• 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~mikaaeel [94.124.1.*]
    tyle dokładnie jest z Brzegu Dolnego do Wróblowic k. Wrocławia, dobrze sobie to wymyślił Niemiec wygrzewając się latem w oparach Sangrii na hiszpańskiej plaży lub Hiszpan zajadający kiełbaski i pijący kolejne kufle piwa w Bawarii podczas October Fest, a współfinansować będzie to Polska z dotacji rządowych aby Polacy mieli gdzie pracować, bardzo dobry Plan, ku chwale większej produkcji i sprzedaży chemii w Biedronkach

PCC BD Sp. z o.o.
    27 grudnia 2021 r., została zawarta umowa nr II/508/P/15014/6230/21/DRI o udzielenie pomocy publicznej w formie dotacji celowej, w związku z realizacją przez PCC BD Sp. z o.o., Inwestycji polegającej na utworzeniu nowego uniwersalnego zakładu produkcji alkoksylatów oraz innych związków chemicznych w Brzeg Dolny, woj. dolnośląskie.

Persan Polska S A
    30 grudnia 2021 r., została zawarta umowa nr II/513/P/15014/6230/21/DRI o udzielenie pomocy publicznej w formie dotacji celowej, w związku z realizacją przez Persan Polska S A, Inwestycji polegającej na zwiększeniu możliwości produkcyjnych przez budowę nowego zakładu produkcji kosmetyków i chemii gospodarczej we Wróblowicach, woj. dolnośląskie.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~Obserwator [89.69.88.*]
    Ja bym jeszcze zaznaczył taką budkę z kebabami 300 m na przeciwko i wtedy będzie taki trójkąt bermudzki wzajemnie się uzupełniający ha, ha.
    Ps. Weź się człowieku nie kompromituj.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~Xxx [77.253.158.*]

• Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~Pytanie [213.134.191.*]
    Persan Polska we Wróblowicach

Ktoś wie, jaki jest status tej inwestycji?
    Miała być ukończona w IQ 2023.

"Realizacja, której zakończenie zaplanowano na początek 2023 roku, będzie jedną z największych jednostek produkcyjnych inwestora w tej części Europy. W kompleksie produkowane będą m.in. środki do pielęgnacji ciała oraz chemia gospodarcza – płyny do prania, odplamiacze, proszki czy żele toaletowe."
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~max [85.221.171.*]
    Po wpisaniu pytania do czatu AI otrzymałem następującą odpowiedź:

Budowa zakładu Persan w Wróblowicach jest na etapie wykończenia. Budynek jest już gotowy, a obecnie trwają prace nad instalacjami i wyposażeniem. Zakład ma zostać oddany do użytku w drugiej połowie 2023 roku.
    Zakład Persan w Wróblowicach będzie produkował środki czystości i higieny osobistej. Będzie to pierwsza fabryka tego typu w Polsce. Zakład zatrudni około 1000 osób.
    Inwestycja Persan w Wróblowicach to dowód na to, że Polska jest atrakcyjnym miejscem dla inwestycji zagranicznych. Polska ma silną gospodarkę, wykwalifikowaną kadrę pracowniczą i konkurencyjne koszty pracy.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~max [85.221.171.*]
    Odpowiedź nr2 jest następująca:

Według doniesień prasowych, budowa zakładu Persan w Wróblowicach została zakończona w maju 2023 roku. Obecnie zakład przechodzi testy i jest przygotowywany do rozpoczęcia produkcji w sierpniu 2023 roku. Zakład ma zatrudniać około 1000 osób i będzie produkować środki czystości, takie jak płyny do mycia naczyń, proszki do prania i środki do czyszczenia podłóg.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~Obserwator [188.147.76.*]
    Ja bym wziął pod uwagę też kończącą się niedaleko budowę biedronki ha, ha. To może być ta iskra której tu tak oczekujecie, buuhhaaa... ha, ha.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~MW [31.61.225.*]
    Z tego co czytam na forach pracowniczych zakład pracuje od października. Ciekawe czy będzie miało to przełożenie na wyniki Exola.
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~max [109.173.208.*]
    Pierwsze pytanie jest czy będzie miało przełożenie.

A drugie pytanie, chyba ważniejsze, jak duże będzie to przełożenie ;-)
  • Re: 18,6 km lub 16 min czyli PPC EXOL&PERSAN Autor: ~Piotr [78.30.82.*]
    Dzięki za informację @MW - nie wiedziałem, że PERSAN uruchomił już działalność operacyjną.

Nie wiem czy PERSAN podpisał z PCC Exol umowę o dostawy ale wiem, że lokalizacja zakładu PERSAN nie była na pewno przypadkowa bo koszty logistyczne dostaw surowca, poza jego ceną zakupu są jedną ze znaczących składowych przy kalkulacji kosztu wytworzenia produktu.

Stąd osobiście uważam, że byłbym bardzo zdziwiony jeżeli PERSAN przynajmniej nie złożyłby zapytania ofertowego do PCC Exol. Obie te organizacje łączy daleko posunięta polityka ESG.
[x]
PCCEXOL 2,02% 2,53 2025-10-24 16:00:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.