• 20 Autor: ~hormon [37.47.188.*]
    20 złocisty to bardzo mocny opór. Do jego pokonania potrzebne było obecne zejście. Przyszły tydzień to taniec na oporze i wyjście górą.
  • Re: 20 Autor: ~hormon [37.47.188.*]
    Polecam jeszcze zainteresować się spółką Poltreg. W tym roku zaczynają klinikę. Zero długów, ponad 100 mln gotówki, postawiony zakład produkcyjny. Transakcję referencyjne w ich swgmencie na poziomie od kilkuset milionów dolarów do ponad 2 miliardów dolarów. Tak, tak. Takie kwoty tam wchodzą w grę
  • Re: 20 Autor: ~XD [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-19 o godz. 19:13 ~hormon napisał(a):
    > Polecam jeszcze zainteresować się spółką Poltreg. W tym roku zaczynają klinikę. Zero długów, ponad 100 mln gotówki, postawiony zakład produkcyjny. Transakcję referencyjne w ich swgmencie na poziomie od kilkuset milionów dolarów do ponad 2 miliardów dolarów. Tak, tak. Takie kwoty tam wchodzą w grę

A CZEMU NIE POLECASZ pure
  • Re: 20 Autor: ~DO_20 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-19 o godz. 19:13 ~hormon napisał(a):
    > Polecam jeszcze zainteresować się spółką Poltreg. W tym roku zaczynają klinikę. Zero długów, ponad 100 mln gotówki, postawiony zakład produkcyjny. Transakcję referencyjne w ich swgmencie na poziomie od kilkuset milionów dolarów do ponad 2 miliardów dolarów. Tak, tak. Takie kwoty tam wchodzą w grę

WEDŁUG REKOMENDACJI ANALITYKÓW PURE JEST PRZED WYBICIEM KOSZTUJE 17 ZŁ A ANALE WYCENIAJĄ PAPIER NA 58,70 ZŁ CO TY NA TO
  • Re: 20 Autor: ~hotmon [37.47.188.*]
    Chcesz kupuj Pure. Ale od tej akurat spółki trzymałbym się z daleka. Kup MDG, bo tu szykuje się wybicie
  • Re: 20 Autor: ~xd [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-19 o godz. 19:08 ~hormon napisał(a):
    > 20 złocisty to bardzo mocny opór. Do jego pokonania potrzebne było obecne zejście. Przyszły tydzień to taniec na oporze i wyjście górą.

pure dostało 60 mln zł dofinansowania a wycena analityczna 58,70 zł więc na razie nic złego tam się nie wydarzy bo kurs zdołowany, mdg to jednak spora niewiadoma, nie jest pewne czy będą dobre wyniki a jak będzie tradycyjnie strata to będzie cofka na minimum 15 zł.. Za dużo wieszczy przewiduje komos to jest bardzo niebezpieczne.
    Dzisiaj zamknięcie z 19 z przodu
  • Re: 20 Autor: ~Informator [31.0.48.*]
    To musi konkretnie odpalić
  • Re: 20 Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    Musi bo masz akcje? Dobre
  • Re: 20 Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2023-05-22 o godz. 09:34 ~Niki napisał(a):
    > Musi bo masz akcje? Dobre

wiara czyni cuda kolego :)
    a na gieldzie bardziej konsekwencja i cierpliwość :)
    Wiara na giełdzie do bilet do piekła… tylko konkretna strategia poparta wiedza i jeszcze przy tym szczęście. Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Możesz patrzeć jak kurs leci w przepaść wierząc ze się odwróci… ale się nie odwróci. I kicha, zostajesz z niczym. Wiara jest niebezpieczna, tylko fakty
    Dnia 2023-05-22 o godz. 13:52 ~Niki napisał(a):
    > Wiara na giełdzie do bilet do piekła… tylko konkretna strategia poparta wiedza i jeszcze przy tym szczęście. Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Możesz patrzeć jak kurs leci w przepaść wierząc ze się odwróci… ale się nie odwróci. I kicha, zostajesz z niczym. Wiara jest niebezpieczna, tylko fakty

fakty to się sprzedaje
  • Re: 20 Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Niki ma racje, tutaj niewielu zarobi, dla co gramotniejszych polecam Relpol
    Dnia 2023-05-22 o godz. 15:33 ~sanderos napisał(a):
    > Niki ma racje, tutaj niewielu zarobi, dla co gramotniejszych polecam Relpol

Relpol już mam od kilku miesięcy, więc nie musisz polecać.
    Akurat dobrze się sklada, bo sprzedam Ci nieco wyżej po dobrym reko :)

Jak widzisz dobre spółki nie potrzebują naganiania na innych forach. Tu jest MDG.
  • Re: 20 Autor: ~mdg [31.61.246.*]
    A sanderos nadal na forum nadaje, mimo że akcje sprzedał.

