No dobrze.
Raport za wojenny 2022 rok jest zły. Nawet gorszy niż oczekiwałem.
Jak się to przełoży na kurs?
Są tacy co będą straszyć zerem z początku.
Są tacy co napiszą nic się nie stało.
Ja powiem że nie należy się spodziewać wideł. Moim zdaniem.
A Ty co myślisz?
Wideł górnych napewno nie należy się spodziewać, wideł dolnych..... raczej też nie........Ja podpisuję się pod tym co w wątku niżej napisał AdrianMaliniak....rok 22 mamy za sobą, teraz rysujemy 23 rok.... który wg mnie będzie (powinien) być b.dobry....poprawa wyników plus bardzo prawdopodobne zakończenie wojny.
Skoro w Polsce można zarobić na śwince to chyba tym bardziej w ksg.
22 rok już za nami. Wyniki jak na wojnę. Oby ten rok był spokojniejszy. Czy wojna się zakończy? Wątpię
1 Kupiłem na otwarciu. 2 Cała strona popytowa 580 akcji to byłem ja. 3 Owszem mogłem kupić taniej... 4 ...ale czy wisi podaż po prawej stronie w tej cenie? - pytam retorycznie.
Fakty sa takie, ze kasjnienko chcialby odkupic tanio akcje, ale ze nie mieli czym mieszac dlatego oddal milion swoich akcji nie jednemu a dwom polskim podmiotom, tak zeby nie musieli sie ujawniac i mogli nas ogolic z tego co mamy. 580 akcji to bardzo malo, smiesznie malo. Oni graja tu o zebranie wszystkiego co ofe wywalily, stad kiepska polityka informacyjna i niedotrzymywanie obietnic. Skonczy sie wojna to tu wejdzie taki kapital, ze nie dadza rady bezkosztowo zbijac kursu i wtedy pojdziemy wysoko.
Fakty sa takie że na Ukrainie nie ma perspektyw a konkurencja jest coraz silniejsza.
"Spadek produkcji i eksportu na Ukrainie
Chociaż Europa i Rosja wyglądają bardzo mocnie pod względem potencjalnej produkcji w tym sezonie, to w przypadku Ukrainy, która musi liczyć się z wojną, produkcja ma wyglądać jeszcze gorzej niż w zeszłym roku, nawet pomimo względnej stabilizacji na większości terenów Ukrainy. Produkcja ma spaść o 11% do 17,9 mln ton. Eksport ma wynieść 15 mln ton. Przed wojną eksport wynosił mniej więcej 17-18 mln ton na sezon. Rosja ma mieć z kolei rekordowy rok pod względem eksportu na poziomie powyżej 45 mln ton."
Do tego za chwilę eskalacja zabijania.
Właśnie palą się bloki mieszalne w Rosji.
Klasyczna cisza przed burzą...
Na ten moment to ukrainskie rolnictwo jest tam jedyna branza z perspektywami. Jakbys mial akcje KSG od 2014 to bys wiedzial o co chodzi, a tak to tylko smrodzisz. KSG jak mowil prezio nie zostalo za bardzo dotkniete wojna, a nawet sie rozwinelo.
Dnia 2023-06-01 o godz. 11:08 ~hommoh napisał> 4 ...ale czy wisi podaż po prawej stronie w tej cenie? - pytam retorycznie.
Odpowiadam nie wiszą. I tak dzień za dniem, zdejmując malutką podaż na coraz wyższych półkach będziemy budować trend. Dla wyjaśnienia: TREND WZROSTOWY!
Moim zdaniem 10 akcji przy dzisiejszych obrotach to za dużo do zrobienia trendu.
Wystarczy krecie, że nie masz akcji do zbycia a ci co je mają = podaż się cofnęła.
W efekcie nawet kupno 580 akcji robi trend przy obrocie dwu tysięcy
Z katastrofą kachowskiej tamy to nie możliwe. Woda opadnie to i ruszymy.. tylko nie pisz, że ta katastrofa pomoże spółce bo zlikwidowała część konkurencji i zwiększyła popyt. Woda opadnie to i ruszymy..