Jakie macie wnioski z czatu? Ja jestem pozytywnie zaskoczony tym, że prezes odpowiedział na moje wszystkie pytania :) Z ciekawszych pozytywnych rzeczy to info o ilości pudełek FM1 (więcej niż wersji cyfrowych) i o planowanym wydaniu THOTD 2 jeszcze w tym roku (możliwe, ze wraz z ich wersją lightguna) - chociaż wg mnie jest spore ryzyko, że tego nie dowiozą. Dodatkowo kolejna duża licencja w połowie przyszłego roku, ale póki nic nie ogłoszą to nie robiłbym sobie dużych nadziei. Wiemy tez, ze FM jest exclusivem na nintendo przez pol roku - wiadomo kiedy kolejne części będą pojawiały się na innych platrfomach.
Ciekawe było to jak powiedział że nie ma już większych tytułów od tego który mają prezentować w połowie przyszłego roku . Na pytanie czy trwają rozmowy na tytułem AAA+ powiedział że tak , ale na pytanie czy już posiadają taką licencję nie raczył odpowiedzieć .
ciekawe ,czyżby już zebrali tyle ile potrzebowali i zmieniają front ? perspektywy coraz ciekawsze , brzmiało to w miarę racjonalnie ,tradycyjnie pożyjemy zobaczymy ,,,,,,,,tak czy inaczej zdania nie zmieniam i mój /fundusz emerytalny / ma się świetnie
Panowie serio? Fakt na plus, że nie uniknął trudnych pytań i nie schował się za czatem tekstowym. Ale HOTD2 - "będziemy się starać,żeby wydać w tym roku", co w jezyku zbynia równa się 2024 (oby). Gra AAA - skoro dopiero teraz podpisują umowę, a poszczególne części FM będa pisać od 1-3 lat to ile tą wielką grę będą robić? Można się nastawiać na 3 lata czy to za mało? A z tą premią to też hit. Negocjacje z radą nadzorczą, hmm spójrzmy kto jest w składzie rady - ooo między innymi Kamila Dębicka. Trudne to muszą być negocjacje xD Zaległe remaki też ukończone w ponad 50%, a w lutym tamtego roku miały po 70-80%. Musiały pewnie zostać odłożone na bok, pytanie na jak długo. Dla mnie taki pitu-pitu, wszystko się rozciąga i rozciągać będzie.
Nie jesteś zbyt bystry, więc zapytam jeszcze raz czy odniesiesz się merytorycznie do mojego podsumowania czatu? Uważasz, że ta gra AAA wyjdzie wcześniej niż w 2025? Czy uważasz, że żona nie da premii mężowi? Proste pytania.
Jako jeden z większych akcjonariuszy to naturalne, że ma „swojego” człowieka w radzie nadzorczej. Jest to 1 z 5 osób, pozostałe zapewne reprezentują pozostałych akcjonariuszy/ew jeden członek jest niezależny. Tak to zwykle działa i nie ma w tym nic dziwnego. To ze żona zagłosuje za premia nie oznacza, że inni tez tak zagłosują.
A co do gry AAA to ja mam takie podejście jak napisałem w pierwszym poście - póki nic nie ogłoszą to nie wiążę z tym większych nadziei. To „AAA” prawdopodobnie jest na wyrost (tak jak na wyrost było zapowiadanie AAA), ale to urok wielu prezesów polskich spółek, ze trochę koloryzują/są zbyt optymistycznie nastawieni.
ten tytuł AAA to będzie Soul Reaver, od 2-3 lat o tym się pisze na zagranicznych portalach że gracze chcą TEJ GRY a produkcję prawdopodobnie właśnie miał dostać FOREK,wg tych portali.
Analizując trochę to wszystko - ja myślę że to MegaPixel nie dociaga tematów. Forever - robili FM1 - zrobili. Storm Trident - Magical Drop - dowieźli, FM2 - lekkie przesuniecie. Megapixel - brak Panzera 2, House 2, zero info o FM3, a Fear Ef? no właśnie.
Moze czas pochylic sie na problemem MPS (zreszta ich kurs mowi sam za siebie).