• 54 i niżej Autor: ~Michał W. [83.16.230.*]
    No to kochane ceny spadacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: 54 i niżej Autor: ~kupujgdylejesiekrew [192.168.52.*]
    a ja zbieram pod dywidende :)))
  • Re: 54 i niżej Autor: ~ol [83.16.230.*]
    Zdaje się, że w tej sytuacji rynkowej (świat i europa) niezależnie czy spółka dobra czy zła i tak się umoczy. Lepiej wyjdę i przeczekam burzę.
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Mariusz [83.16.230.*]
    Szok! jeszcze trochę i zejdzie poniżej ostatniego minimum. Nikt już tego nie chce?
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Kś [83.16.230.*]
    Fundy sp.....ją z Puław (i nie tylko). Chciałem kupić puławy lub lotos ale założyłem lokatę na pół roku. I cudem się uchowałem.
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Style [84.201.219.*]
    dlaczego fundusze wycofują sie z Puław?społka wyglada dosc atrakcyjnie
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Kś [83.16.230.*]
    Klienci wycofują pieniądze z funduszy a fundusze wycofują pieniądze z akcji. Do czerwca br. nie ruszały Puław i kilkunastu najlepszych spółek, obrały strategię na przeczekanie bessy na tych najlepszych spółkach. Ale siła umorzeń jedn. uczestnictwa zaczęła je przerastać i rzucają coraz więcej akcji tych spółek na rynek. Badziewie sprzedały pierwsze jeszcze w 2007 r. z resztą kursy akcji badziewia już tak zjechały, że jak mają tego jeszcze trochę to i tak żadne z tego pieniądze (jakieś 1/5 tego co włożyły). Dopóki ludzie nie przestaną umarzać j.u. teraz będą lecieć najlepsze spółki (chyba nieprędko to nastąpi). Znajomy pracuje w banku gdzie ludzie umarzają tego coraz więcej. Wcześniej jeszcze łudzili się że jeszcze odbije a teraz wyciągają 30% tego co włożyli. Podobno jest ich tak dużo, że przełożeni karzą im za wszelką cenę niezdecydowanych jeszcze odwieść od tego. Chyba grozi im wstrzymanie wypłat.
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Style [84.201.219.*]
    Rozumiem. dziekuje Kś za odpowiedz. Ja sam zastanawiam sie zeby wejsć na giełde wlasnie teraz i kupić puławy bo społeczka wydaje sie abrdzo stabilna. chodzi mi o zakup akcji i odłożenie ich na min 2,3 lata dlatego zdziwiło mnie ze fundusze wycofuja sie z dobrych społek ale teraz juz rozumiem dlaczego. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
  • Re: 54 i niżej Autor: ~Głodna_Hiena [79.186.84.*]
    Rzeczowo, merytorycznie i jasno. Świetny komentarz, dziękuję.
[x]
PULAWY -0,84% 47,20 2025-10-24 14:41:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.