Dnia 2023-06-12 o godz. 15:35 ~japan napisał(a): > Dnia 2023-06-12 o godz. 15:23 ~Wrocek napisał(a): > > jeszcze nie ustalili > > PRZEPROWADZI EMISJĘ DO!!!!! 275 TYŚ AKCJI ...... WYRAZ DO NIE JEST PRZYPADKOWY
Trzeba Panie Obserwator było być na tym NWZA i widzieć tych co mieli mniej niż 5% głosów, a więcej niż 0,5% akcji czyli tych "nowych" uprawnionych do objęcia akcji z nowej emisji. Ich nie mieli obowiązku wypisywać. Zanim coś napiszesz to przemyśl.
Nic nie muszę liczyć. Jak byś był to byś wiedział że można nie oddawać głosów i nic na karteczkach nie wpisywać. Za to można było zadawać pytania zarządowi. Siedź więc cicho i nie rozsiewaj głupiej dezinformacji.
OOO czyli jednak ktoś tam poza wymienionymi posiadaczami więcej niż 5% głosów był?!?. Ja widziałem co najmniej 3 pełnomocników instytucji. Powiem Ci, że ty chyba na żadnym WZA nie byłeś i nie wiesz że można oddawać głosy w każdym głosowaniu z tylu akcji z ilu się chce można z 1. Co więcej można na N/WZA zgłosić dowolną ilość z posiadanych akcji. Daruj sobie już te bezmyślne komentarze i choć raz rusz cztery litery na jakieś walne.
Wiem ile akcji można zgłosić i wiem jak się głosuje więc nie wciskaj mi kitu że można być na walnym i nie jest to odnotowane bo ktoś nie głosuje i tego nie widać w komunikacie. Emisja dla swoich i tyle w temacie
Człowiek bezradny jest wobec takich osobników jak ty. Nic nie wiesz i rozsiewasz dezinformację. Nie byłeś na tym walnym sam nawet żeś przeliczył głosy i widzisz, że ktoś tam jednak jeszcze był więcej. Jak dla swoich ta emisja to tym lepiej bo przecież swoim nie wciskałoby się bezwartościowych akcji, a co więcej nie obniżałoby wartości już posiadanych. Jaki w tym byłby interes??? Ciesz się że masz akcje, których wartość wzrośnie. Możesz pobiadolić, że nie zainwestowałeś w ponad 0,5% akcji i nie masz 100tyś euro na kolejne.
chlopie przyczepiles sie do tego ze nie napisalem ilu bylo akcjonariuszy z pakietem ponizej 5proc jak napisalem ze tylko 34 tys akcji to wyciagasz farmazony ze monza bylo byc i nie glosowac i pozostac niewidoczny do statystyk z wza , a ja Ci pisze ze emisja bedzie dla swoich bo zainteresowanie jhest jakie jest a to oznacza ze cena bedzie niska by emisja zostala objeta, zapewne za rok kolejne rozwodnienie akcji
A co było nieprawdą? Skoro jesteś taki mądry to powinieneś wiedzieć w jakiej cenie będzie emisja, akcjonariusze na wza o to mogli pytać i uzyskali zapewne odpowiedź. Tylko mi nie mów że nie mogli tego ujawnić że względu na tajemnicę.
A i owszem o to pytałem. Odpowiedź zgodna z oczekiwaniem. "Dopiero po podjęciu uchwały rozpoczniemy budowę księgi popytu" W uzupełnieniu dostałem informację że jest "kilku" instytucjonalnych inwestorów deklarujących chęć objęcia akcji z nowej emisji. Nie spodziewaj się że ktokolwiek na walnym powie czos czego nie ujawniono w oficjalnym komunikacie. A co było nieprawdą w twoim komentarzach to odpowiadam wszystko A w szczególności wnioski że "emisja dla swoich" i że cena będzie niska itp. bzdury. Cena będzie, w mojej ocenie, nie mniejsza niż 150zl tyle w temacie. Czas zweryfikuje
Jak wskazuje art. 428 KSH: „zarząd jest obowiązany do udzielenia akcjonariuszowi na jego żądanie informacji dotyczących spółki, jeżeli jest to uzasadnione dla oceny sprawy objętej porządkiem obrad.” Proponowana cena jest znana i jeżeli Ci jej nie podali to widocznie nie byłeś na WZA i teraz ściemniasz.