• Nie oddawać Rudemu! Autor: ~KO [80.238.118.*]
    Nie oddawać...czekać już i tak tyle czekacie... Nie Nie Nie
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Sonny [89.64.55.*]
    No ja chyba się wybiorę na Walne, zarejestrowałem się w każdym razie. Mam cały pakiet nie ruszony. Tyminśki po skupie 30k akcji ma 94% czyli za mało (warunek jest na 95%) żeby ściągnąć spółkę z giełdy i zrobić przymusowy wykup. Co on kombinuje??
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Kaka [31.0.50.*]
    I co było na walnym?
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Sonny [89.64.56.*]
    Nie dałem rady jednak pojechać na WZA, mimo że zgłosiłem udział z całym pakietem. Inne sprawy mnie zatrzymały, a WAWA nie po drodze. Dzisiaj mamy ATL czyli All Time Low. Jeden wielki skandal! Nie sprzedałem ani jednej akcji od wezwania i nie zamierzam. Kiedyś Żywiec długo wisiał zanim go zdjęli z GPW. Za rok pojadę jeżeli nic się nie zmieni, wniosę oficjalnie pytania do spółki i zgłoszę sprzeciw do każdej procedowanej uchwały.
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~oddawacprezesowi [93.175.121.*]
    Lubudubu niech nam zyje prezes naszego cigu!
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~luck82 [194.242.62.*]
    jak będą skupować to muszą dać cenę wyższą niż ostatnio ?
    Ostatnio była wyższa o parę groszy, ale zbierali pakiet rzędu zaledwie paru tysięcy. Tak jak pisałem wcześniej ostatecznie nie dotarłem na WZA mimo zgłoszenia. Jak nic się nie zmieni to wybiorę się na kolejne WZA UNL i CIGu i zrobię dym. To w sumie pytania do CIG kiedy zamierzają zdjąć spółkę z NC skoro zapowiadali to wielokrotnie i jeden wielki ch... z tego wyszedł
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Kris [31.0.74.*]
    A co w związku z tym dla posiadacza 1000 akcji.? Mogą go wydymać? Że zabiorą wszystko? Czy można skarżyć że było wezwanie po 18 a nagle jest po 5zl gdzie ponad 90 procent mają oni.
    Nie mogą skupować po cenie niższej niż w ostatnim wezwaniu, więc bez obawy 18zł z groszami jest pewne.
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Mario2323 [81.108.162.*]
    Jak Państwo oceniają raport za 2 kwartał?
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Sonny [37.47.117.*]
    Wow, piękne wyniki za 2kw 2023: Zysk brutto 2,1 miliona PLN, Zysk netto czyli po opodatkowaniu prawie 1 milion PLN
    Suma bilansowa spółki wzorsła o ponad 1,9 miliona PLN.
    W innych okolicznościach natury mielibyśmy piękne wzrosty po takim raporcie, możę nawet górne widły. Ale się poczeka...

