Telestrada S.A., które odbyło się w dniu 28.06.2023 r.:
CATHETEL LIMITED – 1 575 658 głosów stanowiących 45,88% ogółu głosów i 84,00% głosów na WZA; HUGORE LIMITED - 300 000 głosów stanowiących 8,74% ogółu głosów i 15,99% głosów na WZA;
Razem 1 875 658, czyli nie licząc akcji w posiadaniu TELESTRADA SA, pozostało TYLKO 153 342 akcji (5,6%)
Ale ja nie wiem czego wy oczekujecie. Pies z kulawą noga tu nie zagląda. Niech spółka robi swoje, zarabia kasę i dzieli się nią z akcjonariuszami - jak dotychczas. Cierpliwości :) to nie bioton
Fundamentalny niestety tylko w jednej kwestii się z Tobą nie zgodzę. Chodzi o tego psa i jeszcze dodałeś kulawą nogę, ehh niepotrzebnie :). W Spółce jest dobrze, z tendencją do b. dobrze. Oczywiście wiszą topory pod postacią kary i przetargów na obsługę więzień. Obawiam się, że pierwsza sprawa będzie ciężka do pozytywnego rozstrzygnięcia. Pewno jeszcze odwlecze się w czasie i może już wtedy zobaczymy inny kurs na CPS. Odpis został na poczet tej sprawy zrobiony. Jeśli chodzi o więzienia to przetarg został wstrzymany, co jest b. dobrą informacją. Oczywiście nikt nie mówi, że sprawa jest załatwiona pozytywnie, ale na pewno zostanie odwleczona w czasie. Czy odbędzie się do wyborów? A co Po ? Zobaczymy. Umorzenie 705 415 tyś. akcji, no tu chyba nie ma co komentować. Potrwa to, ale myślę, że do skutku dojdzie. Więc info b. pozytywne. Skup, nie będzie to pewno tak szybko jak rok temu, ale sierpień/ wrzesień, jak najbardziej realny. Cena z dużym prawdopodobieństwem wyższa. Jak widać po comiesięcznych komunikatach ilość kart sim rośnie, a dodatkowo bardzo fajny przyrost klientów biznesowych. Możliwość z uwagi na posiadany areał kolejnego budynku. A przy okazji, to co Spółka obecnie posiada, teren i budynek oraz jego lokalizacja, to po umorzeniu akcji jest wart w okolicach obecnej kapitalizacji. Umowa podpisana przez Infotel service z Orange.
Więc czy to źle wróży??? Niech każdy z akcjonariuszy sobie odpowie.
Mój optymizm wynika z logiki. A cena, no cóż z rynkiem się nie dyskutuje. Może nie jest to gamedev lub biotech, ale spokojnie można tę Spółkę w portfelu trzymać.
Rynek nie dyskontuje od razu wszystkiego, szczególnie przy tak małym free float i obrotach. Tak czy inaczej ja wolę mieć w portfelu spółki niedowartościowane, niż z wyceną z kosmosu. Dlatego postawiłem na Telestradę.
Dnia 2023-07-04 o godz. 19:46 ~janek napisał(a): > Rynek nie dyskontuje od razu wszystkiego, szczególnie przy tak małym free float i obrotach. Tak czy inaczej ja wolę mieć w portfelu spółki niedowartościowane, niż z wyceną z kosmosu. Dlatego postawiłem na Telestradę.
Pełna zgoda. Zdecydowanie rozsądniej stracić chwilowo na tej Spółce 10 - 15 %, niż 80 % na trendowej wydmuszce. Nacisk na słowo "chwilowo", którego przy "wydmuszkach" należy szukać w antonimach..