NA LOGIKĘ: Do wykupu mają ~2.700.000 sztuk akcji Zysk kwartalny to 30.000.000 pln
Przy cenie wykupu 150pln muszą zapłacić nam TYLKO tyle co zysk z 3 lat (TO I TAK DALEJ PROMOCJA, BIORĄC POD UWAGĘ PRZYSZŁOŚĆ TEJ FIRMY)
NIKT MYŚLĄCY NIE ODDAJE SWOICH AKCJI ZA 6-CIO MIESIĘCZNY ZYSK SPÓŁKI. A WSZYSTKIE KOMENTARZE GOBARTO, CEDROBU, IPOPEMY SĄ TYLE SAMO WARTE CO WYPOWIEDŹ TEGO....... Z GOBARTO, ŻE CENA 8 ZŁOTYCH TO CENA GODZIWA DO WYKUPU (PROPAGANDA DZIAŁA JAK ZA PRLu) A WY TO ŁYKACIE JAK PELIKAN
DLA MNIE CENA 150PLN TO ABSOLUTNE MINIMUM ZA BLISKO 20 LAT SPĘDZONE W TEJ SPÓŁCE!!!! ODDAJCIE ZA GROSZE I CZUJCIE SIĘ ZROBIENI W ........ PRZEZ CEDROB, BARDZIEJ DOSADNIE NIE DA SIĘ NAPISAĆ
Też chciałbym zobaczyć 150 zł, a jeszcze bardziej 770 tylko czy to jest realne??? Tak się zastanawiam czy w gronie akcjonariuszy nie warto byłoby określić jakiąś 'realną' wartość, cenę za którą będziemy gotowi sprzedać swoje akcje i przedstawić taką ofertę Cedrobowi... W innym wypadku możemy dać im argument, że sami nie wiemy czego chcemy i co oni by nie zaproponowali to my i tak chcemy 2x więcej...
Z drugiej strony chyba nie mamy narzędzi ani dostępu do informacji by realnie i rzetelnie oszacować tą wartość. Na pewno powinna uwzględnić premię za wykup naszego pakietu umożliwiającego wycofanie z giełdy... Bo premii za lata upokorzeń, butę i zarozumiałość większościowych nie doczekamy się...
Wartości materialne łatwo wycenić minimum 15000 ha ziemi razy minimum 100 000 za ha wartości maszyn iwielu zakupionych ostatnio przedsiębiorc oraz przeszło 100 Gospodarstw Gobarto świńskich tj w przybliżeniu bez rzeczenioznawcy około 2 miliardów pln obliczenia tak na szybko
Na dziś myślę, że w okolicach 45 zł swoje bym oddał. Po raporcie za drugi kwartał na pewno będzie drożej. Wiem, że to zaniżona cena, ale już chciałbym zapomnieć o Cedrobie.
150 to cena akcji sprzed opcji i czasów kiedy Duda prawie upadła. Każdy kto siedzi na tej spółce od tamtych czasów wie że dzisiejszy sytuacja w spółce i branży jest nieporównywalnie lepsza,.kolokwialnie mówiąc wtedy a dziś to jest kosmos, a oni nie chcą dać nawet 1/3 tego co kosztowała akcja w tych mrocznych dla dudy czasach. Sami sobie odpowiedzmy o co tutaj jest gra.
To prawda były takie czasy. Potem Duda wszedł w opcje walutowe i zaczęły się kłopoty. Jednak obecnie wartość zapewne wysoka. Więcej będziemy wiedzieli po raporcie kwartalnym. Zaczekajmy
Chcą wykupić spółkę za 20% jej wartości na akcje bo poprzez kreatywna księgowość robią sobie koszty kupując ciągle to nowe podmioty a jak już uda się im wykupić to zmienia nazwę na np. " eżke meneżke" i na tych samych liniach produkcyjnych będą osiągać miliardowe zyski. Brak słów na to Prawo i Sprawiedliwość KNF-u.
Nie chcę się wtrącać ale ponad 150 (czyli wtedy ponad 15 zł) notowania były w czasach świetności gdy Maciej snuł swoje fantasmagorie. W upadłości to już było 1,6 zł (16 zł) niżej. Ale dziś rzeczywiście wartość jest kilkakrotnie wyższa od tej w upadłości. Mnie 50 w pełni by usatysfakcjonowało. Zawsze byłem skromny.
Nie wiem czy oddam pi 77 PLN bo >iii i wszyscy starzy wyjadacze podnoszą na 150 PLN to ja tez idę z wami panowie na te 150 pl n pozdrawiam kilkudziesiecio latków na tej spółce
To jest absolutne minimum na dzień dzisiejszy. Jeśli wyniki finansowe będą super to ta cena oczywiście też pójdzie w górę. Myślę, żę na koniec sierpnia (po wynikach za 2kw. 2023) to minimum to będzie już 200PLN PO CO ODDAWAĆ KOMUŚ COŚ ZA PRZYSŁOWIOWY GROSZ? CHYBA TYLKO PO TO ŻEBY DOROBIĆ CEDROB NASZYM KOSZTEM. CI LUDZIE NIE ZASŁUGUJĄ PRZEZ SWOJE BRUDNE ZAGRYWKI NA JAKIEKOLWIEK SKRUPUŁY, TRZEBA Z NICH WYDUSIĆ OSTATNI ICH GROSZ.