Trzeba mieć tupet po tylu latach działań mających na celu okradzenie mnie z akcji, bo czym innym są działania, często niezgodne z prawem, dążące do zmuszenia mnie do sprzedania akcji za marne grosze...
Akcja szturchania akcjonariusza na całego ... jednocześnie DM wysyła SMS, a Gobarto realizuje mailing. Cóż, mailing przez bazę klientów z SII nie przyniósł zamierzonych efektów, to próbują uderzyć bezpośrednio do "szanownego akcjonariusza", którego tak deptali przez lata... Nożżż q!... ciśnienie podnoszą, żeby nie powiedzieć dosadniej!
Czas pracuje na niekorzyść GOB. Zaraz notowania wpadną na ciągłe to kurs wystrzeli w kosmos na właściwe poziomy, tam gdzie jego miejsce :) Moje akcyjki leżą spokojnie i czekają na właściwą cenę.
Też dostałem ale jaja, cyrk się dzieje. Idą wybory, chyba wzrasta ciśnienie. W tle może do rozwiązania sprawy z przejęciem ZM Kania i Gobarto od funduszy.
Ja chętnie im oddam, lecz nue wiem za ile, bo piszcząc po chłopsku tak nie ma konkretów. Co zrobić, ano napisać list, ale z propozycją ceny i podanie prawdziwej kapitalizacji GOBARTO. Chyba wiele nie trzeba po stronie Zarządu? Co?
Moja hipoteza że nie ma mitycznego pod 5% akcjonariusza tylko duża ilość bardzo drobnych rozproszonych z dawnych czasów, ilości po 50 , 100 szt. Kiedyś 500 , 1000. Zakupy w cenie ok. 10 zł za akcję wtedy, dziś 100 zł. Trzymali tyle lat, kwoty niewielkie nie cięli jednak strat więc czekają spokojnie na na cenę godziwą. Mogę jednak się mylić. Też dostałem list zastanawiam się nad odpisaniem.
Kolejny krok pokazujący desperację. Wszystkimi sposobami byleby za bezcen, byleby wyłudzić, a nóż się trafi ktoś mniej rozgarnięty i odda w tej cenie i da z siebie zakpić. Niedługo Pan Prezes będzie wożony limuzyną po domostwach i pukał do drzwi.
Panie Prezesie, wiemy, że fora są skrzętnie sczytywane, zamiast listy wysyłać i robić jakieś dziecinne podchody to zaproponujcie po prostu właściwą cenę. Gwarantuję Panu, że nie robiąc drwin z akcjonariuszy tylko podchodząc profesjonalnie jak to w biznesie się powinno do transakcji osiągnąłby Pan (Pana szefostwo :) ) cel.
W biznesie, o czym Pan dobrze wie i robi z premedytacją, chciwość to b. zły przymiot.
Zaproponujcie ok 70zł, czyli tak pomiędzy 50-100zł, które oczekują i słusznie akcjonariusze. To adekwatna cena do sytuacji, nie odda potencjału i realnej wartości Spółki, ale będzie jakimś kompromisem. To dla CEDROBU wydatek za brakujące 2,5mln akcji - 175mln złotych.
Ja jestem takim akcjonariuszem, 150 szt. po średniej cenie 40 zł. Miałem już sprzedać w poprzednim wezwaniu (chyba po cenie około 12 zł) ale sprawdzając co to za firma Gobarto trafiłem na ten wątek. Tyle lat to trzymam to mogę czekać na przymusowy wykup.
Ja mogę puścić w granicy 70 zeta. Zdaję sobię sprawę, że to nie tyle ile powinni nam zapłacić, ale na zasadzie, żeby ich mieć z głowy, a oni będą mieli nas - te kilka %.
Co Wy na to żebyśmy wszyscy powystawiali zlecenia sprzedaży. Jak będą faktycznie chcieli dokonać zakupy bez jakiś zabaw po obecnie proponowanej śmiesznej cenie czy w jakieś liściki kompromitujące to sobie klikną na już przygotowany arkusz (oczywiście giełda im na chwilę zatrzyma kurs widełki itp.). Co na to Grupa - Loczo, Kudłaty, niuniek itd? Wystawiamy?
Technicznie byłoby to proste dla wszystkich. A przecież tama strona doskonale wie, że będzie musiała zapłacić więcej. Będzie miała taką możliwość jak akcje będą w Sprzedaży w gotowości w arkuszu.
A ja dostałem list i nawet go jeszcze nie odczytałem. Nie chcę się denerwować. Nich sobie pani Dominika i prezes poczytają to forum i wiedzą że oddam im swoje akcyjki po stówce że sztuke
Gdzieś na forum rzuciło mi się w oczy, że ktoś pisał o przejściu na notowania ciągłe od lipca. Czy mogę poprosić o jakiś link do tej informacji? Albo skąd takie przypuszczenia, że tak może nastąpić?