• Dlaczego spada ? Autor: ~george [188.33.240.*]
    Firma powinna mieć znakomite wyniki w tym roku. Można liczyć na zysk ok 200 mln . Dlaczego więc spada ?
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~Cc [37.47.148.*]
    To naturalny proces
    Nie ma znaczenia w długim trendzie
    Trochę się niektórzy zadowolili tym co już maja i maja prawo szukać szczęścia i zarobku w innym miejscu
    Pisze za siebie nie będę sprzedawał bo uważam ze potencja jest ogromny a ja mam czas i poczekam na pokonanie 52 pln w drodze na nowe poziomy
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~aaaa [79.185.141.*]
    trochę jest niepewności co do wyników, bo jednak dolar spada, niemniej popyt jest taki, że raczej nie ma mowy o tym, żeby nie były rekordowe. spada, bo już sporo urosło w ostatnim czasie, kto miał kupić, ten kupił, niektórzy szukają okazji gdzie indziej, bo tu będzie raczej posucha przez lato, chyba że wpadnie jakieś zaskakujące espi, ale to raczej mało możliwe.
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~Charlie_W [82.160.150.*]
    Dlaczego spada? Spójrz na wykres, ile wzrosła cena akcji w ciągu ostatniego roku. W czerwcu ubiegłego roku była możliwość kupienia akcji nawet poniżej 20zł za akcję. Policz sobie zatem procent wzrostu spółki, przyznasz że jest duży. Dlatego normalne jest że w pewnym momencie wzrosty wyhamowują, z jednej strony, kto miał kupić to już kupił i trzyma, z drugiej zaś są inwestorzy, którzy realizują przyzwoite zyski.
    Spółka jest dobrze zarządzana, z dobrymi perspektywami i kurs akcji będzie dalej rósł, jednak już nie tak dynamicznie jak do tej pory. Teraz są to akcje bardziej dla cierpliwych, na długi termin.
    Ja cały czas widzę na tej spółce potencjał wzrostowy dlatego sukcesywnie dokupuje akcje Entera, do ATH nie wiele już brakuje a w tym roku raczej będzie ustanowiony nowy szczyt.
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~Realista [31.0.23.*]
    Przychody Enter Air wzrosły w 2022 roku o 101,4 proc. rdr do 2,2 mld zł, a EBITDA zwiększyła się o 157,7 proc. rdr do 343 mln zł. Enter Air miał w ubiegłym roku 72,3 mln zł zysku netto wobec 117,1 mln zł straty przed rokiem.

Polaniecki poinformował w środę, że rozmowy z Polskim Funduszem Rozwoju (PFR) na temat zgody na wypłatę dywidendy z ubiegłorocznego zysku zakończyły się niepowodzeniem.

"Nie udało się przekonać PFR do zgody na wypłatę dywidendy. PFR nie przyjął definicji pożyczkobiorcy jako grupy pożyczkobiorcy tylko jako grupę kapitałową w rozumieniu ustawy o rachunkowości. Nie chcieliśmy się upierać przy swojej racji, że pożyczki nie brała cała grupa kapitałowa, tylko linia lotnicza, bo tylko ona była uprawniona do wzięcia pożyczki. Dyskusja nie poszła w dobrym kierunku. Dlatego nasze plany, aby rekomendować wypłatę dywidendy przekładamy na przyszły rok. Wówczas będziemy chcieli wypłacić dywidendę większą o te pieniądze, które mieliśmy wypłacić teraz" - powiedział.
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~Cc [37.47.184.*]
    Teraz lekko emocje opadną wiec jest okazja pomalutku skubać akcje
    Emocje powrócą po raporcie za okres pierwszego półrocza
    Wtedy bada nowe szczyty
    A propos efektywności biznesowej lot wczoraj się chwali ze miał przychody na 8,5 mld a zysk 114 milionów
    Enter jest zdecydowanie efektywniejszy
    Wiec skubiemy po mału
    Liczę tez ze dywidenda będzie godna
    Mam czas
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~aa [85.221.255.*]
    na ile liczysz?
    dywidenda ma być wypłacona z zysku z dwóch lat 2022 i 2023, ja celuję w 6-8zł.
  • Re: Dlaczego spada ? Autor: ~Cc [83.8.29.*]
    Jeżeli zakładamy kurs będzie w okolicach 70 pln w okresie decydowania o dywidendzie to takie 8 do 9 % powinno być wiec tak jak przyjmujesz Ok 6 pln jest realne
    Ale zobaczymy
[x]
ENTER -2,00% 58,80 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.