Porównajcie ile akcji musiało być wyrzucone w rynek 2 dni temu by przecenić akcje o kilka procent a ile akcji nabyto obecnie by powrocic na stare poziomy. Ogólnie mowiac duzo mniej kapitału należało zaangażować w odbudowę wartości akcji niż poświęcono a spadek kursu. Wniosek banalnie prosty. Chętnych na sprzedaz jest dużo mniej niz osób chcących kupic akcje. Gdyby dzis był obrót 800 tys jak 2 dni temu na spadku to kurs by dawno byl na widłach górnych.
Bardziej ciekawi kto to wtedy wchłonol. Wcześniej praktycznie nie było obrotów a popyt się pojawił na prawie 90k akcji i wchłonol podaż broniąc 8 zeta w cuglach.
Wessali akcje tak jak mówisz. Widać przy 8 zł jest mocne wsparcie. Po tyle byla emisja. Mam sporo tego papieru więc cieszy mnie fakt że duże zrzuty akcji nie obniżają mocno kursu i ten potrafi szybko wrócić do góry. Trzymam kciuki za Genomtec i ich projekt :)
Dnia 2023-06-21 o godz. 15:46 ~Racjonalista napisał(a): > Porównajcie ile akcji musiało być wyrzucone w rynek 2 dni temu by przecenić akcje o kilka procent a ile akcji nabyto obecnie by powrocic na stare poziomy. Ogólnie mowiac duzo mniej kapitału należało zaangażować w odbudowę wartości akcji niż poświęcono a spadek kursu. Wniosek banalnie prosty. Chętnych na sprzedaz jest dużo mniej niz osób chcących kupic akcje. Gdyby dzis był obrót 800 tys jak 2 dni temu na spadku to kurs by dawno byl na widłach górnych.
Wniosek jest taki ze wywalasz 100 tys i podbijasz 20 tys i znów wywlasz 100 koła i podbijasz 5 tysiącami...... Czyli pozbywasz się akcji !
Pamiętaj, że sprzedają z wora do wora. Wirówka, a to duża różnica . Inni siedzą i się przyglądają. Czasem coś sprzedadzą z bojaźni, a czasem od dokupia. Ale główne skrzypce to wirówka na określonym poziomie
Dnia 2023-06-21 o godz. 18:53 ~Racjonalista napisał(a): > Dokladnie tak jak piszesz. Wniosek taki że jeżeli ktoś by chciał uwalić kurs to mu akcji braknie.
Ale brednie ! Tutaj wystarczy 50 tyś PKC i kurs jest po 7 zeta i tak p[rzez 3 dni i witamy 4 zł po podłącza się spanikowani.
A skąd taka teza ? 3 dni temu w rynek poszlo 90 tys akcji a kurs spadł nieco ponad 5%. Liczenie na tak duże spanie akcjami i to jeszcze 3 dni pod rząd brzmi abstrakcyjnie. Twoja teza zaklada że obniżka wartości kursu nie przełoży się na wzrost popytu a pomimo zdaniem to błędna teza. Przy 8,3-8,2 zainteresowanych zakupem było juz dużo więcej.
Nawet po kilku miesiącach odkąd kurs zaczął spadać z 15 zł nie mamy 50% przeceny a Ty uważasz że w 3 dni kurs spadnie o ponad 50% przy wyrzuceniu w rynek 150 tys akcji. Patrząc na to co się dzieje brzmi delikatnie mówiąc jak abstrakcja.
Dnia 2023-06-22 o godz. 07:00 ~Racjonalista napisał(a): > Nawet po kilku miesiącach odkąd kurs zaczął spadać z 15 zł nie mamy 50% przeceny a Ty uważasz że w 3 dni kurs spadnie o ponad 50% przy wyrzuceniu w rynek 150 tys akcji. Patrząc na to co się dzieje brzmi delikatnie mówiąc jak abstrakcja.
Nie wiem co chcesz innym udowodnić tym pisaniem. Kurs od 2 lat nie przebił maxa z IPO i to mówi samo za siebie. Czym ty się zachwycasz że spadło od stycznie tylko 40 % ? Ludzie którzy to kupili na początku do tej pory ni cn ie zarobili trzymając akcje. Niedługo chwila prawdy i albo będzie wodospad albo..... To nie abstrakcja.
1200 akcji rzuconych PKC może tutaj zbić 50 groszy a co do piero 150 tyś. Ale jak ktoś to podbije 1000 tys akcji to będzie bardzo dobrze ? Co za myślenie....
Generalnie słabo to wygląda na tle całego rynku GPW
Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.
Dnia 2023-06-22 o godz. 08:50 ~Xzx napisał(a): > Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.
Piszesz brednie człowieku. Jak chcesz sprzedać duzo akcji top sprzedajesz umiejętnie i wysypujesz je powoli żeby kurs nie za bardzo spadł bo to wypłoszy innych.
Tacy jak ja ? Co ty wiesz o mnie ? Zajmij się spółką a nie innymi ludzmi ! Spółką tym co robią i co nas czeka a nie atakuj innych za ich zdanie.
Niem na akcji green człowieku.
Nie bredz ze komuś będzie cieko wrócić skoro kurs akcji od wielu kiesiący jesty w czarnej d..... Na czym ty budujesz te teorie ? Pytanie czy ktokolwiek będzie chciał tu wrócić albo inwestować ! Oby tak było .......
nie spuścisz kursu do np 7 zł jakimiś 50 tys akcji bo na kupnach w okolicach 8 zł - 8,50 zł siedzi zapewne mnóstwo ukrytych (tzw. zlecenia WUJ), którzy czekają na promocję, mając jednakże świadomość że może nigdy tam nie spaść, ale jakby spadło to wezmą po tej cenie spore pakiety
Dnia 2023-06-22 o godz. 08:50 ~Xzx napisał(a): > Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.
Powiadasz o tych co zawiśli na GreenX-ie? Kupowałem 2 lata temu w podobnym okresie i GreenX i Genomtec. Zobacz sobie na stope zwrotu po tych dwóch latach. Nadal mam i GreenX i Genomtech. Tak więc takie porównania Genomtec do GreenX możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.