Niestety, pół mln nie robi tu żadnego wrażenia zarówno na nastrojach jak i kursie. Pan R pracował na to długie lata i jest tego wyraźny efekt. Z Holstina niech bedzie i pięć baniek, nastrój bedzie podobny, niestety
A jakie wrażenie ma robić zarobienie pół bańki, gdy koszty robocizny zrobienia portu pewnie wynoszą z 250 tyś bo tyle idzie na wypłaty za kwartał a wcześniej books of demons w kwartał chyba robili (ciężko wyliczyć bo 3 porty wychodziły w tym samym czasie)
250 tyś zysku w 3 miesiące to średnio 1 milion w rok kapitalizacja kilkanaście baniek może max dwadzieścia była by odpowiednia...
Z Holstin inna bajka gra za 1 milion euro nie dość że po udanym debiucie powinna się zwrócić w szybkim czasie to i powina tak jak piszesz te 5 baniek zarobić... Później też mamy co robić więc i kapitalizacja (jak się wszystko uda) też powinna się podnieść z 5 razy a jak spółka będzie grzana to i lepiej
Esa tu mamy wszystkie konsole nie tylko Nintendo... Może koszty to 200 tyś a zarobku 300... Jak na małą firmę co robi gry to dobry zysk ale tym zleceniem kapitalizacja nie skoczy o 500 procent...
Holstin jak najbardziej może nas wszystkich "ozłocić" jeśli będzie to dobra gra
Aż sprawdziłem Raport jeszcze raz. Za kwartał wpisują w tabelkę "wynagrodzenie" 160 tys 12 osób tam pracuję to wychodzi 4444zl brutto na osobę a jak ktoś ma umowę o pracę to nawet mniej... Stawki programistów są 3 razy większe pracownicy albo robią B2B albo wystawiają faktury za robotę a dodatkowo są zatrudnieni na minimalną krajową plus pensja pREZESÓW naszej spółki z NC też nie jest taka sama jak jakiegoś zmarka po studiach...
Te pół bańki po prostu wystarczy aby każdy pracownik minął godną pensję i prezesi też coś zarobili, ale spółka zysku z tej roboty nie wykaże....
400 tys koszty 100 tys zarobku to max, ale wiadomo niech robią robotę i to po godzinach bo do Holstin jeszcze daleko a nie ma co się zadłużać po pachy
Jest, będzie tak jak piszesz zysk praktycznie żaden. Co do ruchu kursem to 500 procent widać nie ruszyło, dodam że nie ruszyło nic. Martwi mnie inna rzecz, mianowicie ile razy i ile lat świetlnych przesunięty będzie Holstin z uwagi na ten port gry?A zapewne będzie, mam przeczucie, że już drugie demo będzie miało poślizg. Może się mylę ale działania tej spółki obserwuję już lat kilka i realia znam