• PLI and Bloo Autor: bialoczerwony1972 [79.191.122.*]
    "Wiemy, że macie umowę z Platige Image na serial na podstawie gry The Medium. Czy w tym kierunku już coś się dzieje? Czy Waszą inspiracją zostanie The Last of Us?
    Hollywood wreszcie uwierzyło, że gry wideo są ekosystemem, gdzie ludzie którzy są fanami uniwersów, chętnie zobaczyliby je na dużym ekranie. My tworzymy horrory, czyli gatunek popularny obecnie min. w serwisach streamingowych. Wydaje nam się, że pod tym kątem możemy zrobić wiele, dlatego nawiązaliśmy współpracę z Platige Image na stworzenie serialu. Dużo się w tym temacie dzieje i może niedługo będziemy anonsować nowe...."
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20230523/bloober-team-strategia-piotr-babieno 
    Oj dzieje się w perle, dzieje.
  • Re: PLI and Bloo Autor: ~Kiler [37.225.58.*]
    Pli mocno obłożone robotą dla Netflix's, kooperują z największymi. Stawka wysoka. Long
  • Re: PLI and Bloo Autor: ~żuk [37.47.214.*]
    Nie tylko obłożone robotą dla Netflixa ale i dla Sony:

https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/platige-image-serial-obliterated-sony-12-mln-zl-za-efekty
  • Re: PLI and Bloo Autor: bialoczerwony1972 [79.191.122.*]
    To będzie przełomowy rok jeśli idzie o przychody i mam nadzieję, że również o zysk netto! :)
  • Re: PLI and Bloo Autor: ~Jozue [93.157.78.*]
    Widzę, że szybko zmieniłeś zdanie.
    Po wynikach za Q1 pisałeś:

"To truizmy, bo nie ma praktycznie spółki która by miała równe przychody co kwartał ( chyba za wyjątkiem tych abonamentowych) Prawie 140 baniek przychodów za 2022r więc żeby utrzymać około 30% dynamikę r/r potrzeba 180 mln zł. Mamy 32mln zł za 1Q więc za następne trzy Q potrzeba prawie 150 mln zł. Czyli 50 baniek miesięcznie uśredniając! To jest nierealne!!! Oby wciągnęli 20% r/r, ale to żadnego szału nie będzie i będzie cięzko.. Inna sprawa na jakiej marży będą te przychody....

Inna sprawa to relacje! Dlaczego w raporcie nie ma wzmianki o Ubsofcie i tym zleceniu? Chyba tylko jakiś naiwniak uwierzy, że to dziś się stało po raporcie :) A nawet jeśli dziś to mogli przełożyć raport, żeby to dodać, a tu ewidentnie zrobiono to z premedytacją!!! Będa jaja jak dzisiaj jeszcze wyjdą na zielono, albo na zero... Zbiorą co mają zebrać bo fajna podaż się zrobiła i można ruszać na zakupy, bo 10k papieru to trzeba by kilka tygodni zbierać a to może zbiorą w jeden dzień :)

Nawet po olbrzymich spadkach ludzie, którzy kupili w IPO akcje tej spółki są nieźle zarobieni w 5 lat, a tu w PLI bieda z nędzą!!!"
  • Re: PLI and Bloo Autor: ~Larus [89.151.39.*]
    Obaj, Obie, Oboje "białoczerwony" i "fanpli" kojarzą mi się z takimi gościami którzy na dawnych bazarach robili sztuczny tłum do gry w 3 karty. To jest ich funcja. Z racji moich doświadczeń i obserwacji obawiam się takich "ekspertów". W moim przypadku dewiza mniej udzielania się to lepiej, ciszej jedziesz dalej zajedziesz. Poza tym nikt nie podejmuje decyzji inwestycyjnych na podstawie bankiera. Jednak czasami coś powiedzą co trudno znaleźć w necie.

• Re: PLI and Bloo Autor: bialoczerwony1972 [31.61.184.*]
    @jozue
    Tak, zmieniłem bo tylko krowa nie zmienia zdania. Skoro nie wiesz dlaczego zerknij na ostatnie informacje że spółki xD
    @Larus
    No faktycznie. Złapałeś mnie. Robię sztuczny tłok i naganiam na akcję po 27-30zł kupowane poniżej 25zł xD A nie czekaj moze to po prostu z nudów w robocie xD ale to byłoby za proste...
  • Re: PLI and Bloo Autor: ~fanpli [213.134.176.*]
    sztuczny tłum to robią trolle i prześmiewcy
    ja i b-cz gramy w realu a nie przyglądamy się
    rozdającym jest sama spółka a jeśli chodzi o notowania to composite man
    w odpowiednim czasie, kiedy pozytywny splot wydarzeń spowoduje grę nie kilku osób ale tłumu
    tego sztucznego, który zamieni się w realny a composite man zadba o odpowiedni nastrój i cenę
    tak to jest, że kiedy jest najlepszy czas na akumulację to się śmiejecie - ok, mi to bardzo pasuje, w końcu kiedyś
    będzie z waszego sztucznego tłumu silny impuls popytowy

'' Z czego się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie"
    Mikołaj Gogol

• Re: PLI and Bloo Autor: ~fanpli [213.134.176.*]
[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.