• MDG Autor: ~Krzysztof [172.225.188.*]
    Zabawne jest to, że trole się podniecają tym, że spadło na 18 - podczas gdyż kilka dni temu było 18 - tak samo zabawne jest myślenie, że tylko patrzą kto sprzedał - a nie kto kupił - obecne wyceny to tylko chwilowy przystanek przed wejściem na wyższe szczyty - przypominacie sobie zrzutkę ok pół roku temu przy 17-16 przed wybiciem na 24 - spółka się rozwija, zarabia i to jest najważniejsze, a tu paru troli się podnieca, że spadło jednego dnia po tym jak kilka dni z rzędu była jazda w górę. Kto kupił ten trzyma - kto chciał kupić ten dokupił - z czasem będą znacznie wyższe poziomu - każdy poważny Inwestor jeśli widzi okazję w spółce z potencjałem to skumuluje akcje i nie będzie się patrzył na chwilowe ruchy tylko liczy się trend - a ten jest ewidentne wzrostowy i nic tego nie zmieni tak samo jak faktem jest diametralna zmiana w spółce na lepsze od kiedy pojawił się strategiczny Inwestor i to w każdym wymiarze, rok temu spółka była po 6 - teraz jest po 18, a niebawem wejdzie na wyższe poziomy. Kupowałem nawet po 5,8 i trzymam nadal - kilka tygodni temu też kupowałem jak było ok 15-16. Kompletnie nie interesują mnie chwilowe zmiany kursu tylko przyszłość i rozwój firmy. Niech każdy robi co uważa ale nie ma co się emocjonować takimi sesjami, tak samo jak ujadaniem troli takich czy innych :) Lepiej widzieć co się pisze, niż pisać co się wie :)
  • Re: MDG Autor: ~Mario123x [31.61.241.*]
    Popieram. :)
  • IP [31.6.159.*] Autor: ~piracik33 [37.28.156.*]
    Bardzo fajnie to napisales:) Nikt kto jest dluzej na forum nie przejmuje sie wpisami NIKI( ten ma jedno IP) czy IP [31.6.159.*] Ten to co chwila zmienia nikc i nawet lubi pogadac sam ze soba:):):) Oni sieja poploch dla funduszu i wcale sie z tym nie kryja ,ale im akurat za to placa i to nie malo:")
    Prawda jest taka ,ze spolka wychodzi na prosta a wczorajsze wyniki tylko to potwierdzily. Dzisiejszy zjazd tylko mnie utwierdzil w przekonaniu ze komus sie bardzo spieszy,zeby jak najszybciej i jak najwiecej akcji zebrac z rynku:)Ale akurat za dzisiejszy zjazd to jestem wdzieczny po dokupilem w mega promocyjnej cenie.
    Nie mozna wykluczyc ze umowy odnosnie nowych umow pojawia sie szybciej niz nam sie wydaje:)
    Cierpliwi zostan wynagrodzeni
  • Re: IP [31.6.159.*] Autor: ~316159 [31.6.159.*]
    piracik33 obys miał rację
  • Re: MDG Autor: ~Dokładnie [212.244.241.*]
    Dokładnie tak - zaraz powrót na 20 i wyże kto oddał po 18-19 ten gapa!
  • Re: MDG Autor: ~Korekta [212.244.241.*]
    Korekta - właśnie się skończyła! Dzięki za promkę!
  • Re: MDG Autor: ~WZA [212.244.241.*]
    Będzie jazda na północ z akcjami żeby dokupić jeszcze przed WZA - ważne głosowania, sam zarząd moim daniem też dokupi bo już nie ma okresu zamkniętego przed raportem. Do zobaczenia na szczytach MDG a skowyt troli tego nie zmieni :-)))
  • Re: MDG Autor: ~316159 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-06-05 o godz. 08:34 ~WZA napisał(a):
    > Będzie jazda na północ z akcjami żeby dokupić jeszcze przed WZA - ważne głosowania, sam zarząd moim daniem też dokupi bo już nie ma okresu zamkniętego przed raportem. Do zobaczenia na szczytach MDG a skowyt troli tego nie zmieni :-)))

