• Korekta po odcięciu? Autor: ~PosiadaczakcjiOTS [193.238.66.*]
    Na wstępie informuję, że jestem posiadaczem akcji tej spółki.
    Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać jednakże wydaje się, że następujący scenariusz jest wysoce prawdopodobny:
    Odcięcie spowoduje efekt domina i w przypadku części inwestorów chęć spekulacyjnej realizacji zysków.
    Co by nie gadać wskaźniki są mega wysoko a kursowi należy się chociażby chwilowy odpoczynek.
    Wydaje się, że nadchodząca korekta powinna sprowadzić kurs w okolice 36 PLN (wsparcie) a na tamtejszych poziomach pojawi się popyt, który wywoła kolejne wzrosty dyskontujące dobre wyniki za 2Q.
    Tym samym pęknie 50 PLN i zacznie się kolejny ruch w górę...

Tak to widzę choć oczywiście mogę się mylić.

Ja ten czas zamierzam wykrzystać do dalszej akumulacji waloru.

Na forum jest wielu "wyznawców" jedynie słusznych i nieprzerwanych wzrostów jedakże jakaś korekta by się przydała...

Dlatego zapraszam do merytorycznej dyskusji. Jeśli się ze mną nie zgadzasz OK ale uargumentuj proszę swoją opinię.

• Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Grzechu [89.64.3.*]
    Też mnie zastanawia jak kurs się zachowa we wtorek. Pytanie czy samo odcięcie i spadek w okolice 42-43zł nie schłodzi wskaźników?
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~bv [5.172.255.*]
    Masz rację ale prywatnie obstawiam ze jeszcze przed odcięciem wyrownamy lub pokonamy 50 zl ale sesje zakonczymy ponizej byc moze 49,40zl.
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Wig [185.21.84.*]
    Korekta po odcięciu poniżej 40 jest mało prawdopodobna.Chętnie bym taką chciał zobaczyć.
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Sowa [79.191.229.*]
    Jak ktoś rzeczywiscie chce znac różne opinie to, był już post: odcięcie dywidendy z przed paru dni, po co się powtarzać....
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~PosiadaczakcjiOTS [193.238.66.*]
    Sowa, jeśli mógłbym Cię prosić daj info jakie według Ciebie mogą być wyniki za 2Q?

Być może po odcięciu dywydendy ewakuacja z papiera w ogóle nie nastąpi ponieważ ludzie są ogarnięci i nikt nie sprzeda akcji, które w dalszym ciągu mogą rosnąć tym razem pod bardzo dobre wyniki za kolejny kwartał.

Tak, czy inaczej aktualnie wskaźniki mamy przegrzane...

Dzięki za udzielenie odpowiedzi.

Juz pisalem, jak nic sie nie zmieni a na to na razie nie wyglada z biznesu powinni w 2q zrobic 50-60mln netto
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Wig [185.21.84.*]
    65 mil za 2 kwartał.
    Może być!!! ja zawsze wolę podejście konserwatywne zastosować i sie cieszyć jak bedzie więcej.
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~PosiadaczakcjiOTS [193.238.66.*]
    Wszystkich "misjaczków" ochoczo minusujących założony przeze mnie post zapraszam do merytorycznej konwersacji.
    Ja przedstawiłem swój punkt widzenia, czekam na próbę nawiązania dyskusji...

Możemy się nie zgadzać ale używajmy argumentów, nie łapek w dół.

