• squeeze out? Autor: ~Fan [87.205.204.*]
    Niby do 95% trochę brakuje (w ramach porozumienia akcjonariuszy), ale Nadolski może mieć wciąż apetyt na więcej + potencjalny skup akcji w celu umorzenia, który zmniejsza pulę akcji...

Co myślicie? Czy jest takie ryzyko?
  • Re: squeeze out? Autor: ~sowa [83.24.69.*]
    @Fan w głosach totetycznie nie wiele brakuje. Nadolskiego trzeba liczyc z 4 założycielami, bo biorą go do RN. Jakby chcieli to sądzę że spółkę juz dawno mogli zdjąć z GPW. Osobiscie uwazam że gra jest inna, tz. zdecydowana poprawa wyników inna wycena rynkowa i za 2 lata do sprzedaży jakiemuś zagraniczniakowi, np. jak kiedyś Krynicki. Załozyciele pewnie maja swoje lata i moze niekoniecznie chca się dalej mierzyc z biznesem, a moze dzieciakóe ich temat nie interesuje, kasa raczej zawsze. Trzeba pamietac ze BM Millenium przy rocznym wyniku 16mln netto wycenial akcje na 30zl, a jakby zrobili 25 mln??
  • Re: squeeze out? Autor: ~Jogi [46.170.212.*]
    Coś tak czuję, że możesz mieć rację
  • Re: squeeze out? Autor: ~Fan [194.0.251.*]
    Sam też nie jestem przekonany do tego squeeze outu, ale wydaje mi się, że jest bardziej prawdopodobny z udziałem Nadolskiego niż wcześniej - kiedy fundusze jeszcze były. Teoria o nowym pokoleniu i braku chęci kontynuacji biznesu też możliwa.

Co do wycen (w szczególności historycznych), ja staram się do nich podchodzić z dużą rezerwą, ale oczywiście perspektywy na ten rok póki co wydają się dobre.

• Re: squeeze out? Autor: ~Sowa [79.191.229.*]
    Ale ja sądzę że PN kupil te akcje juz dawno, sprzedala wszystko Aviva TFi (sprawdzalem w ich raportach nie maja ani sztuki) i pewnie od NN OFE, bo niby od kogo mial to kupic.
    NN po info pewnie sprzedalo jeszcze 200k akcji wiec zostalo im 300k szt. Reszta to drobnica. Jakby chcieli to robią bayback, umarzają i mają na spoko 95% w glosach ale po STS widac ze warto miec papier notowany i z wynikami. Duzo lepsza pozycja negocjacyjna, mniej "trupów w szafie" no i raporty są audytowane i obserwowane.
    Tu brakuje wynikow
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [71.19.251.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.219.212.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.38.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.250.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.99.*]
  • Re: squeeze out? Autor: ~Jazda [146.70.17.*]
    QUART idzie za ROCCĄ na 20zł? na quarcie to przynajmniej 40mln w aktywach i c/wk równe 1
[x]
KGL 0,00% 13,50 2025-09-08 14:47:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.