Zakładam do tego czasu: - sprzedaż powyżej 5 mln kopii gry Lords of the Fallen - łączny zysk za IVQ 2023 i IQ 2024 na poziomie 350 mln zł (kolejne dwa kwartały - 150 mln zł) - prezentację materiałów o grze Survive i podanie daty premiery - dual listing na LSE - ew. pozyskanie inwestora strategicznego, który wesprze spółkę w realizacji i sprzedaży gier AAA. - informacje nt. projektu Scorpio i nowego Snipera - w związku z powyższym większe zainteresowanie zagranicznych inwestorów akcjami CI Games
Justprofit masz rację będzie dobrze do premiery 10zl potem spadek na 8zl i jak będzie dobrze to pójdzie do maja na 25-60zl juz to przerabiałem na wielu spółkach
Dnia 2023-05-26 o godz. 12:12 ~justprofit napisał(a): > Zakładam do tego czasu: > - sprzedaż powyżej 5 mln kopii gry Lords of the Fallen > - łączny zysk za IVQ 2023 i IQ 2024 na poziomie 350 mln zł (kolejne dwa kwartały - 150 mln zł) > - prezentację materiałów o grze Survive i podanie daty premiery > - dual listing na LSE > - ew. pozyskanie inwestora strategicznego, który wesprze spółkę w realizacji i sprzedaży gier AAA. > - informacje nt. projektu Scorpio i nowego Snipera > - w związku z powyższym większe zainteresowanie zagranicznych inwestorów akcjami CI Games
Do maja 2024 - to akcje mogą być w RUBLACH przy takiej polityce
Nie daję. Gdybym miał 100% pewności, że tak będzie to już dawno byłbym po rozmowach o kredycie na dokupienie akcji CI Games ;) Coś zawsze, jak to w życiu, może nie wyjść, np. graczy nie wciągnie fabuła gry lub ogólnie będziemy mieć słabą sytuację na rynkach finansowych, szczególnie u nas po wyborach może być różnie…i wtedy np. w polskie spółki nie będzie się chętnie inwestować. Jeśli jednak otoczenie będzie w porządku a gra sprzeda się w mniejszej liczbie kopii np. 3 mln (w pełnej cenie) a nie 5 mln jak zakładam to te 20 zł powinniśmy osiągnąć i chyba każdy z nas będzie zadowolony. Ważne jest przy tym to, jak o grze będzie się mówić i pisać. Sprzedane 3 mln kopii i pozytywne opinie o grze to inna sytuacja niż sprzedane 3 mln kopii (siłą marketingu) i średnie oceny o grze. Możliwy jest też scenariusz sprzedaży 6-8 mln kopii i więcej, ale te niech pozostaną dla nas potencjalną niespodzianką. Reasumując, większość pieniędzy przeznaczonych na akcje mam w CI Games. Widzę potencjał do zysku na innych spółkach w 2023/2024, ale nie jest on tak duży jak w przypadku CI Games. Z drugiej strony, ryzyko tu jest większe, gdyż to gaming i spółka nie dysponuje mocną pozycją gotówkową, ale zawsze można je ograniczyć poprzez np: sprzedaż części pakietu przed premierą czy też rozsądne ustawienie stop lossa przed i po premierze (aby nie stracić kapitału tylko ew. część wirtualnego zysku).
Boże, ty odklejony jesteś z tym 45 zł. Już na początku inwestycji jestem w plecy 16.4 k . Z każdym dniem mam ból dupy czy to rzeczywiście jest warte chodzby te 5 zł. Kupiłem za 5.85 i 5.98 akcje. Uciesze się jak na 0 wyjdę i sprzedam to, mogłem zostawić ccc, xtb i cloud bym miał z 25 tysięcy więcej.
A czy na XTB, CCC i Cloud nigdy nie miałeś wirtualnej straty? Zapewne CI Games to nie jedyne akcje, które posiadasz? Mnie też ubyło sporo z wyceny portfela po spadku kursu, ale to jeszcze nie koniec meczu a dopiero początek, dostaliśmy gola na 0-1. Czy damy radę odrobić i wygrać?
Nie rozśmieszaj mnie, ja przez te kilka dni jestem 230 000 w plecy gdybym sprzedał po 6,50, Ale kupowałem po 1.20 i to tak nie boli. Warto poczekać i zacisnąć zęby.
CI Games widzi duże zainteresowanie preorderami gry ‘Lords of The Fallen’ Warszawa, 23.05.2023 (ISBnews) – CI Games widzi duże zainteresowanie preorderami gry “Lords of The Fallen”, poinformował prezes Marek Tymiński. “Choć do premiery gry zostało jeszcze pięć miesięcy, już teraz widzimy duże zainteresowanie preorderami. Szczególnie cieszy nas, że ‘Lords of The Fallen – wersja kolekcjonerska’ – zajmuje 1. miejsce w kategorii gier PlayStation 5 oraz Xbox X/S w sieci sklepów GameStop w Stanach Zjednoczonych” – powiedział Tymiński, cytowany w komunikacie. Projekt zajmuje 15. miejsce pośród najbardziej oczekiwanych premier platformy Steam oraz 9. miejscu w sklepie Epic Store, podano także. Edycja kolekcjonerska gry kosztuje 249 USD. W globalnych sklepach cyfrowych wśród dwóch dostępnych edycji (Standard i Deluxe) znacząco przeważa Deluxe w cenie 79,99 USD/79,99 euro. https://isbiznes.pl/2023/05/23/ci-games-widzi-duze-zainteresowanie-preorderami-gry-lords-of-the-fallen/
Dnia 2024-10-06 o godz. 08:17 technik-at napisał(a): > Udało się? Bo nie mam neta
Widzę, że lubisz grzebać w starych wpisać i to nie tylko tu. Być może cię to dowartościowuje? A tak na poważnie, jakby ktoś zadał sobie trochę trudu, znalazłby w przeszłości dużo twoich wpisów nietrafionych co do inwestycji.
Dnia 2024-10-06 o godz. 18:52 ~waldi napisał(a): > Dnia 2024-10-06 o godz. 08:17 technik-at napisał(a): > > Udało się? Bo nie mam neta > > Widzę, że lubisz grzebać w starych wpisać i to nie tylko tu. Być może cię to dowartościowuje? A tak na poważnie, jakby ktoś zadał sobie trochę trudu, znalazłby w przeszłości dużo twoich wpisów nietrafionych co do inwestycji.