• Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~Hmm [77.115.167.*]
    Spółka ruszyła z kilkoma projektami, które wykrecily już pewnie kilka milionów, kolejne projekty w toku, a wycena to ok 16 milionów przy kursie 74 grosze. Co ciekawe w arkuszu poustawiali się na 50, 30 albo i mniej groszy. To są jacyś poważni luzie czy to są jakieś żarty?
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~mat [185.102.190.*]
    Spieszę z wyjaśnieniem: sam fakt, że piszesz o wykręceniu kilku milionów świadczy o tym, że sa duze oczekiwania co do najblizszego raportu. Jesli oczekiwania nie zostaną spełnione (a jest to bardzo prawdopodobne) to może być szybki (byc moze tymczasowy) zjad i na to licza wlasnie te osoby wystawiajace zlecenia znacznie ponizej aktualnej ceny. Cieszę się, że pmogłem
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~Up [77.115.167.*]
    Czyli uważasz, że jak się okaże, iż rzyczywiscie wykręca kilka lub kilkanaście milionów to będzie reakcja odwrotna do tego negatywnego scenariusza? Tzn może być szybki skokowy wzrost ze względu na pozytywne nastroje?
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~Posiadacz [94.172.236.*]
    Z tego co czytam to widzę ze @mat wspomniał o wysokich oczekiwaniach (które juznkurs teraz dyskontuje). Noe wspominal o pozytywnych nastrojach... tutaj na spolce chyba nie ma takich nastrojow jak wszyscy na hakach 3+ PLN xD
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~pikuś [83.23.231.*]
    Z tymi milionami to gruba przesada ale co by nie mówić o ECC Drift na konsole powinien dac im jakieś dochody no bo na PS sprzedaje się naprawdę niezle, dużo lepsze gry nie takie niszowe sprzedają sie gorzej i przynoszą zyski a na xboxa jest nawet troche lepiej aczkolwiek Xbox jest gorszy i sprzedaje się duzo gorzej od PS. Ciekawy jestem jak im idzie na Nintento....

Tak naprawde to obecnie monetyzuje sie tylko Drift bo ten CSMR to jakiś żart, bądzmy poważni, 75 tys na 2 miesiące i do tego jeszcze przychodu tak ?....gdyby tam było jeszcze jdno zero 750 tys to byłoby sięc zym podniecać.
    A tak musimy czekać na raport a niestety informacje o sprzedazy na konsolach dostaną z duzym opóźnieniem , wszyscy tak dostają niestety...

• Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~mat [185.102.190.*]
    Moja poprzednia wypowiedź miała delikatnie zasugerować, że część akcjonariatu może poruszać się w sferze fantazji szacując sprzedaż i nawet bardzo dobry wynik boleśnie sprowadzi ich na ziemie często powodując rezygnację i chęć zamknięcia pozycji.

Odpowiadając bezpośrednio na pytanie powyżej: gdyby zaraportowali kilkanaście czy nawet kilka milionów sprzedanych sztuk prawdopodobnie kurs wzrósłby o kilkaset lub tysięcy procent w kilka sesji.

To powiedziawszy pozwolę sobie przedstawić pewien punkt odniesienia:

Green Hell zajmował bardzo dobre miejsca w rankingach sprzedaży przez kilka lat na wszystkich platformach wydając po drodze kilka DLC i sprzedając grę w licznych promocjach żeby osiągnąć 5 mln sprzedanych sztuk. Na steam 3 lata po premierze w GH o każdej porze dnia i nocy gra między 1500 a 4000 graczy. 

Moim zdaniem DRIFTCE/DRIFT21 nie ma szans zbliżyć się do tego wyniku.

• Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~pikuś [83.23.231.*]
    Dnia 2023-06-14 o godz. 00:18 ~mat napisał(a):
    > Moja poprzednia wypowiedź miała delikatnie zasugerować, że część akcjonariatu może poruszać się w sferze fantazji szacując sprzedaż i nawet bardzo dobry wynik boleśnie sprowadzi ich na ziemie często powodując rezygnację i chęć zamknięcia pozycji.
    >
    > Odpowiadając bezpośrednio na pytanie powyżej: gdyby zaraportowali kilkanaście czy nawet kilka milionów sprzedanych sztuk prawdopodobnie kurs wzrósłby o kilkaset lub tysięcy procent w kilka sesji.
    >
    > To powiedziawszy pozwolę sobie przedstawić pewien punkt odniesienia:
    >
    > Green Hell zajmował bardzo dobre miejsca w rankingach sprzedaży przez kilka lat na wszystkich platformach wydając po drodze kilka DLC i sprzedając grę w licznych promocjach żeby osiągnąć 5 mln sprzedanych sztuk. Na steam 3 lata po premierze w GH o każdej porze dnia i nocy gra między 1500 a 4000 graczy. 
    >
    > Moim zdaniem DRIFTCE/DRIFT21 nie ma szans zbliżyć się do tego wyniku.
    >

Przestan pisac bzdury i porównywać rzeczy nie porównywalnych, z czym jeszcze porównasz ECC z CDR a Drifra z Cyberpunkiem 2077 ? A może z Orlenem czy Krukiem ?
    Jeśli myślisz, że dasz jakieś niemądrę i z czapki porownania to niektórzy strachliwi zaczną sprzedawać a ty sobie dokupisz po taności. Zmartwie cie ale takich naiwniaków , którzy cała swoją wiedzę o tej spółce i giełdzie czerpią z forum bankiera jest naprawdę niewielu, zwłaszcza, że forum bankiera to najwiekszy kał, największe szambo, najabardziej śmierdzące w całym polskim inwestorskim internecie . Drugiego takiego ścieku pełnego troli, oszustów, kłamców , osob które są szmatami i szmatami się robią dla zarobienia 10,30 50 groszy na akcji to nie ma nigdzie i aż się dziwie, że Bankier i jego własciciele pozwalają na takie coś , ze w ogole nie zalezy im na dobrym imieniu swojego portalu, swojej spółki bo teraz fraza "forum bankiera" jest synonimem czegoś na bardzo niskim poziomie i jeśli ktoś powołuje sie na forum bankiera to jest obciach . Dlatgo nie licz , ze znajdziesz tu takich naiwniaków.
    Co ważne a nawet bardzo ważne to kurs akcji tej spółki jest na tak niskich poziomach ze trudno, zeby jescz spadł, tu juz nie ma z czego spadać a nawet jeśli jacyś drobni spekulanci jeszcze czasowo , krotkoterminowo uwalą ten kurs to nie zmienia faktu ze w dłuzszym terminimie może być tylko i wyłacznie lepiej. Cena akcji jest w czarnej d... jest straznie zaniżona a jednocześnie spółka zapowiedziałą jakieś nowe gry, okazuje się, że Drift21 w koncu pojawił się na konsolach i o dziwo widoczny jest w sprzedaży . W konsolach liczy się Nintendo i PS i zawsze sprawdzałem sprzedaż gier w USA np CP2077 i wyznacznikiem dobrej sprzedaży jest USA na PS w kwestii konsol i widziałem tam kilka tygodni na 2-3 stronie Drift21 gdzie duzo lepsze gry sa daleko daleko z tyłu a sprzedawały się np Snipery GWC 2 strona 12-ta a gra jest przeceniona od CIG, ChernobyLite od Farm51 teraz na stronie 10-tej. . Obecnie Drift21 jest na 5 stronie bo jest duzo przecen a inne polskie gry np Ghostrunner na 14-tej stronie , Outriders 18-ta strona czy też wielki , ogromny HIT od Bloobera The Medium na 19-tej stronie w przecenie 22%, proszę sobie wejść na forum Bloober jakie oni mają wysokie zdanie o The Medium ....i teraz to arcydzieło jest na 19tej stronie a ten "nic nie warty " Drift 21 obecnie jest na 5 stronie a 14 gier klasyfikowanych wyżej jest w przecenie. Oczywiście część z nich bez przeceny byłaby przed Driftem, bo -20-30 % to nie jest dużo ale tego nie wiemy na pewno. Więc trzeba być świadomym, że jakieś pieniądze spółka chyba powinna zarobić, nie wiemy też jakie podpisali umowy z 505 Game czy od razu dzielą się zyskami czy dopiero po sprzedaniu określonej ilości sztuk gry czy po zwrocie zainwestowanych środków przez 505 Games tak cy inaczej z PS 5 w USA , które jest najważniejszym rynkiem zbytu zyski powinni mieć, nie wiemy ile i długo sie nie dowiemy. W Wielkiej Brytanii na PS5 widzę Drifta na stronie 6, 3 pozycje wyzej jest Wiedzmin 3 Dziki gon. Trochę smutne , że na PS 4 w USA i GB przejrzałem 20 stron i nie nie znalazłem tej gry a na PS 5 strony 5-6 nie wiem z czego to wynika.
    Nie wiem jak jest z Xbox bo tych rankingów nie sprawdzam, podobnie z Nintendo.
    Coś tam, jakieś grosze , dosłownie grosze zarobil CMSR ale to się nie liczy te 70 tysięcy na 2 miesiące , oczywiście dobre i to ale idać, że cos tam nie trykło.