wygląda na to że szczyt tutaj będzie na 17 hi hi hi, z dziada Mdg Banku Handlowego nie zrobicie, na Handlowym ludzie robią ogromną kasę i w dodatku dostają wysoką dywidendę, tutaj tylko tracą.
  • Re: MDG Autor: ~WZA [212.244.241.*]
    Obserwuj uważnie kurs dzieciaczku to zobaczysz jak bardzo się mylisz :-)))
  • Re: MDG Autor: ~316159 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-06-05 o godz. 10:16 ~WZA napisał(a):
    > Obserwuj uważnie kurs dzieciaczku to zobaczysz jak bardzo się mylisz :-)))

no jakoś nic się nie dzieje, kupujących brak, może jednak Ty zaczniesz zbierać perełkę, z uwagą obserwuję i nic.
  • Re: MDG Autor: ~Krzysztof [104.28.45.*]
    Górne widły i jazda powyżej 20 - słabe rączki oddały i można wspinać się na kolejne szczyty :))) Dobrego długiego weekendu Akcjonariusze MDG
  • Re: MDG Autor: ~Pięknie [212.244.241.*]
    Pięknie i jeszcze jest ulepszona strona:

https://www.medicalgorithmics.com/

Również miłego i spoglądania na wzrosty naszej spółki!!!
  • Re: MDG Autor: ~mdg [31.61.253.*]
    Ładny layout
    Dzisiaj może być kolejny odjazd z moich wieloletnich obserwacji na różnych spółkach wynika, że często właśnie w takie niepozorne długie weekendy dzieją się ciekawe rzeczy. To może być warte wielokrotnie więcej nie ma co sugerować się drobnymi - spółka była warta kilka miliardów operując tylko w USA, nie mając nowych rynków jak obecnie, nie mając kolejnej spółki z potencjałem włożonej aportem, przede wszystkich nie mając Kocich Inwestorów Strategicznych z pomysłem na rozwój i tak komfortowej sytuacji ze stanem tak dużego zapasu gotówki blisko 40 mln. Najlepiej trzymać to i zakopać, monitorując co pewien czas czy wszystko rozwija się zgodnie z oczekiwaniami, a ewentualne korekty wykorzystywać do akumulacji akcji. Uważam, że dzisiaj dalej podskoczy, a jeśli nawet będzie korekta to chętnie dobiorę.
  • Re: MDG Autor: ~Tenisista [104.28.129.*]
    Śmiga do góry po otwarciu jak Iga w Roland Garros :D
  • Re: MDG Autor: ~Tenisista [172.225.188.*]
    Teraz MDG rozkręca się na dobre Krzysztof!
  • Re: MDG Autor: ~Tenisista [104.28.129.*]
    Zaraz 20 i więcej
  • Re: MDG Autor: ~21 [104.28.129.*]
    Teraz atak na 21
  • Re: MDG Autor: ~FanTenisa [5.173.28.*]
    Kiedy Iga gra?
  • Re: MDG Autor: ~Tenisista21 [104.28.129.*]
    Jutro o 15
  • Re: MDG Autor: ~ixi [46.204.12.*]
    Mówisz, że dziś o 15. będą dwucyfrowe wzrosty? Możliwe.
  • Re: MDG Autor: ~Jazda [212.244.241.*]
    https://www.medicalgorithmics.com/medicalgorithmics-ma-list-intencyjny-z-amerykanska-firma-w-celu-integracji-platformy-ai-z-urzadzeniami-typu-patch/

Kolejny List intencyjny!!!
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20230613/medicalgorithmics-maciej-gamrot-przemyslaw-tadla

Po tym wywiadzie i przy tych możliwościach - zamknięcie sesji dzisiaj na pewno powyżej 20 zł!!!
    Zaraz 22 i wyżej - nie dajcie sobie odebrać akcji!!!
    Kupujących z ostatnich dni chcą bardzo być na WZA :)
    https://simplywall.st/stocks/pl/healthcare/wse-mdg/medicalgorithmics-shares/news/these-4-measures-indicate-that-medicalgorithmics-wsemdg-is-u

