• Co tak cicho sie zrobilo ? Autor: ~Xyz [78.8.22.*]
    Nadal zbieracie szczeke z podlogi pewnie.... i co 22 miliony kapitalizacji januszki inwestorki hahahaha mowilem ze bez pojecia kompletnie jestescie
  • Re: Co tak cicho sie zrobilo ? Autor: ~Kris [185.186.38.*]
    Póki co na kursie euforii nie widać.
  • Re: Co tak cicho sie zrobilo ? Autor: yarecky_inv [94.254.144.*]
    W komentarzach pod filmem na youtube też nie...

Oczywiście tutejsi apologeci przytaczają tylko te pozytywne, ale...

"No doubt this game becomes free to play within a month and the company goes bankrupt..."

"As a first game from dev studio it look quite nice. But unfortunaly it's not ATS competitor yet. But maybe some day.... There alot of work with graphics, environment, map design, and animations."

"Looks like a mobile game"

"Graphics look pretty bad. Gameplay look cool. Maybe on a deep deep sale"

• Re: Co tak cicho sie zrobilo ? Autor: ~ATS [188.33.248.*]
    Co bez akcji pewnie a zobacz ile jest świetnych komentarzy. DO tego spółka ma śmieszne 23mln zł kapitalizacji. Gdyby miała 300mln zł to można się spierać ale przy tak niskiej kapitalizacji to ta gra zarobi ogromne pieniądze i cena za akcję 100-200zł nie będzie wysoka.
  • Re: Co tak cicho sie zrobilo ? Autor: yarecky_inv [94.254.144.*]
    Czemu piszesz takie głupoty? Mam akcje i to sporo, co to ma do rzeczy? Jeśli ktoś nie pieje z zachwytu, to nie ma akcji, tak?

Idąc twoim tokiem rozumowania - wisisz po 50? Dlatego piszesz kilkanaście postów o tym samym?

Wiem, że akcje Road i tak pójdą w górę, więc nie muszę marnie naganiać. Stwierdzam natomiast fakt, że opinie co do najnowszego gameplaya są podzielone, ludzie bardzo narzekają na grafikę. I są to narzekania uzasadnione. Z drugiej strony nie jest to gra AAA, więc też nie można przesadzać w drugą stronę. Ale z racji tego, że nie jest to gra AAA, to i zarobki ze sprzedaży gier nie będą jakieś kolosalne.

Więc takie pitolenie o cenie 200 zł za akcję, to możesz sobie w buty wsadzić.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.33.248.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~xyz [78.8.22.*]
    szczerze ? jest ze 2 razy lepiej niz myslalem ze bedzie mowie o grafice i calym gameplayu ...skoro ja jestem nawet zaskoczony to peroniarze musza byc w ciezkim szoku... a 10 czerwca Future Games Show !!! poki co na IGN-ie ponad 400 lapek w gore i 9 tysiecy wyswietlen co daje bardzo dobry stosunek lapek do wyswietlen na poziomie ok. 5% Po Wishliscie poki co nie widac wzrostow ale to moim zdaniem wynika ze zmiany nazwy wpisujac nowa nazwe nie mozna gry wyszukac na steam jednak niebawem powinno sie to zmienic ... swoja droga moim zdaniem troche dziecinada developerow akurat z Ta nazwa mogli to wczesniej zmienic na karcie a nie teraz strasznie...
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Słabo [77.222.243.*]
    Jesteś zaskoczony grafiką? Ty tak na poważnie? Taką grafikę miały gry z przed 20 lat, gra w dodatku przycina, poza tym kierowca manewruje kierownicą tak by jechał rajdówką, rozumiem że masz akcje i nie możesz być obiektywny, ale ta gra wygląda kiepsko
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ron [5.184.108.*]
    Dużo ludzi w komentarzach wyśmiewa grafikę, jedni piszą że gra będzie na windows 98, inni że idealna na ps2, zachwytu niestety nie ma
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: yarecky_inv [94.254.144.*]
    Bo grafika jest słaba. Tzn. krajobrazy - jeszcze ok, ale najśmieszniejsze jest to, jak wygląda główny przedmiot gry - ciężarówka :D To jest dramat. Symptomatyczne jest też to, że w gameplayu nie dali żadnych scen z deszczem, czy ze śniegiem. Te aspekty we wcześniejszej wersji wyglądały najgorzej, więc pewnie nie jest to jeszcze dostatecznie poprawione.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Free [77.254.184.*]
    Porównałem sobie grafikę z tą z gas station simulator i powiem tak - jest gorzej, ale tez bez przesady z tym że tak tragicznie. Na pewno nie ma ich co chwalić za grafikę, bo jest tam jeszcze sporo do zrobienia. Jakoś czerstwo wygląda dla mnie to wnętrze ciężarówki. Zakładam że gracze mogą spędzić tam trochę czasu, wiec jak dla mnie to jest do poprawy. Krajobrazy chyba najlepiej się prezentują.

Przyznam się, że jeżeli chodzi o gameplay to ciężko mi to ocenić, bo jakoś idea jeżdżenia ciężarówką na ekranie monitora nigdy mnie nie kręciła i uważałem to zwyczajnie za nudne. Generalnie przy mojej średniej patrzę na to ze spokojem.

Hurraoptymiści powinni wziąć jakieś pigułki uspokajające, bo od tego panicznego mnożenia wpisów jak jest świetnie na pewno nie tworzycie dobrego wrażenia o grze. Ja osobiście pomyślałem że naprawdę jest tak tragicznie skoro naganiacie, a jest po prostu bez szału.

Tak sobie strzelam, ze gra będzie na poziomie sprzedażowym GSS, a co do kursu to najstarsi górale tego nie wiedzą. No ale bajki o 200 zł włożyłbym jednak do szuflady na podstawie dzisiejszego materiału;)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: yarecky_inv [94.254.144.*]
    Co do GSS, to jasne, zresztą na tle innych produkcji z grupy Movie Games tutaj grafika wygląda całkiem przyzwoicie. Ale to jednak inny rodzaj gry i inny target.
    Nie chcę porównywać Alaskana do ATS i ETS, bo jak wcześniej wspominałem to jest zupełnie inny kaliber gier, ale warto zobaczyć Truck World Australia. Widać różnicę? A no widać.

Hurraoptymistów, inaczej zwanych oszołomami, tutaj mamy dwóch. Trzeba nauczyć się ich olewać, bo niestety mają zapędy "trolowskie" i merytoryczna dyskusja doprowadza ich do obłędu.

Myślę, że wyniki sprzedażowe przekroczą nawet rezultat GSS, ale kurs szalonych wartości nie osiągnie. Jeden "element" będzie tutaj szczególnie ciążył. Co nie zmienia faktu, że kilkadziesiąt procent na pewno można tutaj wyciągnąć, zwłaszcza, że CAP jest bardzo niska.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Free [78.8.108.*]
    Jakby to wyglądało tak jak Truck World Australia to może nawet byłbym skłonny coś dobrać:)

No między tymi grami jest jednak spora przepaść graficznie. Tak jak myślałem, ze w ATS krajobrazy nie sa złe, tak teraz w porównaniu do TWA wygląda to jednak trochę biednie.

Po tym gamplayowym trailerze jak dla mnie ATS po prostu spadł w rankingu gier do poziomu zwykłego symulatora ze stacji Playwaya. Niemniej niech to chociaż sprzeda się na poziomie GSS, to przy tej kapitalizacji i tak będę zadowolony.
[x]
ROAD -0,32% 6,20 2026-04-15 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.