Śmiechłem :)
  • Re: 20 Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-05-22 o godz. 15:35 sandman76 napisał(a):
    > Dnia 2023-05-22 o godz. 15:33 ~sanderos napisał(a):
    > > Niki ma racje, tutaj niewielu zarobi, dla co gramotniejszych polecam Relpol
    >
    > Relpol już mam od kilku miesięcy, więc nie musisz polecać.
    > Akurat dobrze się sklada, bo sprzedam Ci nieco wyżej po dobrym reko :)
    >
    > Jak widzisz dobre spółki nie potrzebują naganiania na innych forach. Tu jest MDG.

to mówisz Sandman76 że sprzedałeś Relpol , gratuluje inwencji i mądrości możesz teraz dokupić taniego mdg
    Dnia 2023-05-22 o godz. 16:16 ~sanderos napisał(a):
    > Dnia 2023-05-22 o godz. 15:35 sandman76 napisał(a):
    > > Dnia 2023-05-22 o godz. 15:33 ~sanderos napisał(a):
    > > > Niki ma racje, tutaj niewielu zarobi, dla co gramotniejszych polecam Relpol
    > >
    > > Relpol już mam od kilku miesięcy, więc nie musisz polecać.
    > > Akurat dobrze się sklada, bo sprzedam Ci nieco wyżej po dobrym reko :)
    > >
    > > Jak widzisz dobre spółki nie potrzebują naganiania na innych forach. Tu jest MDG.
    >
    > to mówisz Sandman76 że sprzedałeś Relpol , gratuluje inwencji i mądrości możesz teraz dokupić taniego mdg

a napisałem że sprzedałem Relpol?
    MDG juz mam ile chciałem - wiem co robię, nie potrzebuje rad :)
    Zależy od strategii. Masz fakt wejscia fundu- sprzedałes? Nie. Masz dobre wyniki roczne. Sprzedales- nie. Masz korzystne AT- to są fakty, a trzymasz. I słusznie. Będzie dobry raport kwartalny- kolejny fakt. Sprzedasz? To zależy od strategii, AT i innych czynników. Wiec daruj sobie wyświechtane hasła typu fakty to się sprzedaje. Czasami tak a czasami nie. Ucz się od Nikiego:)
  • Re: 20 Autor: sandman76 [89.151.43.*]
    Dnia 2023-05-22 o godz. 17:05 ~Niki napisał(a):
    > Zależy od strategii. Masz fakt wejscia fundu- sprzedałes? Nie. Masz dobre wyniki roczne. Sprzedales- nie. Masz korzystne AT- to są fakty, a trzymasz. I słusznie. Będzie dobry raport kwartalny- kolejny fakt. Sprzedasz? To zależy od strategii, AT i innych czynników. Wiec daruj sobie wyświechtane hasła typu fakty to się sprzedaje. Czasami tak a czasami nie. Ucz się od Nikiego:)

na jesieni gdy ponownie zbierałem pisałem i tu, i na disco, że dla mnie ważne będzie to, co będzie pod koniec 2023. Wtedy tutejsi wieszcze pisali,że zaraz spadnie na 4 zł...
    Owszem, mając więcej niż jedno konto można zarobić na wychłodzeniach i nagrzaniach papieru, ale docelowo absolutnie nie mam zamiaru pozbywać się tego co mam - co najwyżej częścią kapitąłu odkupować - jeżeli jest ku temu okazja - taniej to co się sprzedało.