Jazda MDG - do zobaczenia przy 3 cyfrówkach - trzymać i nie dać sobie tanio odebrać akcji!
    Próbowali od Leszczy odebrać po taniości ok 21 jeszcze trochę akcji - ale Leszcze nie są już takie naiwne - widzą co się dzieje na tej spółce i jaki jest potencjał! Czekamy na przebicie 24 z czasem 27 i 33!
    Dzisiaj będzie prawdziwa JAZDA i przebijamy szczyty z zimy czyli 24,4!!! Trzymać akcje nie dać sobie odebrać ani jednej!!!
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/wydarzenia/20230616/aktualna-sytuacja-medicalgorithmics-webinar

Warto będzie obejrzeć! Pozdrawiam tych co trzymają akcje i nie skusili się na drobne - potencjał MDG jest znacznie większy, uważałem tak rok temu kupując po ok 6-8, kilka miesięcy temu kupując po 15-16 i uważam, że obecne wyceny to dopiero preludium do prawdziwych wzrostów!
    Super info o webinarze - pod koniec sesji czas jeszcze żeby kurs podskoczył na 23-24 i lepiej!
    Koniec sesji będzie ok 24 kto miał oddać ten oddał, a teraz dalsza JAZDA szczególnie, że w nadchodzącym tygodniu na spotkaniach z Inwestorami będzie dużo ciekawych info na temat rozwoju spółki!
    Czekam na 24 później 27 - 30 -33 -55 -111 -222 - 333 -555 - 888 - 1111
  • Re: MDG Autor: ~Paweł [46.175.109.*]
    A teraz już idz do cienia i napij się bardzo wolno letniej wody.... koniecznie nie gazowanej.
  • Re: MDG Autor: ~Akcjonariusz [188.147.100.*]
    Nie martw się Pawełku zobaczysz kurs w najbliższych dniach to będziesz żałował każdej sekundy, że nie kupiłeś tych akcji poniżej 20 kiedy była okazja.
    Masz jakieś zdolności nadprzyrodzone że wiesz czy posiadam akcje MDG lub nie?
  • Re: MDG Autor: ~Akcjonariusz [188.147.108.*]
    Pawełku najpierw naucz się pisać poprawnie po polsku (pisze się niegazowanej) - a później zacznij czytać ze zrozumieniem książki nt. inwestycji - ale lepiej wylewać żółć - trend jest wzrostowy i za kilka lat te akcje mogą być nawet po kilkaset złotych lub więcej - a porządne wzrosty dopiero się zaczynają, więc te swoje uwagi na temat picia wody w cieniu zachowaj dla swoich kumpli spod Żabki :)))
    Kumple z pod Żabki raczą się puki co zimnym piwkiem, tak więc zmocz główkę, o inwestycjach z typem z bankiera też słabo. Jestem na tyle długo w temacie ,że wiem tylko tyle że każdy kwit jest warty tyle ile ktoś w danym momencie chce za niego dać. Jeśli jesteś taki prorok idź dzisiaj do kościoła i przekonaj wiernych i niewiernych by sprzedali wszystko co mają i kupili MDG z zysków zostanie im tyle że będą mogli podzielić się z potrzebującymi, tym samym zrobisz coś pożytecznego dla ludzi fizycznie a nie tylko wirtualnie pisząc bzdury anonimowo na bankierze. No to pa do dzieła!
  • Re: MDG Autor: ~Akcjonariusz [188.147.104.*]
    Mylisz pojęcia Pawełku - to, że ktoś zainwestował w MDG i uważa, że ta spółka będzie w przyszłości warta DUŻO WYŻEJ nie musi nikogo naganiać na zakup tych akcji - przecież każdy może kupić akcje dowolnej spółki lub zainwestować w co tam chce. Tu nie chodzi o naganianie tylko o fakty, skoro na tym forum Pawełek wylewa żale i nie w smak mu dalszy wzrost - to sprzedaj swoje akcje MDG jutro zaraz o 9 i przestań się użalać (chociaż sądzę, że ich nie masz ale bardzo chciałbyś je mieć tylko, że pociąg odjechał) - napij się wody niegazowanej lub czegoś innego :)))
    Ciekawe jak tam Pawełek i jego woda niegazowana w cieniu :D
    zaraz 24 przebijamy!
    MAMY TO - SZCZYT OK 2 LAT PRZEBITY 24,50 - TERAZ CZAS NA 27!
  • Re: MDG Autor: ~Krzysztof [172.226.64.*]
    https://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/3443675,medicalgorithmics-sa-(16-2023)-strategia-rozwoju-2023---2026

