• Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Artur [89.64.57.*]
    Wystarczy tych spadków.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~xerose [195.42.249.*]
    duża szansa, że jeszcze dzisiaj tyle będzie, a do końca tygodnia 10 zł
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Racjonalista [5.184.252.*]
    Porównajcie ile akcji musiało być wyrzucone w rynek 2 dni temu by przecenić akcje o kilka procent a ile akcji nabyto obecnie by powrocic na stare poziomy. Ogólnie mowiac duzo mniej kapitału należało zaangażować w odbudowę wartości akcji niż poświęcono a spadek kursu. Wniosek banalnie prosty. Chętnych na sprzedaz jest dużo mniej niz osób chcących kupic akcje. Gdyby dzis był obrót 800 tys jak 2 dni temu na spadku to kurs by dawno byl na widłach górnych.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Xzx [46.204.104.*]
    Bardziej ciekawi kto to wtedy wchłonol. Wcześniej praktycznie nie było obrotów a popyt się pojawił na prawie 90k akcji i wchłonol podaż broniąc 8 zeta w cuglach.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Racjonalista [5.184.252.*]
    Wessali akcje tak jak mówisz. Widać przy 8 zł jest mocne wsparcie. Po tyle byla emisja. Mam sporo tego papieru więc cieszy mnie fakt że duże zrzuty akcji nie obniżają mocno kursu i ten potrafi szybko wrócić do góry. Trzymam kciuki za Genomtec i ich projekt :)
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~ferten [195.42.249.*]
    tu na bank będzie dobrze, potrzebna tylko cierpliwość
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~tyle [37.19.218.*]
    Dnia 2023-06-21 o godz. 15:46 ~Racjonalista napisał(a):
    > Porównajcie ile akcji musiało być wyrzucone w rynek 2 dni temu by przecenić akcje o kilka procent a ile akcji nabyto obecnie by powrocic na stare poziomy. Ogólnie mowiac duzo mniej kapitału należało zaangażować w odbudowę wartości akcji niż poświęcono a spadek kursu. Wniosek banalnie prosty. Chętnych na sprzedaz jest dużo mniej niz osób chcących kupic akcje. Gdyby dzis był obrót 800 tys jak 2 dni temu na spadku to kurs by dawno byl na widłach górnych.

Wniosek jest taki ze wywalasz 100 tys i podbijasz 20 tys i znów wywlasz 100 koła i podbijasz 5 tysiącami...... Czyli pozbywasz się akcji !
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Alicja [46.204.105.*]
    Pamiętaj, że sprzedają z wora do wora. Wirówka, a to duża różnica . Inni siedzą i się przyglądają. Czasem coś sprzedadzą z bojaźni, a czasem od dokupia. Ale główne skrzypce to wirówka na określonym poziomie
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Racjonalista [193.138.139.*]
    Dokladnie tak jak piszesz. Wniosek taki że jeżeli ktoś by chciał uwalić kurs to mu akcji braknie.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~ami [45.14.193.*]
    Dnia 2023-06-21 o godz. 18:53 ~Racjonalista napisał(a):
    > Dokladnie tak jak piszesz. Wniosek taki że jeżeli ktoś by chciał uwalić kurs to mu akcji braknie.

Ale brednie ! Tutaj wystarczy 50 tyś PKC i kurs jest po 7 zeta i tak p[rzez 3 dni i witamy 4 zł po podłącza się spanikowani.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Racjonalista [46.134.80.*]
    A skąd taka teza ? 3 dni temu w rynek poszlo 90 tys akcji a kurs spadł nieco ponad 5%. Liczenie na tak duże spanie akcjami i to jeszcze 3 dni pod rząd brzmi abstrakcyjnie. Twoja teza zaklada że obniżka wartości kursu nie przełoży się na wzrost popytu a pomimo zdaniem to błędna teza. Przy 8,3-8,2 zainteresowanych zakupem było juz dużo więcej.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Racjonalista [46.134.80.*]
    Nawet po kilku miesiącach odkąd kurs zaczął spadać z 15 zł nie mamy 50% przeceny a Ty uważasz że w 3 dni kurs spadnie o ponad 50% przy wyrzuceniu w rynek 150 tys akcji. Patrząc na to co się dzieje brzmi delikatnie mówiąc jak abstrakcja.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~tyle [45.14.193.*]
    Dnia 2023-06-22 o godz. 07:00 ~Racjonalista napisał(a):
    > Nawet po kilku miesiącach odkąd kurs zaczął spadać z 15 zł nie mamy 50% przeceny a Ty uważasz że w 3 dni kurs spadnie o ponad 50% przy wyrzuceniu w rynek 150 tys akcji. Patrząc na to co się dzieje brzmi delikatnie mówiąc jak abstrakcja.

