• dywidenda czy skup ? Autor: ~janek [77.114.44.*]
    "Zarząd stoi na stanowisku, że należy regularnie dbać o Akcjonariuszy i w latach ubiegłych Spółka kilkukrotnie dokonywała skupów akcji tak aby dokonać dystrybucji zysków a w latach 2016, 2017, 2018, 2019 wypłaciła znaczącą dywidendę mimo obciążeń związanych ze spłatą kredytu zaciągniętego na zakup NOM Sp. z o.o. i mimo ponoszenia wydatków na budowę siedziby. Zarząd zaproponuje ponownie Akcjonariuszom udział w zysku w jednej z dwóch stosowanych dotychczas form na najbliższym Walnym Zgromadzeniu."

Mamy zapowiedź. Teraz czekamy na konkrety.

• Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~fundamentalny [109.95.143.*]
    Ale w kolejnych latach były mega skupy. Nie ważne co, ważne ile :)

Może jutro się projekty pojawią. Tak czy siak dobra informacja, osobiście obawiałem się, że w tym roku nic nie pojawi się żaden transfer.

Trzeba pamiętać, że w obu przypadkach dywidenda/skup akcje własne nie biorą udziału w podziale zysku:)
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~MN [89.228.83.*]
    A trochę tych akcji własnych mają:). Telestrada jeden z większych akcjonariuszy telestrady.
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~fun [31.60.243.*]
    Dnia 2023-05-31 o godz. 20:31 ~MN napisał(a):
    > A trochę tych akcji własnych mają:). Telestrada jeden z większych akcjonariuszy telestrady.

Dobrze że z 2 skupów już umożyli i mają tylko ponad 705k.:) Jak w tym roku będzie skup a nie bezsensowna dywidenda , to Telestrada może być największym akcjonariuszem Telestrady. :)))
    mogliby już umorzyć te udziały bo trochę dziwnie to wygląda. a i współczynniki by się poprawiły.
    WoW - wykrakałeś kolego :)
    tak na szybko czytam to 4 mln i skup będzie racja ? moim zdaniem. miło, nawet bardzo miło :). czyli ponad 2 zł na akcję
    jakie 4mln i skup? - czy czegoś nie doczytałem.
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~MN [37.248.202.*]
    3 pdf. Projekty uchwał przeczytaj. No ja tak wywnioskowałem. 1.9 mln plus 2.1 z zapasowego przesuwają. Zgoda dla zarządu na skup oraz cena maksymalna 90 zl
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~czerba [176.221.116.*]
    W wyniku umorzenia jak rozumiem Lichota będzie miał obowiązek zrobienia wezwania? (Zwiększenie udziałów w przypadku posiadania 50-66% głósów po 30.05.2022.). Czy ktoś bardziej zaznajomiony może to potwierdzić?

moim zdaniem nie ma konieczności robienia wezwanie na akcje. Obecnie ten próg o którym mówisz jest 50 procent w przypadku jednego akcjonariusza. Obecnie w akcjonariacie jest Cathetel 32 %, Hugore niecałe 11 %. ale wiesz prawnikiem nie jestem gwarancji Ci nie dam;).
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~Czerpa [5.173.21.*]
    Z tego, co doczytalem to faktycznie nie bedzie, bo na ASO obowiazek jest tylko w przypadku delistingu
    No tak tak :) nie zrozumieliśmy się.

Czyli po skupie telestrada będzie miała trochę ponad 35% akcji własnych wartych w chwili obecnej ~14.5mln. Z czego teraz jest projekt umozenia 25.8%.

Bez akcji własnych obecny cap 26.5mln. Plus udział w potencjalnym nadchodzącym skupie, gdzie ewentualny zarobek zależy od ceny oraz redukcji.
    a zauwazyliscie ze w ty roku nie ma nagród dla zarzadu? chyba zdają sobie sprawę ze decyzja dotycząca inwestycji w cp była słaba.
    Jest jeszcze pytanie po ile będzie skup. 4mln i 200k akcji pozwala wnioskować, że po 20zl.

Kiedyś był skup po 18 czy główny brał w nim udział?
  • Re: dywidenda czy skup ? Autor: ~obs [91.205.91.*]
    Zakładasz, że taka cena ruszy ew. odpowiadającyc-?
    Jak będzie taka niska cena 20zl to mało kto odpowie podejrzewam. Chyba że ktoś nie umie liczyć albo kasy potrzebuje. Ja osobiście stawiam cenę 40 zł i wykup 100 tys akcji. Nie oszukujmy się ale ten rok 2022 był nieudany i tak te 4 mln to super informacja.
[x]
TELESTR -0,83% 23,80 2026-05-19 10:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.