Dziękuję i zapraszam do rozmowy :-)
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Grzechu [89.64.9.*]
    Obrót ponad 1.5mln.
    Myślę, że kupujący pod dywidendę potrzymają akcje trochę dłużej, a Ci którzy nie chcieli dywidendy pozbyli się akcji.
    Czyli od jutr powolutku do góry.....
    Tak jak wczoraj wyzej napisalem wręcz książkowo, jutro na ok 90 procent w ciągu sesji spadki minimum 5 procent
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Grzechu [89.64.9.*]
    Moim zdaniem luka dywidendowa będzie zamknięta prędzej czy później... mam nadzieję, że w 2 tygodnie się uporają
    @bv mam pytanie dlaczego jutro mają być spadki min 5%?
    Rozwiń myśl, bardzo proszę..
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Arc [93.190.37.*]
    Dnia 2023-06-12 o godz. 19:11 ~bv napisał(a):
    > Tak jak wczoraj wyzej napisalem wręcz książkowo, jutro na ok 90 procent w ciągu sesji spadki minimum 5 procent

Czemu akurat jutro? I czemu ma tak niby spadać?
    Wiadomo, że którego dnia sesja będzie na czerwono, bo nie ma spółki, która przez cały rok kończy każdą sesję na plusie : )
    Ktoś, kto tydzień temu myślał podobnie jak Ty, teraz tylko patrzy jak mu odjechało 10% w górę.

Idąc Twoim tokiem myślenia już dzisiaj ludzie powinni uciekać i automatycznie wywołać lawinę, chcąc uniknąć jutrzejszej lawiny...
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Realista [217.96.189.*]
    Większość pisze, co by chciała zobaczyć
    do dolka 46,4000zl bylo -5% więc jak widzisz sam nie jestem większosc
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~realista [217.96.189.*]
    No to chłopie przyszalałeś, całe 380 akcji, trzeba było więcej sprzedać. A średnia wszystkich transakcji na teraz to 48,9 pln.
    sprzdawac,dobre,tych akcji sie nie sprzedaje bynajmniej do konca roku,potem sie zobaczy,bo az tak daleko to wiem co będzie ale co będzie jutro to wiem
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Arc [77.32.245.*]
    Dnia 2023-06-13 o godz. 16:02 ~bv napisał(a):
    > sprzdawac,dobre,tych akcji sie nie sprzedaje bynajmniej do konca roku,potem sie zobaczy,bo az tak daleko to wiem co będzie ale co będzie jutro to wiem

I myślisz, że warto było Ciebie posłuchał i wyłapał ten chwilowy dołek? - mała szansa, żeby tam było się wcisnąć robiąc kółko, większość która by próbowała takich numerów zwyczajnie nie trafiła.

Wyszło, że lepiej trzymać, więc sianie spadkowych nastojów jest zbędne.
    Kiepski dzień na giełdzie, a papier robi swoje przyzwoicie.
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Grzechu [89.64.3.*]
    Wszystko się zgadza, super spółka ekstra zyski, ale korekta musi być ,może nie długo.... a może przy 70zł ale będzie...
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~abcd [5.173.225.*]
    to wiadomo, wiecznie rosnąć nie będzie.

• Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Taktoznowuja [62.134.92.*]
    Jeszcze chwila i zgodnie z objętą strategią kupię po 36 PLN.
    Czekam tam na was leszcze...
    Sprzedawajcie, śmiało...
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~axaa [89.64.46.*]
    Dnia 2023-06-26 o godz. 13:15 ~Taktoznowuja napisał(a):
    > Jeszcze chwila i zgodnie z objętą strategią kupię po 36 PLN.
    > Czekam tam na was leszcze...
    > Sprzedawajcie, śmiało...

35 pln lub 33pln :-))))
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~Tyrek [31.61.182.*]
    Powodzenia - błazen !!!!!
    Ustawcie sie na 5 zeta , bo po 40,30 zeta nie chce wskoczyć .Kupcie żółto niebieskie choragiewki
  • Re: Korekta po odcięciu? Autor: ~axaa [89.64.46.*]
    P.Tyrek.Odbicie ..zdechłego kota.Jutro spadki!
    No,no ---- to zamknięcie dzieci było spektakularne .Jutro ARMAGEDON na 45 zeta leszczyno - jak zbijać kurs to tysiącami na zamknięciu - leszcze
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.90.64.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
OTLOG 0,89% 13,60 2026-05-27 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.