• sprężynka Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Kurs i obroty zachowują się identyczne jak przed poprzednimi wybiciami. Niskie obroty, ale brak batonów na sprzedaży na najbliższych poziomach. Dojdzie w czerwcu do 40 PLN.
  • Re: sprężynka Autor: ~piwi1 [77.255.177.*]
    Teraz raczej idziemy w stronę 30.
    40 dopiero chyba po wakacjach.
  • Re: sprężynka Autor: ~Round [193.118.253.*]
    To małe zawahanie. Zaraz będzie znów 37:)
  • Re: sprężynka Autor: ~szakal [193.41.230.*]
    zainteresowanie papierem prawie zerowe... długo tu nie zobaczymy 40 zł
  • Re: sprężynka Autor: ~Round [89.64.58.*]
    ja obstawiam początek lipca 40-45 po wstępnych wynikach za Q2. będzie ogień. teraz dobry moment na skupowanie:)
  • Re: sprężynka Autor: ~helpi [5.173.126.*]
    ... szykujemy się powoli do Skoku. Nie tego z Wołomina ...
  • Re: sprężynka Autor: ~helpi [5.173.126.*]
    ... moja prognoza to 41-42. Napisałem w złociszach ... i wycięło powyżej, więc uzupełniam.
    obecnie to sie szykuje skok, ale w dół....
    coś z tą sprężynką nie tak
  • Re: sprężynka Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Ze sprężynką wszystko jest OK :-).
    WIG rośnie, kurs Answear znowu zbliża się do swoich szczytów. Zarówno fundamentalnie jak i technicznie dobrze to wygląda. Bardzo dziwne, że nasze fundusze emerytalne jeszcze się nie zainteresowały tą spółką. MCI powoli skupuje akcje. We free float jest coraz mniej akcji. Tu naprawde niewiele potrzeba do bardzo moznego wzrostu. Podstawy fundamentalne są bardzo mocne. Spółka rośnie na każym rynku, na Ukrainie ma pozycję lidera w e-commers. Prawdopodobnie w tym lub na początku 2024 wejdzie do krajów bałtyckich. Snickerstudio też zacznie się dokładać do wyników od Q3. Wydaje się, że obecna kapitalizacja spółki może odzwierciedlać bieżące wyniki, ale z całą pewnością nie odzwierciedla perspektyw. Myślę, że brak wzrostów od wyników sprzedaży za Q2 to skutek realizacji zyskó tyc co kupili poniżej 25 pln. Ale analizując volumen można już stwierdzić. że te akcje już sie obróciły. jestem przekonany, że dla dalszych wzrostów potrzebnu jest tylko mały impuls popytowy. A jestem przekonany, że wreszcie któryś z OFE albo TFI zainteresuje sie mocniej tą spółka.
  • Re: sprężynka Autor: ~Round [89.64.57.*]
    Zgadzam się z tobą. Myślę, ze wzrostów możemy spodziewać się bliżej oficjalnych wyników za Q3. Na razie to możemy się jeszcze otrzeć o 31 zł znów.

Nastapiło rozwodnienie akcji.
    Kolejna transza akcji z programu motywacyjnego zostanie uruchomiona.
    Do sprawozdania wejądą długi Sneaker Studio..