Ale przy tym potencjale, który ma spółka to, co tu się na bankierze wypisuje nie ma absolutnie żadnego znaczenia.
    A kurs układa się jeżeli chodzo o AT tak, jak zakladałem ( pisałem tu o poziomie 12.8 jako kolejnym, z którego będzie odbicie - i było ).
    Ale nadchodzi taki czas, gdy piszesz mniej, bo trzymasz informacje czy swoje predykcje przy sobie.
    A tu co najwyżej możemy pogadać tak, jak sobie gadamy teraz.

Więc odpiwiadając krótko - kto jak kto ale akurat ja od nikogo uczyć się nie muszę. Będę tu jeszcze bardzo długo. A wiedza? Na pewno nie z bankiera :) Dyskusje jeżeli już to na disco - ale też bez jakiś wielkich rad:) I wielu którzy byli ze mna na dsico Ci napisze, kto od kogo może się uczyć :)

Rób swoje :)

No to teraz już jako akcjonariusz jestem spokojny. Jeżeli autorytety tez siedzą na papierze i na dodatek wiedza, i to na bank, ze tu będzie baaaardzo wysoko, to cudownie:) póki co para ze spółki uszła, choć wykres wyglada jeszcze pozytywnie
    Dnia 2023-05-23 o godz. 15:49 ~Niki napisał(a):
    > No to teraz już jako akcjonariusz jestem spokojny. Jeżeli autorytety tez siedzą na papierze i na dodatek wiedza, i to na bank, ze tu będzie baaaardzo wysoko, to cudownie:) póki co para ze spółki uszła, choć wykres wyglada jeszcze pozytywnie

tu tylko sobie piszemy.
    Ale faktem jest, że akurat w moim przypadku AT na tej spółce jest cudowne :) - szczególne jak się gra pod średnie ze wskaźnikami.

Lubię takie spółki.
  • Re: 20 Autor: ~Medical [5.173.102.*]
    Jedziemy na 20zł kierunek wyniki
    Dnia 2023-05-23 o godz. 15:49 ~Niki napisał(a):
    > No to teraz już jako akcjonariusz jestem spokojny. Jeżeli autorytety tez siedzą na papierze i na dodatek wiedza, i to na bank, ze tu będzie baaaardzo wysoko, to cudownie:) póki co para ze spółki uszła, choć wykres wyglada jeszcze pozytywnie

jeszcze duuuużo nauki przed Tobą.
    Ale to też jest potrzebne, żeby w końcu zarabiać
    Wybijamy opór na 20. Jutro mocne wzrosty
  • Re: 20 Autor: ~hormon [83.18.219.*]
    Kilkudniowy poślizg. Wybijamy mocy opór, więc spore wzrosty przed nami :)
    Wybić te 20-21 i będzie skok do góry
    Mamy to!!! Kierunek 35
    I jeszcze jedno. Po wybiciu dynamikę wzrostów od teraz będą napędzali technicy :)
  • Re: 20 Autor: ~hormon [37.47.151.*]
    Się zaczyna się. Jutro powinno być ładnie zielono
    Dnia 2023-06-13 o godz. 15:19 ~hormon napisał(a):
    > I jeszcze jedno. Po wybiciu dynamikę wzrostów od teraz będą napędzali technicy :)

a dotąd myslisz że kto napędzał ? :)
  • Re: 20 Autor: ~hotmon [37.47.151.*]
    Technicy grają na wybicia, czyli czekają aż będzie potwierdzone. I wybicie i obroty. Minimalizowane jest ryzyko np. podwójnego szczytu czy nieprzełamania Lini trendu. Tutaj pos,lo wybicie, potwierdzone obrotami, więc temat dodatkowo pociągnął technicy
    Dnia 2023-06-15 o godz. 23:09 ~hotmon napisał(a):
    > Technicy grają na wybicia, czyli czekają aż będzie potwierdzone. I wybicie i obroty. Minimalizowane jest ryzyko np. podwójnego szczytu czy nieprzełamania Lini trendu. Tutaj pos,lo wybicie, potwierdzone obrotami, więc temat dodatkowo pociągnął technicy

i jak tu nie lubić tego forum.
    Tyle fajnych teorii ;)
    Fajnie jest coś komuś wytłumaczyć. Lepiej wiedzieć takie rzeczy ;)
[x]
MEDICALG -2,08% 30,65 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.