Witam Wszystkich:) Zapraszam do komentowania sytuacji na giełdach w szczególności naszej , polskiej GPW. Jeżeli Ktoś oczywiście chciałby i ma wiedzę także innych rynków światowych... Ten tydzień może być spokojny, brak ważnych danych. Indeksy w maksach, lub blisko ATH...Hossa pełną gębą. Powodzenia Wszystkim:)
ostatnie ruchy są dla mnie całkowicie niezrozumiałe (w sensie ich intensywność) tak jakby gruby na siłę próbował obecnie budować impuls wzrostowy, ale to nie przy takim wolumenie czym niby chce go dalej pompować? Orlenem (pod dywidendę?), bankami (w przypadku niekorzystnego wyroku dla frankowiczów - co jest mało prawdopodobne), może surowcami (gdy ropa i miedź tanieją)
napisałem w poprzednim wątku, że dla mnie seria czerwcowa zbyt nerwowa i nieprzewidywalna obecnie patrząc na wykres widzę zarówno dalsze wzrosty jak i spadki delikatnie jestem na S, w oczekiwaniu na korektę albo za czym bardziej się opowiadam - powrotu do spadków
7777 samo zamykanie S od rana pod brakujący depozyt mogło starczyć na test 2040 ale czy gruby chce wyżej ? Kierownik lubi zaskakiwać i w ramach tego powinien zejść na co najmniej 2020 a by zamętu narobić. No już nie mówiąc jakby zadziałało takie szybkie - 0,5 - 1 %.
Patrząc na Index banków to mam wrażenie że tam 1 jako piątka wzrostowa 2 jako 3ka pędząca i zaczynamy 3 falę masakra miśka się szykuje na rozliczenie serii ?
U nas też reżimowa funkcjonuje w trybie zielonej wyspy (niemniej zwrócę uwagę na to, że do zielonej wyspy jest potrzebne zakresytowanie euro pompowane z UE - co Tusek czerpał garściami. Może to też ta mityczna kasa znowu wkrótce przed nami) :))))) Zobaczymy za miesiąc-dwa co będzie jak się dowiemy, że podmieniamy Niemców na Litwie. Dobre newsy można czerpać garściami. Biden chyba jeszcze w piątek ogłosił sukces w walce z kryzysem bankowym i w ogóle :)))) Japonia tez pomaga.
Jak do tej pory to byk to idealnie rozgrywa w piątkowym stylu. Kudłaty musi się szybko ocknąć jeśli nie chce być znów rozjechany. Najlepiej o 10 kontra bo jak na razie to nic nie ma od powiedzenia.
heheh widze ze dzielnie walczycie wlasnie załozylem lokate na 7% na 3 miechy na szczescie BP ale kto wie czy bym dzisiaj nie pakował S ek po 55 na całego w kazdym razie to swietne uczucie bez napinki
Jaku gdyby nie bliskość rozliczenia prościej by się grało a pod rozliczenie mogą wysoko wyciągnąć skoro się tak uprali ale też i równie szybko spuścić.
Patrząc wprost to wygląda tak jak piszesz 7777 ale jak się robi wzrost na dłużej to po co szarpać szybko w górę i drożej zbierać ? Wygląda jakby ktoś chciał wysoko wyciągnąć by zacząć zyskowne L zamykać. Ale to by trzeba teraz szybki zjazd LOPu i opadnie. Dużo się u nas nie klei w jedną całość.
Pojawia się małe osuwanie to zaraz z dołu dokładają + duże zlecenia jeszcze niżej. Patrząc wprost to nie ma jak spadać chyba że kierownik wajchę wywróci i zrobi to samo po po 11 ale w drugą stronę.
będą to chcieli wygasić wysoko podaży nie ma widać to było w czwartek piątek i dziś też zapewne zakładam że po wygasie jeszcze podciągną aby dozbierać akcji i nabrać S FW fundamenty też im sprzyjają i to naturalne jak spadek cen nasza nadwyżka obrotów ogromnie umacnia pln i takie perpetuum mobile się tworzy :)
Ten co taki LOP wypakował musi jakoś z głową zrolować by przy okazji rynku nie spuścić bo raczej chce wysoko zrolować. Raczej ten taniec od kilku dni jest pod rolowanie.
A może to KNF z państwowymi instytucjami wyciąga banki i w ramach przygotowania pod TSUE aby miały z czego potem spadać i nie zleciały niżej niż.... ;-)