Witam normalnych Akcjonariuszy, 1. Ostatnie Espi jest tak ważne, że trzeba postradać rozum, aby tego nie pojąć. Polecam odwiedzić zarówno stronę słowackiego partnera, jak i polskiej spółki, w której partner słowacki ma spore udziały, co odzwierciedla struktura zarządu. Na stronie Paterka w uchwałach na WZ jest już coś w sprawie potencjalnego udziału CPR, ale do końca nie wiemy czy tylko będzie to CPR. Ta transakcja wpisuje się w strategię CPR jeśli chodzi o obszar kolei i dobrze wróży. 2. Swego czasu jak ktoś pamięta zabawy na OTL Logistics było bardzo podobnie, jak kurs chodził wokół 4-5 zł. Gdzie jest dzisiaj po kilku latach niech każdy sprawdzi !! 1000 % bez kręcenia kółek, jak ktoś potrafił być cierpliwy !! 3. Transakcje w końcówce były czysto manipulacyjne. Moje biuro prawne wszystko nadzoruje i w swoim czasie odpowiednie osoby dostaną "zaproszenia" tam gdzie trzeba. Młyny sprawiedliwości mielą powoli, ale skutecznie. Wtedy głupkowate teksty i ludzie je piszący na forum też znikną. Casus Pontona niech będzie przestrogą. 4. Gdyby to była ustawka funduszy, byłoby to dziwne, bo sankcje ogromne i gra naprawdę nie warta świeczki, aby biały kołnierzyk stracił licencję, fundusz renomę, a przy okazji przez kolejne kilka lat patrzeć na słońce w kratki ?? Pozdrawiam tych, którzy czytają raporty ze zrozumieniem i przypominam, że zysk spółki za ostatni, jakże trudny kwartał wyniósł blisko 6 mln netto !!!!! co przy jego powtarzalności da roczny zysk na poziomie około 25 mln w stosunku do obecnej 105 milionowej kapitalizacji.
A niedowiarki niech obserwują zyski i kolejne projekty Compremum !!
Dnia 2023-06-11 o godz. 13:38 ~Marek napisał(a): > Szkoda tylko, że nie dodałeś, że na skutek spadku marży na sprzedaży zysk netto był gorszy o 10%, ale to już było, jeszcze w maju, a teraz mamy już prawie połowę czerwca.
Marek ale sprawdziłeś że ten spadek marży odbył się w sprzedanej Fabryce Słonawy która I kw 2022 skończyła zyskiem a I kw 2023 miała już stratę. Sprawdziłeś to prawda i piszesz o tym spadki marży jako ciekawostce historycznej prawda ??
Gdybyś jednak przypadkiem nie sprawdził lub chciał okłamać innych to:
Segment II usługi budowlane str. 24 raportu za I kw. Zysk brutto ze sprzedaży/Przychody
Główna działalność Compremum Usługi budowlane mają minimalnie lepsza marże niż rok temu za to przychody wzrosły ogromnie z usług budowlanych z 49,49 mln zł do 65,76 mln zł !!! procenty już sam sobie policz tyle potrafisz już chyba no nie ???
Zysk 1 q 2023 5,7 mln zysk 1 q 2022 6,3 mln więc gdzie tu spadki o 90 % widzisz ? Czy ty uważasz, że tutaj na papierze są aż tak leniwe nieuki jak ty sam ?
Artur no widzisz ja się z was śmieje już od dawna a z Ciebie w szczególności skoro uważasz że Zarząd Compremum w zmowiie z Audytorem fałszuje wyniki finansowe ... To już nic więcej nie pozostaje jak tylko się smiać z Ciebie i Twoich zleceniodawców.
Bin wiem tylko tyle potraficie informacje z sypialni z pierwszej ręki od Ciebie i Artura tak bardzo istotne tutaj hahaha... ciekawe czy równie prawdziwe jak te wasze oskarżenia że zarząd Compremum w zmowie z Audytorem fałszuje wyniki finansowe. Hahaha
Zakar widać, że masz zacięcie prokuratorskie bo to on formułuje zarzuty na podstawie wyciągniętych z kontekstu sformułowań. Taki klasyczny prokurator z wczesnych lat 50-tych. Takie zdolności można tylko odziedziczyć.
To nie ja oskarżam wszystkich w koło o zmowy, fałszowanie wyników finansowych i zdrady w sypialniach Tylko Wy. Ja wam mimo wszystko życzę udanych inwestycji bo od pół roku gracie tu na spadki Compremum i co z tego macie ?
Zakar to chyba jest Ci wiadome, że za rzetelność podawanych danych odpowiada zarząd, który na tę okoliczność podpisuje stosowne oświadczenie. Za wycenę kontraktów też bierze odpowiedzialność zarząd.
Arturze skąd taka nagła skleroza u Ciebie to już nie pamiętasz jak pisaleś że sprawa w Prokuratorii Generalnej trwa średnio 3 miesiące ??
Czy ja naprawdę wam muszę przypominać co piszecie bo wy nic nie chcecie pamiętać ?