Do tego komentarz Emitenta do Repotu:
    "W drugim kwartale 2023 r. przychody ze sprzedaży wzrosły o 150% w porównaniu do analogicznego okresu roku 2022, a zysk netto wzrósł prawie pięciokrotnie. Wynika to częściowo z możliwości komercyjnych związanych z Sony i usługą PS Plus. Wszystkie trzy tytuły United Label S.A. zostały włączone do usługi subskrypcji PS Plus w 2023 roku. Pierwszy tytuł, który pojawił się w PS Plus, "Tails of Iron", został udostępniony w kwietniu 2023 r. i do końca kampanii powiększył 11-krotnie liczbę osób, które grały w tę grę na Playstation, a wielu subskrybentów dodało ją do swojej biblioteki. Plany Spółki związane z dotarciem do znacznie większej liczby graczy "Tails of Iron" są kontynuowane - nowe rozszerzenie premium o nazwie "Brightfir Forest", które planowane jest na pozostałą część roku, będzie oferowało rozszerzoną zawartość, oferującą wiele godzin rozgrywki i umożliwiającą stworzenie nowego produktu w formie Edycji Deluxe. "Eldest Souls" i "Röki" zostaną włączone do usługi subskrypcji PS Plus w pozostałej części roku, a Spółka spodziewa się wzrostu liczby instalacji obu tych gier. Prace nad dwoma tytułami w produkcjach United Label S.A. nadal postępują. Druga gra od Odd Bug Studios oraz nowa gra od Sam Enright Productions w tematyce science fiction są kontynuowane, a dotychczasowy postęp prac nad grą jest zgodny z wcześniejszymi założeniami. Spółka nadal współfinansuje produkcję obu gier i będzie finansować ich kampanie marketingowe. Spółka kontynuuje przegląd nowych platform i nowych możliwości monetyzacji swojego obecnego portfolio produktów, oraz prowadzi zaawansowane rozmowy z kluczowymi partnerami, w tym potencjalnego wydania wybranych tytułów w formie subskrypcji na wybranych platformach w późniejszym okresie cyklu życia produktu. Zarząd Spółki w dalszym ciągu prowadzi intensywne działania mające na celu poszerzenie portfolio gier. Spółka jest na różnych etapach negocjacji z wybranymi podmiotami, których aktualne projekty mogą zostać włączone do katalogu wydawniczego Spółki. Zgodnie z obraną strategią, Spółka w dalszym ciągu koncentruje się na produktach, które mają odpowiedni potencjał, aby odnieść komercyjny sukces zarówno na platformie PC, jak i konsolach. Spółka planuje finansować obecne i nowe projekty ze środków własnych. Zespół Rozwoju Biznesu analizuje obecnie ponad 70 gier miesięcznie w procesie selekcji gier do portfolio wydawniczego Spółki."
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Kris [31.0.88.*]
    Skoro jest pewne 18 to czemu nikt nie dobiera w tej cenie co jest?
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Sonny [37.47.117.*]
    mało kto chce rok czekać, ale po takich wynikach za ostatni kwartał może coś ruszyć kursem. Jakieś mizerne obroty rzędu 20k PLN na tydzień są więc ktoś tam coś kupuje. Mamy ATL więc dla perspektywy rocznej czy dłuższej można ryzykować. Piątkowy raport pokazał 2,1 miliona PLN zysku brutto i 1 milion netto (po opodatkowaniu). Suma bilansowa spółki wzrosłą o 1,9 miliona PLN. Czyli wygląda na to że spółka się nie zwija tylko wręcz przeciwnie.
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~luck82 [194.242.62.*]
    Co za desperaci oddają tak tanio akcje ? Albo zarząd specjalnie zaniża
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Sonny [5.226.71.*]
    Myślę, że obecny kurs ATL to wynik działania animatora rynku wynajętego przez UNL czyli CIG i prezesa Tymińskiego.
    Czy dla CIG ktoś zbiera te akcje - oficjalnie na pewno nie, ale nie oficjalnie może ...i w kluczowym momencie odsprzeda CIG-owi kolejny procent akcji w następnym ograniczonym wezwaniu po 18,xx PLN czyli z zyskiem. Strasznie się zakręcił ten prezio Tymiński - zamiast zrobić kolejne wezwanie, bo wymęczył już akcjonariuszy UNL - to dalej gmatwa dla paru zotych zysku.
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~Admin [31.0.77.*]
    Sonny ty sam jesteś wynajęty przez spółkę. Już dawno minął rok od wezwania. Kolejne wezwanie może być kiedy tylko zechcą po średniej rocznej cenie, albo wogóle może nie być wezwania.....
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: bodzidzia [89.78.47.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CI-GAMES-S-E-Zawarcie-umowy-posrednictwa-w-nabywaniu-akcji-spolki-zaleznej-United-Label-S-A-8543813.html
  • Re: Nie oddawać Rudemu! Autor: ~SztamoL [31.0.67.*]
    Całuj giry kaczorowi !!!
[x]
UNILABGAM 1,69% 18,00 2024-12-09 16:46:35
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.