• Ciekawy jestem Autor: ~Peroniaż [176.122.240.*]
    jak ochrzczą córeczkę
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~Aqq [5.173.232.*]
    Wise finance 2
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~Peroniaż [176.122.240.*]
    Wzorcowe ubranie , brawo Zarząd , teraz czekam aż ten sam numer wykręcą na WF
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.88.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    oczywiście że bzdury , a najbardziej to cieszą się Ci co brali wczoraj po 60 ? uciechy maja bezkres bo wierzyli że zaraz emisja i po 193 zeta ? nie ?
    sam mam tego trochę i powiem Ci szczerze że się nie cieszę jak patrzę na notowania, miałem nawet pokusę dobrać wczoraj licząc na pomyślne wieści z WZA ale powstrzymało mnie małe zainteresowanie na tym walorze WF i dałem sobie spokój , teraz dobieram WF bo podejrzewam podobny numer
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~JanKes [31.60.88.*]
    Taaa... Napisz jeszcze, że to był spisek żydowski.. albo masoneria postanowiła... albo kosmici ułożyli ten plan..
    Tak, tak.
    to są fakty
    po co to bicie piany ?
    tak się robi naiwnych leszczy co o niczym nie wiedzą bo żeby ktoś zarobił stracić musi ktoś
    taka prostacka zagrywka , najpierw wyniki z kosmosu , potem wza i emisja dla wybrańca za gotówkę po 193 = musi zrobic wrażenie potem jeszcze mało ożenili to przekładka wza = klasyka
    A ja myślę że póki akcję nie będą zaksięgowane to nic się nie wydarzy
    Dnia 2023-06-22 o godz. 10:30 ~Peroniaż napisał(a):
    >... wyniki z kosmosu ...

Bredzisz facio totalnie. Jednak to nie skisek żydowski, nie masoni a kosmici ... z kosmosu.
    Wiesz jaki był zysk na akcję np. w 1.Q16 ??? Nie ? To ci podpowiem : Ponad 130 zł/akcję !!! ( 7 lat temu )
    A w 4.Q21 ??? Też nie wiesz ? To ci podpowiem : Ponad 100 zł/akcję

Więc bzdur nie wypisuj, że 50 zł/akcję to ponoć wyniki z kosmosu !
     Bo już bywało znacznie więcej i to zarówno całkiem niedawno i dawno temu też.
    W 2016 r. 130 zł/akcję to były całkiem inne pieniądze niż dziś.
    Nie irytuj się , czytać potrafię mówię o teraz jak się leszcza robi w wała
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~ktoś-no1 [31.1.116.*]
    W Panowie się licytujecie kto ma rację, a ja mówię brać się do kupowania . Dałem dobry przykład , kolejne 209 szt przytulone
    Mi wczoraj 140 wpadło. Proponowałem żebyśmy się policzyli to by wyszło ile akcji ma animator i ile wystarczy żeby w końcu odbić na 3 cyfry, ale chętnych nie było :(
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~ktoś-no1 [31.1.116.*]
    Co by nie pisać , te akcje jak ruszą to będzie mega trudno coś zebrać . Już powyżej kliknięte, że news o kupowaczu rozpali kurs . Co zaś do zysków i ceny , to porównajcie tak z nudów sedivo - wartość księgową i gdzie jest ( część dziś oddałem z wielkim podziękowaniem) i gdzie powinno być IBSM
    Dnia 2023-06-22 o godz. 11:47 ~Peroniaż napisał(a):
    > Nie irytuj się , czytać potrafię mówię o teraz jak się leszcza robi w wała

Wcale nie musi tak być. Na razie nic nie wiadomo.
    Różnie może być.