Nie rozumiem skąd to oburzenie na mój wpis. Podałem przykład innej polskiej gry, dla której pozycje w rankingach i sprzedaż jest dobrze znana (raportowana przez CRJ). Mam świadomość, że to inna liga i inny rodzaj gry, ale chciałem pokazać punkt odniesienia osobie która pisała o sprzedaży kilku/kilkunastu milionów sztuk i dlaczego uważam ten poziom za nieosiągalny.

Nie rozumiem tego porównywania pozycji w rankingu do gier które miały swoją premiere kilka lat temu (wiele osob to robi). Przecież tamte gry mają swój peak sprzedażowy dawno za sobą. To, że teraz DriftCE je wyprzedza nie ma wielkiego znaczenia. Zeby te porównania miały jakikolwiek sens należy porównać ich pozycje tyle samo dni po premierze.

Jeśli o ranking PS4 chodzi, to jeśli gra jest na obie generacje (PS4+PS5) to jej sumaryczna sprezdaż pojawia sie tylko w rankingu PS5. W rankingu PS4 występują tylko gry wydane wyłącznie na tą platforme. Dlatego nie możesz znaleźć DriftCE w rankingu PS4.
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~Up [31.0.76.*]
    Ale tu chodziło o kilka lub kilkanaście milionów złotych, a nie sprzedanych gier
    W takim razie doszło do nieporozumienia :) Zgadzam się, że kilka milionów zł przychodu jest jak najbardziej osiągalne ;)
  • Re: Jesteście w stanie zrozumieć ten arkusz zleceń? Autor: ~bankroll [80.51.168.*]
    Porownuje sie poniewaz tamte gry nadal przynoszą zyski i to nie małe.
    Roznica taka, ze my mamy kapitalizacje 15 mln a pozostale tak pewnie 150mln w zwyż.
    Dlatego dla nich kilka milionow przychodu to ochłapy, a dla ECC to fenomenalny wynik.

Dnia 2023-06-14 o godz. 15:24 ~bankroll napisał(a):
    > Porownuje sie poniewaz tamte gry nadal przynoszą zyski i to nie małe.
    > Roznica taka, ze my mamy kapitalizacje 15 mln a pozostale tak pewnie 150mln w zwyż.
    > Dlatego dla nich kilka milionow przychodu to ochłapy, a dla ECC to fenomenalny wynik.
    >

Otóż to , wszystkie wymienione przeze mnie gry przynoszą tym firmom duże zyski bo dla CIG SGWC 2 przynosi najwiecej zysku, dla Farm 51 to Chernobylite trzyma wyniki bo wiemy jak się pier...lą z WW3 i nie potrafią naprawić i poprawić tej gry, a jaka gra przynosi najwieksze dochody Blooberowi...Medium , ich osttnia gra. Oczywiście , że każa z tych spółek jest w przededniu wydania nowych gier i ta sprzedaż ww tytułów jest mniejsza niż w terminach popremierowych ale tak jak kolega bankroll naposał to co dla nich jest "ochłapami" dla ECC jest świetnym wynikiem bo sama społka jest wyceniana na śmieszną kwotę, samo zrobienie gry Drift to nie były duże koszty , przecież tam nikt dziesiątków milionów nie zainwestował to trudno spodziewać się , żeby jakaś niszowa gra z bardzo niszowego gatunku była na szczytach rankingów .

[x]
ECCGAMES -4,88% 0,39 2025-09-23 16:48:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.