"Zarząd stoi na stanowisku, że należy regularnie dbać o Akcjonariuszy i w latach ubiegłych Spółka kilkukrotnie dokonywała skupów akcji tak aby dokonać dystrybucji zysków a w latach 2016, 2017, 2018, 2019 wypłaciła znaczącą dywidendę mimo obciążeń związanych ze spłatą kredytu zaciągniętego na zakup NOM Sp. z o.o. i mimo ponoszenia wydatków na budowę siedziby. Zarząd zaproponuje ponownie Akcjonariuszom udział w zysku w jednej z dwóch stosowanych dotychczas form na najbliższym Walnym Zgromadzeniu."
Dnia 2023-05-31 o godz. 20:31 ~MN napisał(a): > A trochę tych akcji własnych mają:). Telestrada jeden z większych akcjonariuszy telestrady.
Dobrze że z 2 skupów już umożyli i mają tylko ponad 705k.:) Jak w tym roku będzie skup a nie bezsensowna dywidenda , to Telestrada może być największym akcjonariuszem Telestrady. :)))
3 pdf. Projekty uchwał przeczytaj. No ja tak wywnioskowałem. 1.9 mln plus 2.1 z zapasowego przesuwają. Zgoda dla zarządu na skup oraz cena maksymalna 90 zl
W wyniku umorzenia jak rozumiem Lichota będzie miał obowiązek zrobienia wezwania? (Zwiększenie udziałów w przypadku posiadania 50-66% głósów po 30.05.2022.). Czy ktoś bardziej zaznajomiony może to potwierdzić?
moim zdaniem nie ma konieczności robienia wezwanie na akcje. Obecnie ten próg o którym mówisz jest 50 procent w przypadku jednego akcjonariusza. Obecnie w akcjonariacie jest Cathetel 32 %, Hugore niecałe 11 %. ale wiesz prawnikiem nie jestem gwarancji Ci nie dam;).
Jak będzie taka niska cena 20zl to mało kto odpowie podejrzewam. Chyba że ktoś nie umie liczyć albo kasy potrzebuje. Ja osobiście stawiam cenę 40 zł i wykup 100 tys akcji. Nie oszukujmy się ale ten rok 2022 był nieudany i tak te 4 mln to super informacja.