Postawa prawna: Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 % Zarząd SferaNet S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej (dalej: Spółka) informuje, iż spośród akcjonariuszy biorących udział w Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 29 czerwca 2023 roku, co najmniej 5% głosów na tym Zgromadzeniu posiadali: - Vortanoria Investments sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie - 7.358.504 głosów z posiadanych akcji, co stanowiło 96,96% liczby głosów na Zgromadzeniu oraz 91,52% ogólnej liczby głosów. Emitent/PAP
Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gieldy/raporty-espi/news-sferanet-sa-17-2023-wykaz-akcjonariuszy-posiadajacych-co-naj,nId,6872156#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Dnia 2023-07-03 o godz. 15:39 ~śżc napisał(a): > no mają formalnie 91% ale my tu wszyscy zakładamy, że na pstryknięcie będą mieli te 300k papiera dające im prawie 95%
już kupili te 300k w komunikacie ni jest wspomniane 230k które play ma bezpośrednio i jest wymienisne w każdym komunikacie o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosó
na walnym byli vortanoria 7358504 play 230000 i ktoś z 1000 akcji
Prawo kontroli służy każdemu wspólnikowi. W tym celu wspólnik lub wspólnik z upoważnioną przez siebie osobą może w każdym czasie przeglądać księgi i dokumenty spółki, sporządzać bilans dla swego użytku lub żądać wyjaśnień od zarządu... znając życie koszty delegacji będą w kosztach spółki (mogę się mylić). Wtedy czy takie ustalenia nie powinny być podpięte pod faktury? Czyli powinno się poznać z kim i co było ustalane. Tak sobie filozofuje… jak uważacie?
Już na tej spółce jestem tak długo , że się przyzwyczaiłem do tej ciszy ... i czy PLAY przedstawi cenę za tydzień czy za rok wykupu to mi i tak wszystko jedno swoje zarobię :) Pozdrowienia dla wytrwałych .