Nadal popieram, że papier mocny, ale myślę, że 31 z hakiem jeszcze zobaczymy na kursie.
    Rozwodnienie jest minimalne. nie wpłynie na kurs.
    Sądzę ,że tu już nie zobaczymy 34.
    Idziemy w kierunku 45 , może już do końca sierpnia.
    Przy tak mocnych fundamentach optuję ,że do końca roku przebije 50.
  • Re: sprężynka Autor: ~helpi [5.173.112.*]
    Nie sądzę, aby ponownie pojawiło się 31. Ten poziom został już przetestowany w czerwcu. Na tygodniowym liniowym (po zamknięciach) widać przetestowany kolejny poziom - zakres 33-34. Marzec, Lipiec, Listopad '21, i Styczeń '22 - to miesiące kiedy już wcześniej był on testowany (luty '22 to wybuch wojny, i wiadomo. Gleba). Poziom 33-34 moim zdaniem jest odhaczony. Patrząc na wykres H4 (liniowy) teraz nie powinniśmy spaść poniżej 35,5. Kurs musi wybić jednak 37,5, aby dalej kontynuować tren wzrostowy w kanale. Rzecz jasna, to moje obserwacje, i analiza. Mogę się mylić, jak zawsze, zwłaszcza kiedy spekulacja na niskiej płynności macza tutaj swoje palce. Zobaczymy wkrótce.
  • Re: sprężynka Autor: ~Round [193.118.253.*]
    Obyście mieli rację. Jednak kurs 31 pojawił się w czerwcu po długim poziomie 35 i nawet wybiciu na 37. Po ogłoszeniu wyników kurs w zasadzie tylko spada. Nadal myśle, zę to dobry papier ale dla cierpliwych.. Tu jeszcze będą wahnięcia. Dodruk akcji był wczoraj. Jak zaksięgują u pracownikó to pewnie będzie zjazd znowu. i okazyjne zaukpy na niższym kursie
  • Re: sprężynka Autor: ~helpi [5.173.112.*]
    Patrzysz na świece (High i Low), a nie zamknięcia. W dodatku ograniczasz się do jedne skali czasowej. Dodruk? Lepiej dokładnie poczytaj ESPI zanim napiszesz.
  • Re: sprężynka Autor: ~Krowa [83.8.250.*]
    Ciekawe kto tego batona położył? Jak ktoś chce w rzeczywistosci sprzedać, to nie obnosi sie z ilością, która sama w sobie odstrasza od zakupu... dtiga sprawa, MCI mowilo o zwiekszeniu zaangażowania... ciekawe co robią w tym kierunku...
  • Re: sprężynka Autor: ~Arlen [5.184.67.*]
    No właśnie. Chcąc zwiększać zaangażowanie w spółce, w której wolumen sprzedaży jest zazwyczaj śmiesznie niski, powinni być zainteresowani jednorazowym zakupem 13k akcji. Chyba, że sami go położyli by wystraszyć innych i kupić taniej. Pożyjemy, zobaczymy.
  • Re: sprężynka Autor: ~Antoni [94.254.225.*]
    Rzeczywiście te 12 k po 36.90 jest zastanawiające. Nikt normalny nie sprzedaje w ten sposób. Z drugiej strony, to poziom tak bliski zawieranym transakcjom, że jest ryzyko, że część mogłoby zostać sprzedane. Dziwne. Zobaczymy, czy pojawi się znowu w poniedziałek, o której godzinie i na jakim poziomie.
    Czy może ktoś sprawdzić, czy ten baton dalej leży na 36.90?
  • Re: sprężynka Autor: ~Krowa [37.225.27.*]
    Dzisiaj go nie było.
  • Re: sprężynka Autor: ~Krowa [37.47.249.*]
    Zapowiada sie kolejny tydzień bez przełomu... ciekawa jest ta granica 37 zł...
    Trzeba wyczekiwać mocnego spadku jak w połowie czerwca. Niestety nawet wyniki nie podbiły kursu ponad 37.30. Większe skoki dopiero w Q4/Q1
  • Re: sprężynka Autor: ~Bambolero [31.61.236.*]
    Jak te posty się szybko starzeją
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.140.133.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Grunt to sprzedaż na górce iodkupić więcej na dołku. Czekam na dołek już niedługo.
    ha ha ha. Czekasz na dołek powiadasz.... :-) na razie jest na górce,
  • Re: sprężynka Autor: ~Round [5.173.73.*]
    Zgodnie z planem
    Prawda-zgodnie. Niedługo 45
  • komunikat Autor: ~krowa [31.183.151.*]
    może jestem niekumata, ale kto zbył, a kto nabył akcje z dzisiejszego komunikatu? komunikat jest o nabyciu, a w jeszcze szczegółach o zbyciu..
  • Re: komunikat Autor: ~Kusy [213.134.180.*]
    Prezio sprzedaje przez swoj fundusz, czasem sa sytuacja zyciowe ze potrzebuje na dom ale nigdy nie jest to dobry sygnal, lekko podrosl kurs i sypnal.
  • Re: komunikat Autor: ~Krowa [31.183.151.*]
    Z komunikatu wynika, że transakcja poza giełdą... wìęc w rynek nie sypnął. Tylko nie kumałam, kto komu.
  • Re: komunikat Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Sory, ale te ilości, którymi handluje zarząd (jeśli rzeczywiście handuje) nie mogą miec wpływu na długo, a nawet średnioterminowy trend. Zresztą dzisiaj jest info, że osoba blisko spokrewniona z członkiem zarządu kupiła akcje Answear. Dużo ważniejsze od takich informacji sa twarde dane dotyczące wyników i perspektyw rozwoku firmy A te są bardzo dobre.
  • Re: komunikat Autor: ~Krowa [37.225.62.*]
    Z dzisiaj? Z piatku jedynie widze, a sam komunikat mowi o nabyciu, a w treści jest o zbyciu... i badz tu mądra... stad moje rozkminki...
  • Re: komunikat Autor: ~Round [89.64.58.*]
    tak jak mówiłem.. zgodnie z planem dołkujemy :)

• Re: komunikat Autor: ~Le [188.33.108.*]
    Do jakich poziomow?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.17.43.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ANSWEAR -2,33% 19,30 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.