Nie wiem co chcesz innym udowodnić tym pisaniem. Kurs od 2 lat nie przebił maxa z IPO i to mówi samo za siebie. Czym ty się zachwycasz że spadło od stycznie tylko 40 % ? Ludzie którzy to kupili na początku do tej pory ni cn ie zarobili trzymając akcje. Niedługo chwila prawdy i albo będzie wodospad albo..... To nie abstrakcja.

1200 akcji rzuconych PKC może tutaj zbić 50 groszy a co do piero 150 tyś. Ale jak ktoś to podbije 1000 tys akcji to będzie bardzo dobrze ? Co za myślenie....

Generalnie słabo to wygląda na tle całego rynku GPW
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Xzx [46.204.100.*]
    Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~tyle [37.19.218.*]
    Dnia 2023-06-22 o godz. 08:50 ~Xzx napisał(a):
    > Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.

Piszesz brednie człowieku. Jak chcesz sprzedać duzo akcji top sprzedajesz umiejętnie i wysypujesz je powoli żeby kurs nie za bardzo spadł bo to wypłoszy innych.

Tacy jak ja ? Co ty wiesz o mnie ? Zajmij się spółką a nie innymi ludzmi ! Spółką tym co robią i co nas czeka a nie atakuj innych za ich zdanie.

Niem na akcji green człowieku.

Nie bredz ze komuś będzie cieko wrócić skoro kurs akcji od wielu kiesiący jesty w czarnej d..... Na czym ty budujesz te teorie ? Pytanie czy ktokolwiek będzie chciał tu wrócić albo inwestować ! Oby tak było .......
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~streefen [193.41.230.*]
    nie spuścisz kursu do np 7 zł jakimiś 50 tys akcji bo na kupnach w okolicach 8 zł - 8,50 zł siedzi zapewne mnóstwo ukrytych (tzw. zlecenia WUJ), którzy czekają na promocję, mając jednakże świadomość że może nigdy tam nie spaść, ale jakby spadło to wezmą po tej cenie spore pakiety
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~XxX [5.172.188.*]
    Dnia 2023-06-22 o godz. 08:50 ~Xzx napisał(a):
    > Wrzucili 90 k akcji w rynek podczas jednej sesji i nie osiągnęli spadku o 50 groszy na dłużej niż chwilę a kurs dwie sesje pozniej był już wyżej niż przed spadkiem. Jedna mam nadzieję, że papier oczyścil się min z takich jak ty co zawisli na GreenX powyżej 3 i tu będzie wam ciężko wrócić.

Powiadasz o tych co zawiśli na GreenX-ie? Kupowałem 2 lata temu w podobnym okresie i GreenX i Genomtec. Zobacz sobie na stope zwrotu po tych dwóch latach. Nadal mam i GreenX i Genomtech. Tak więc takie porównania Genomtec do GreenX możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~777 [31.61.182.*]
    Ale kiszonka (7 tys. PLN obrotu do południa). :/
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Corgi [78.11.121.*]
    Zjazd poniżej 8 zł nieunikniony
  • Re: Dawać dziada na 9.46 Autor: ~Maniek [91.212.86.*]
    Chciales chyba napisac 7,46
[x]
GENOMTEC -1,24% 6,36 2026-05-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać