Kupowali w marcu 58 tys akcji po 6.66 zł, teraz sprzedają część po 25,72 zł. Przy tej cenie akcje, które posiada varsav w spółce zależnej są warte ponad 15 milionów.
Zabawne to trochę, z jednej strony Prezes Varsav sypie na NGG oddając za bezcen poniżej nominału, teraz sprzedaje trochę akcji spółki zależnej (to jest przykład jak łatwo można napompować sobie księgowość, kupić za 6 pln sprzedać po trzech miesiącach malutki pakiecik za 25 pln i powiedzieć, że skoro się sprzedało po takiej cenie to za akcje które mają 15M się należy XD dwa lata temu po 10 pln sprzedali za lekko ponad 1M pln...), w międzyczasie zawieszenie kursu bo ciężko mu było dopilnować, żeby raport z opinią wypuścić w terminie... ciężko typa rozgryźć w co on pogrywa, może tak jak niektórzy tu i tam wypisują, że np. nie ma na waciki albo podobne tego typu teksty.
Myślę, że varsav sprzedało te akcje za 200k bo potrzebują na bieżąca działalność. Większy pakiet mogą sprzedać po premierze EDV na switch za "trochę" więcej :)
Dnia 2023-06-16 o godz. 16:11 pawelpablo napisał(a): > tzn co w nim pięknego? że wysprzedaje aktywa i co się da (akcje NGG) bo kasy nie ma? czy że pompuje księgowość w ten sposób?
Smutne, prezes wywala co ma, najpierw NGG, teraz akcje spółki która w końcu zaczęła robić dobre gry. Takie spółki się sprzedaje całe albo wcale. Za taką kwotę oznacza jedno - pustki w kasie. Najgorsze że w połączeniu z zawieszeniem mamy jednoznaczny wynik: niekompetencja. Jak można pozwolić sobie na zawieszenie zaraz po udanej premierze?
To, że przed EDV varsav miał problem z płynnością to żadna tajemnica, wystarczy spojrzeć w raport. Natomiast jak widać to już historia, a wiadomo na giełdzie gra się pod przyszłe wydarzenia. Zarzut, że varsav może upłynnić aktywa, na których zarobił 400% jest trochę śmieszny :)
całkiem prawdziwy, a zabawne jest pisanie w espi, że skoro sprzedało się akcji za 200 k i to w zabawnej ilości 7777 sztuk (trzy miesiące temu nabyli za szatańską liczbę 6,66 pln circa 58k akcji) po 25 zyla to cała reszta prawie 600k akcji jest warta 15 baniek - to jest kreatywna księgowość i nie mów mi tylko, że akcje czy coś innego jest warte tyle za ile ktoś chce kupić ;)
Nie masz akcji to nie jęcz, masz akcje i chcesz zarobić to czekaj na wyniki a nie wyjesz I nic ci to nie daje proste, a jak ci źle i masz akcje sprzedaj i żyj dalej xd
Haha ja się niczego nie boję, nie mam powodu wchodziłem jak ty myślałeś że jeszcze spadnie synek xd, jak myślisz że kupisz po taniości to ci się pomyliło hahah