Strategia rozwoju MDG na lata 2023 - 2026 miłej lektury :)
    Jest trochę ponad 2 miesiące od wtedy i gdzie dziś jest kurs spółki i jej kapitalizacja - wtedy było kilkanaście złotych za akcje teraz jest ok 45 i obroty oraz perspektywa na zahaczenie więcej :)))
    I nieco później kiedy było ok 23 to napisałem, że to co jeszcze wczoraj było sufitem, teraz jest podłogą, a nadal jesteśmy dopiero na 1 pietrze wieżowca. Aktualnie jesteśmy gdzieś pomiędzy 3 i 4 piętrem uwzględniając parter ale wieżowiec jest naprawdę wysoki i ma się dobrze
  • Re: MDG Autor: ~ixi [46.204.109.*]
    Moim zdaniem do 50 pięter
    Rozsądnie patrząc jak kurs będzie się wspinał do tylu pięter ile ma wieżowiec, w którym aktualnie jest siedziba MDG to już będzie pięknie - a z czasem i rozwojem firmy nie można wykluczyć tak dużej ekspansji, że Warszawa nie będzie już jedynym miejscem notowania…(NYC) - oczywiście to tego potrzeba czasu, materializacji tych wszystkich umów i przełożenia ich na wyniku w raportach - już w 3 i 4Q tego roku powinny być widoczne rezultaty umów - a prawdziwy potencjał będzie widoczny w 2024-2025 roku, szczególnie jak wejdzie do gry Vcast - przypomnę, że o ile dobrze pamietam, a raczej tak to kapitalizacja podobnej firmy w USA, która ma rozwiązania podobne do tego co może uzyskać Vcast (a docelowo V ma jeszcze pewne przewagi, ulepszenia) to ok 2-3 miliardów USD… pragnę przypomnieć, że V to dodatkowa technologia, nie zastępcza do pierwotnej działaności MDG - tylko ją poszerzająca, dywersyfikująca źródła dochodu w potencjalnie niesamowitej skali - a przy obecnej skali dystrybutorów, firm współpracujących z MDG, nowych umów - jak tylko Vcast uzyska FDA - pewnie koniec roku 2023, a bardziej prawdopodobne początek 2024 to z automatu wchodzimy w zupełnie inną skalę możliwości - tym bardziej, że potencjalna skala biznesu Vcast jest nawet kilka razy większa od pierwotnej działaności MDG - reasumując możliwości rozwoju są niesamowite, a przypomnę, że są jeszcze permanentnie szukane dodatkowe, jeszcze bardziej dywersyfikujące źródła dochodu - jak np. niedawno podpisana umowa z firmą z Gdańska, która zajmuje się analizą snu etc. Jeszcze jedno - w rekordowym czasie kurs akcji nazwijmy to starego MDG był ok 350 zł - ktoś powie ok ale wtedy było ok 1/3 akcji tyle co teraz - to ja komuś takiemu odpowiem ok - ale weź pod uwagę, że wówczas nie było takiej skali biznesu, były ograniczenia, wyłączności, mniej rynków i przede wszystkim nie było Biofund z ich możliwościami, kompetencjami i kontaktami oraz też trzeba uwzględnić fakt, że przecież Biofund swoje 50% akcji - czyli 5 mln akcji deklarował trzymać i nie ma zamiaru ich sprzedawać w taki niskiej cenie (ok 45 zł to był nominał objęcia uwzględniając włożenie 14 mln i aportu Kardio. czyli de facto Vcast) o ile w ogóle w najbliższych latach - oni moim zdaniem nie robią tego tylko dla kasy ale mają ambicje stworzenia czegoś naprawdę dużego w skali Świata - i ktoś mógł w to nie wierzyć - ale teraz sami widzicie po liczbie umów, wzroście kursu i tym jak kapitalizacja spółki przez to rośnie - teraz jest to już ok 450 mln - w tzw. starym MDG było to - mimo mniejszej licznie akcji ok 1,5 miliarda - w mojej opinii obecne MDG wraz z rozwojem plus Vcast i inne reszta, o czym pisałem to jak wszystko się będzie materializować - to kapitalizacja kilu miliardów co najmniej jest jak najbardziej możliwa. Oczywiście każdy musi sam podejmować decyzje inwestycyjne, ja tę spółkę przez ok 1,5 toku przeanalizowałem bardzo dokładnie i dlatego w nią zainwestowałem, chociaż znam ją od ok 10 lat to najwiecej akcji kupiłem poniżej 10 złotych i naprawdę nie interesowała mnie ich sprzedaż ani po 20 ani 30 czy 40 - uważam, że potencjał jest na znacznie więcej, do tej pory nie było nawet klasycznej korekty - bo jest taki apetyt na akcje, kiedyś korekta może być - ale chwilowa zmiana kursu w trendzie wzrostowym oraz przy tak dynamicznym rozwoju firmy nic nie znaczy - LICZY SIĘ PRZYSZŁOŚĆ MDG! Brawo dla Zarządu i Rady Nadzorczej za realizację strategi rozwoju 2023-2026!

