• Portfel dywidendowy Autor: ~Akcjonariusz [188.33.232.*]
    W portfelu dywidendowym majac duzy zysk sprzedalibyscie?
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Arystokracki_fan [80.154.95.*]
    Ja wlasnie teraz dokupuje ile moge do portfela dywidendowego. A srednia mam niezbyt dobra. Jak to mowia badz chciwy gdy inne sie boja :P
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Akcjonariusz [188.33.232.*]
    Mam stednia cene kupna 16...
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Arystokracki_fan [80.154.95.*]
    Dobra twoja.
    Skoro masz taka srednia to nic tylko sie cieszyc. Czy dokupywac/sprzedawac? decyzje podejmij sam.
    Ja bez wzgledu jaka mam srednia patrzyc na regularnosc dywidend i potencjal wzrostu dokupuje. Szczegolnie ze wskaznikowo mi wszystko gra.
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Misterspekuła [31.0.70.*]
    Dnia 2023-06-02 o godz. 13:36 ~Arystokracki_fan napisał(a):
    > Dobra twoja.
    > > Skoro masz taka srednia to nic tylko sie cieszyc. Czy dokupywac/sprzedawac? decyzje podejmij sam.
    > > Ja bez wzgledu jaka mam srednia patrzyc na regularnosc dywidend i potencjal wzrostu dokupuje. Szczegolnie ze wskaznikowo mi wszystko gra.

Tu w następnym roku będzie nie więcej niż 5zł. dywidendy na akcje a może i mniej .
    Także spokojnie zleci do 35zł.
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~mw [185.102.190.*]
    Wydaje mi się, że spółka jest ciekawą propozycją do długoterminowego portfela dywidendowego. Trudno już w tej chwili szacować zysk za 2023, ale z dużą pewnością można powiedzieć, że nie będzie tak dobry jak 2022, który był dla spółki rekordowy. Zakładając zysk za 2023 na poziomie 25-30 mln zł, spodziewam się dywidendy na poziomie 5-6 zł. Zakładając, że kolejne lata nie będą gorsze, wydaje mi się, że kurs poniżej 50 zł zaczyna być całkiem atrakcyjny, a poniżej 40 zł byłby już bardzo atrakcyjny w długim terminie.
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~bee [213.227.87.*]
    spółka do tego jest nisko wyceniana wskaźnikowi, nawet po wyłączeniu nadzwyczajnych zysków - a cały rynek po woli odjeżdża.
    Te 45-50 to zaczyna być poziom do brania na następny okres przed dywidendą. Choć większe okazje niewykluczone :)
    Sami w spółce twierdzą, że w III kwartale mają się tendencje odwrócić. Branie z półrocznym wyprzedzeniem chyba nie jest takim złym pomysłem?
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Xxx [89.64.24.*]
    Jaka wysokość dywidendy przewidujecie za 2023 rok ?
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Pozdro600 [78.10.53.*]
    Dnia 2023-08-20 o godz. 11:39 ~Xxx napisał(a):
    > Jaka wysokość dywidendy przewidujecie za 2023 rok ?

Nie liczę na więcej niż 5 zł. Jeżeli tyle dadzą to będę zadowolony, ale jeśli miałbym się zakładać to powiedziałbym, że będzie troszkę mniej.
  • Re: Portfel dywidendowy Autor: ~Pozdro600 [78.10.53.*]
    Dnia 2023-06-02 o godz. 11:21 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > W portfelu dywidendowym majac duzy zysk sprzedalibyscie?

Dziwne pytanie zadajesz... Jeżeli potrzebujesz pieniędzy to sprzedaj.
[x]
EUROTEL -0,36% 27,40 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.