Może być np. tak, że ten nowy akcjonariusz doszedł do wniosku, że zamiast przejmować nową emisję, bardziej mu się opłaca i lepiej będzie nie tylko dla niego kupić te ok. 50 tyś akcji sobie ... ale na parkiecie. Bez niczyjej łaski.
    FF to ok. 100 tyś. a więc jest to całkiem możliwe.
    Po pierwsze kupiłby te 50 tyś. zapewne dużo taniej niż po te niecałe 200 zł. Może wczoraj to on zgarnął już te 10, może 12 tyś. akcji po 48-68, może dobiera także dzisiaj np. kolejne 2-2,5 tyś, może dobierze sobie jeszcze jutro, w wakacje, ... itd. Czas jest na to dobry, wakacyjny.
    Może ma już w kieszeni te 12-15 tys. akcji a więc ok. 20-25 % z tych planowanych 50 tyś. Bez niczyjej łaski.
    Wtedy może także dobrać sobie jeszcze po 70, 100, 200 nawet 300-400 zł a średnia z tych 50 tyś. wyjdzie mu i tak dużo taniej niż po 200.
    Po drugie te na parkiecie zgarnięte 50 tyś. dawałyby mu procentowo większy udział w spółce niż objęcie nowej emisji.
    Po trzecie o połowę zmiejszyłby się od razu ff, co nie byłoby bez znaczącego wzrostu kursu akcji które on sobie nabył.
    W przypadku objęcia nowej emisji wcale to nie jest takie oczywiste, no i przede wszystkim kurs nie wzrósłby do takich poziomów i to w dodatku krótkim czasie.
    Po czwarte przy skupie na rynku nie musiałby dogadywać się z dotychczasowymi akcjonariuszami i prosić ich o zgodę, ect.
    Po piąte przy tych samych dochodach spółki zysk na 1 akcję byłby/jest większy niż w przypadku nowej emisji.
    Po szóste ... itd.
    Krótko mówiąc same korzyści bez obejmowania nowej emisji a skupie tej samej ilości akcji na parkiecie.
    Różnie może być.
    Może zrobić np. też wezwanie... np. po 100, albo ...
    ...itd., itd.

Może jeszcze być tak, że "te leszcze" które kupowały wczoraj ( a myślę, że były to śladowe ilości ) , albo kupują dzisiaj ( w co raczej wątpię ), albo ... itd. jeszcze bardzo dobrze na tym wyjdą.
    Wczorajszy wolumen to prawie 15 tyś. akcji, dzisiejszy dotychczasowy to kolejne 3 tyś, razem to więcej niż 1/3 nowej emisji.
    Kto wie, czy w znacznej części nie jest to już w odpowiedniej kieszeni, bez zawracania głowy sobie i innym nową emisją, niczyjej łaski, itd..
    Jasiu
    ja to wszystko wiem
    chodzi mi o to że są przecieki do zainteresowanych, słupów, ciotek i wujków i to co piszesz tez może być kupi z rynku bez łachy ale coś musi ruszyć kurs żeby kupić
    gwałtowny pierwszy wzrost nastapił 17 marca 2023 roku , a 20 marca ogłoszono WZA i emisja i zmaina statutu i nazwy = ROBI WRAŻENIE
    Od 17 marca do dzisiaj przemieliło się 100 tys. papiera czyli już może mieć te 50 tysi ze średnia 40 - 50 zeta a nawet niższą
    Na jednych 'robi wrażenie' na innych nie.
    Częściej nowa emisja wiąże się ze spadkami kursu a nie ze wzrostem.
    Tak było na przykład z ostatnią emisją w ówczesnym Noble Financials, po 200 zł, za gotówkę, przy kursie ok. 20-25 zł, a obecnie z Wise Finance.
    To nie jest tak, że nowa emisja oznacza wzrost kursu. Zazwyczaj jest jednak odwrotnie.

Mogło też być tak, że rzeczywiście nowy inwestor chciał objąć nową emisję i było to już wstępnie dogadane ... ale ostatecznie się po prostu rozmyślił, albo chce przełożyć, albo ...
    Bez żadnych teorii o spisku zarządu, kombinowania głównych akcjonariuszy, żydów, masonów, czy kosmitów.
  • Re: Ciekawy jestem Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    No chyba, że podają kto jest obejmującym i niech to będzie przykładowo Elon , bo będzie chciał zbudować sobie na wschodzie Europy bazę powiedzmy pod sprzedaż elektryków dla flot , sam główny - 2 przykład bo buduje firmę pod zarządzanie odbudową Ukrainy w jakiejś tam części ( a powiązania z firmami budowlanymi są ). Wszystkie kosmiczne pomysły dozwolone . Problem jest jeden , dziadowski przepływ informacji firma - podłoga , ciekawsze podejście do inwestorów , nawet tych bardzo drobnych zmieniłoby wszystko łącznie z kursem ( oczywiście podejście nie wyssane z palca tylko realia )
[x]
IBSM 5,57% 72,00 2025-09-23 16:39:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.