• Ciekawostka Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Gra zrobiona przez p2chill na nitendo- Dream Alone jest na 36 miejscu na global best sellers obecnie. Ciekawe ile % od gry dostaje p2chill. MMS21 też się całkiem ładnie sprzedaje że zniżka
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No chyba że dostali ustalona stałą płatność za to wcześniej, to byłoby gorzej
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Obi_wan [89.64.93.*]
    Ciekawe. Może mają więcej takich kwiatkòw.
    Znalazłem w prospekcie mają 40 % - "Podział przychodów Dream Alone. Po pokryciu kosztów dystrybucji do momentu pokrycia kosztów
    produkcji i marketingu w kwocie maksymalnie 175.000 zł całość
    wydawca, później 60% wydawca i 40% Emitent."
    To całkiem nieżle.
    No ciekawi mnie przychód w tym kwartale, oprócz MMS21 na nitendo, bugvasion i MMS21 na steam, sprzedaje sie jeszcze to i w czerwcu ma być MMS21 na konsole.
    Zainwestowali trochę kasy w nowe gry bez kredytu. Nie robią nowych emisji z czego bardzo się cieszę... Ergo z czegoś muszą to finansować. Myślę, że wlaśnie z ww. tytułów. MMS wciąż się sprzedaje. Cena spada, ale kasa wpada, a jak widać na Steam produkt wciąż żyje. Nie zdziwiłbym się gdyby relatywnie niskim kosztem rozbudowywali jeszcze MMSa poza portami. Castle załapał się na WL mimo niskiej liczby followersow. Headsaman perspektywiczny. Najważniejsze w czerwcu na Festiwalu.
    Raczej będzie kredyt albo emisja skoro wydadzą nowe gry dopiero w 2024. Raczej nie ma szans, żeby się do tego czasu utrzymali bez pomocy. Zbyt duze koszty utrzymania sa. To nie jest juz spolka ktora zatrudnia pare osob tak jak bylo przy IPO. Teraz pracuje już tam 2-3 razy wiecej osob. Dobre jest to, że gdyby zdecydowali się na kredyt to playway im pożyczy pewnie ze śmiesznym oprocentowaniem(o ile w ogóle jakiekolwiek ustali). Dlatego z perspektywy akcjonariusza lub zarządu, kredyt byłby zdecydowanie lepsza opcją niż emisja. Zwłaszcza przy takiej kapitalizacji. Tak czy siak przychód może być ciekawy w tym kwartale, premiera MMS21 na konsole też jest ważnym punktem, bo z tego co czytałem komentarze graczy to dużo osób na to czeka
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Obi_wan [31.61.243.*]
    Przy założeniu, że gry będą dopiero w 2024 i nie ma innego źródła finansowania działalności to lepszy będzie kredyt na preferencyjnych warunkach. Dlatego istotne jest pytanie, zresztą które zadajesz wyżej, dot. przychodów w obecnym kwartale. Ten kredyt wcale nie musi być duży.
    Tylko czy to rzeczywiście Pitu robiło, a nie FatDogGames plus War saw Gms
    No jednak Pitu
[x]
P2CHILL -4,24% 2,26 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.