Co wy tu za bzdety wypisujecie ? W tej spółce nie chodzi o dywidendę tylko zyski, coraz wyższe od wielu wielu lat i dzięki temu dyw. również stale rośnie. Stopa dywidendy tutaj jest mała. Kiedyś to było 0.18, ostatnio chyba to idzie bardziej w stronę 0.3. Na pewno nie będzie 0.5. Kasa zostaje w firmie a ta dobrze wie jak ją pomnożyć żeby było na wyższą dyw. w 2024 i o to chodzi. Ja osobiście bym nie chciał przesadnie dużej dyw. bo nie lubię płacić podatków.
bardzo dobrze napisane. Liczą się zyski. Jak dostanę dywidendę to muszę się zastanwiać gdzie ją zainwestować. Ponieważ Delko ładnie rośnie więc pewnie i tak dywidenda pójdzie na dokupienie Delko. Czyli w sumie na to samo by wyszło tylko podatek po drodze. Myślę że dywidenda około 1zł będzie OK
Dziś przed naszym wiejskim spożywczakiem napotykam przygnębioną emerytkę. "Dlaczego Pani taka smutna?", zagaduję. "Cukier podrożał, o całą złotówkę!", wystękała. "3 miesiące odkładałam z mojej marniutkiej emerytury na jedną torbę, by mieć jak konfitury osłodzić dla wnuków, a teraz przychodzę i mnie nie stać!", dodała grobowym głosem. "Całe szczęście litościwa sprzedawczyni dała mi na zeszyt i mogę bez wstydu przygotować przetwory", dodała z ulgą. Widzicie! Jeśli już teraz tak wszystko koszmarnie drożeje, to ludzie z biedy zaczną mniej kupować, to i jak spółka ma zarabiać i poprawiać wyniki???
Kiedy ma być wypłacona ta dywidenda za 18 miesięcy? Dobrze myślę, że dopiero w przyszłym roku - czerwiec, lipiec. Tak jak zwyczajowo w innych spółkach?
Nie pozwolę! Jak będzie trzeba, to tak się wczepię pazurami w kurs i tak się zaprę i zawisnę całym cielskiem, że ten balon nie odleci, póki sobie nie kupię po ósemce!
Szydźcie sobie do woli, ale prawdą jest, że odkąd przypuściłam moją ofensywę pisarską, kurs przestał rosnąć! To znaczy, że ludzie się mnie słuchają, bo po prostu mam rację i tyle!