Czy ktoś nie mając korzyści (o których zapewne się dowiemy w przyszłym tygodniu) zrezygnowałby z takiej kasy o tak po prostu? Nikt! Myśleć! Emitel chciał wejść na giełdę...Magna to otwarte drzwi!
Też mi się wydaje, że jeszcze nie wszystkie karty zostały odkryte. Ale czy gdyby było coś ponadto to Magna nie powinna już teraz i tym informować?
Mi również skojarzyło się, że Magna poszła na jakieś ustępstwa względem Emitela za coś. I pytanie za co? Może Emitel wejdzie na giełdę a Magna dostanie pakiet akcji startowych? Nie chce mi się wierzyć, że na dwa dni przed wyrokiem Magna zrezygnowałaby z połowy wygranej. Do tego trzeba dodać, że przegrana przez Emitela sprawa nie wpłynęłaby pozytywnie na jego wizerunek. Mamy tutaj jeszcze wiele niewiadomych.
Czekamy na Walne.
Dnia 2023-06-17 o godz. 09:18 ~darkmen8791 napisał(a): > Czy ktoś nie mając korzyści (o których zapewne się dowiemy w przyszłym tygodniu) zrezygnowałby z takiej kasy o tak po prostu? Nikt! Myśleć! Emitel chciał wejść na giełdę...Magna to otwarte drzwi!
Mi się też tak wydaje ,ale sąd może odrzucić tą ugodę i zasądzić 300milionów i co wtedy
Emitel mógł zagrozić kasacją, która być może nic by nie dała ale mogła by przedłużyć całą sprawę o następne miesiące. Ugoda rozwiązuje sprawę, daje pewne pieniądze ale mniejsze.
Czy emitel nie mógł stać się udziałowcem kilka lat czy miesięcy wcześniej gdy wartość spółki była kilkakrotnie niższa? Czy to jest prawnie dopuszczalne w czasie takiego sporu?
Dlaczego czekali tak długo do ugody?
Do środy poznamy odpowiedzi na wiele pytań m.in. co Madzia dostała wzamian, że przyjęła ugodę. W życiu nic się nie dzieje bez powodu:) Akcje będą warte dużo więcej w środę po Walnym.
Wyrok sadu 2 instancji jest wiazacy, takze musieli by wyplacic hajs magnie a potem do sobie moga podac jeszcze sprawy gdzie chca, ale to juz w sferze marzen dla nich by bylo ze cos ugraja. Emitel ma rozpoczeta procedure wejscia na gielde i chce to szybko zamknac. Wiecej szczegolow poznamy moze w srode.
Len, nie masz racji. Emitel mógłby złożyć wniosek o odroczenie wykonania i kasację, a że gra toczy się o duże miliony to sąd by to klepnął.
Odnośnie sprawy zgody Magny na warunki ugody, wydaje mi się, że więcej się dowiemy dopiero w momencie gdy sąd zaakceptuje lub nie ugodę. Wtedy mogą wyjść dodatkowe szczegóły.
Ugoda to wielkie rozczarowanie akcjonariuszy, ale posiadacze akcji o tym nie napiszą bo to dla nich strzał w kolano. Jest jeszcze nadzieja na upchanie z rana. Widać to po kanałach na discordzie jakie tam są nastroje....
Dnia 2023-06-18 o godz. 14:41 ~Adam_06 napisał(a): > Ugoda to wielkie rozczarowanie akcjonariuszy, ale posiadacze akcji o tym nie napiszą bo to dla nich strzał w kolano. > Jest jeszcze nadzieja na upchanie z rana. > Widać to po kanałach na discordzie jakie tam są nastroje....
Kupowałem po śr 3,3 zł ,najważniejsze ,że jest ponad sto baniek a może i więcej gdy Sąd jednak wyda wyrok
Dnia 2023-06-18 o godz. 14:53 ~Adam_06 napisał(a): > A jak ktoś kupił po 7,7 ?? > Tu już nie gra się pod wyrok, następuje realizacja zysków.
Może tak być ale nie musi ,pamiętam jak imperio przejmował inwestor z 70 gr nagle ruszyło ,sprzedałem po 2,8zł a ktoś do 6zł zbierał . Tu może być podobnie jak akcje są w silnych rękach .
Żeby doprecyzować sąd musi zaakceptować wycofanie pozwu przez Magnę, a ugoda jako argument ku temu musi zostać przez sąd zaakceptowana w celu umorzenia postępowania.
I tak powinno się stać we wtorek w sądzie. Ważniejsze będzie to co na Walnym i czy dowiemy się co było powodem, że Magna świadomie zrezygnowała z ODSETEK. Nie zrobiła tego zapewne charytatywne:)
Dziś wygląda to jak wygląda. Słabe ręce oddają. Zobaczymy jak pójdzie info o realnej kasie i info co z nią zrobią a myślę, że jest coś jeszcze w sprawie odsetek . Czas pokaże.
Ano mają. Ja czekam z boku i się przyglądam. Jakby zrobili 4,85 na zamknięciu to się przyłączę. Ale dużo nie będę kupował bo pieniądze w inne spółki lokowałem ostatnio.