Trzymajcie się i życzę dobrych decyzji inwestycyjnych zarówno MDG jak i na innych spółkach
  • Re: MDG Autor: ~Michał [188.147.13.*]
    Aż, miło poczytać,
    Pozdrawiam serdecznie osobę, która zrobiła ten post
    Nie udzielam się na forum, pierwszy wątek czytałem i pamietam go doskonale, napisałem wtedy… nie oddam aż urośnie do 100 czy 150…. Po przeczytaniu tego co Pan dzisiaj napisał nie oddam do 350
    Miło mądrego poczytać
  • Re: MDG Autor: ~50 [104.28.45.*]
    50 w pn jest możliwe!
  • Re: MDG Autor: ~ixi [46.204.108.*]
    Niech w poniedziałek będzie nawet 42 byle w grudniu 2024 było 200 zł.Czego wszystkim życzę.
  • Ixi Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Jaki brak optymizmu u kolegi....:)
    Nie czytamy wiecej postow XD dotyczacych korekty:)
    Dzięki Michał za uznanie i miłe słowo. Trend is Your Friend! Przypuszczam, że gdyby 95% tego forum zapytać 2-3 miesięcy temu jak kurs był nawet 16-18-20 ile by sobie marzyli na koniec roku to 45-50 byłoby tym marzeniem - a mamy niespełna połowę sierpnia :))) Oczywiście każdy kto inwestuje od dawna ten wie, że chwilowe przystanki czy klasyczna korekta prędzej czy później może być - ale kluczowy jest trend wynikający nie-tylko z mody ale przede wszystkim z faktów związanych z rozwojem spółki - samów umów w lato było już tyle, że można byłoby tabelkę zrobić i wyglądałaby na niemałą. Kapitalizacja MDG i pozycja w ramach komponentów sWIG 80 - jeszcze wiosną MDG pod względem kapitalizacji zajmował 3 pozycję od końca- teraz już przeskoczył takie spółki jak Action czy Agora - i jest coraz bliżej strefy środkowej. Realizacja strategi rozwoju 2023-2026 obecnie przebiega wzorcowo - wszystkie zapowiedzi są realizowane i to bardzo dynamicznie, co również potwierdzają obroty nawet po prawie 8 mln zł na jeden sesji i to z VWAP (średnią ceną ważoną akcji) w okolicach 43-44 - clara non sunt interpretanda!
  • Re: MDG Autor: ~Jutro [188.147.77.*]
    Jutro powinna być ciekawa sesja - z resztą jak każda ostatnio
[x]
MEDICALG 7,56% 31,30 2026-05-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.