• Playway&moonlit Autor: ~Zbieranie-akcji [84.17.46.*]
    PlayWay sprzedał 15,5% akcji Moonlit , przeznaczając zdobyte środki na pomoc studiu . Nie było żadnego komunikatu ze strony Playway ani Moonlit że pieniądze ze sprzedaży akcji Playway przekazał spółce Moonlit. Pytanie kiedy to nastąpi ? i jakie zamiary biznesowe ma Playway w stosunku do Moonlit na dalszy rozwój tej spółki ?
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~rampampam [37.47.85.*]
    PlayWay prawdopodobnie sprzedał 9Lub zrobi to wkrótce ) swoje 6,31% akcji w Moonlit.
    Moonlit powinien otrzymawszy takie zawiadomienie wystosować komunikat ESPI, ale nie zrobi tego, bo nie posiada Zarządu na którym ciąży ten obowiązek
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~Zbieranie-akcji [84.17.46.*]
    ile akcji ma jeszcze ulica? kiedy pojawił się Rozenek, zaczęli kupować.
    to już koniec, tego trupa nie da się uratować
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~Zbieranie-akcji [84.17.46.*]
    co ty tu robisz cały dzień, wyłudzając akcje od biednych ludzi?
  • Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Tu się tacy mnożą. Ci sami ludzie pod różnymi nickami i z różnych IP udają pokrzywdzonych akcjonariuszy i sprytnych graczy. Tragizują, dyskredytują, ale o dziwo wiecznie trwają tu. Wniosek może być tylko jeden. Odchodzi tu masowe naganianie na spadki i skup.
    sami nieuczciwi naganiacze spadkowi (wielonickowi w dodatku) uwzięli się na biedny Moonlit, perłę polskiego gamedevu
  • Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Nie skupuj bo jeszcze stracisz...
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~mlody [37.47.85.*]
    człowieku,
    ja już jestem w takiej d*pie, skupowałem, uśredniałem poczynając od 5zł. I co?
    0,14 groszy za akcję. Zarząd uciekł, pracowników nie ma. Spółki po prostu nie ma ...
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~mlody [5.184.219.*]
    proszę się pode mnie nie podszywać okey?
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~mlody [5.184.219.*]
    jakby tu był skup, leszczu i frajerze, to by kurs szedł w górę. Spółka nie ma nic a ty gadasz głupoty o naganianiu i skupie. Ile osób wprowadziłeś w błąd swoimi bzdurami?

Aaa jak tam twoje bzdury o Alien Frontier? co mądrego napiszesz?
    Skoro sama spółka potwierdziła, że nikt tam nie pracuje.

Masz bardzo sprytną taktykę przemilczania niewygodnych faktów.

Odpowiedz mi na pytanie: ile masz akcji?

Ja mam zero na szczęście. A Ty?
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~Zbieranie-akcji [84.17.46.*]
    Jak masz 0 akcji to co tu robisz?
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~mlody [5.184.219.*]
    komentuje wasze bzdury. zabronisz mi?
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~mat [37.47.85.*]
    co za desperacja, dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd?

spółka nie ma zarząd, pracowników, projektów, pieniędzy, perspektyw
    PlayWay nie deklaruje żadnej pomocy dla Moonlit

• Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Do młodego: jak ty mało wiesz, jak można prowadzić skup nie podbijając kursu. Jak będziesz kupował nachalnie po każdej kolejnej cenie kolejnej oferty to go podbijesz. A jak będziesz straszył upadłością i czekał i zgarniał delikatnie wynikły z tego deszczyk, to go nie podbijesz, a wręcz kurs będzie miał tendencję spadkową. Wasza spadkowa propaganda + niekorzystne lub stagnacyjne informacje ze spółki, będą temu sprzyjać..
    W kwestii Alien Frontier nadal podejrzewam co twierdziłem dotąd. Sytuację odbieram, że nie chcą się do niej przyznawać. Wg mnie może to być praktycznie uzasadnione... Jeśli portal gamingowy przyporządkowuje logo naszego Moonlita temu projektowi, to robi to świadomie, mając wiedzę.
    https://www.igdb.com/games/alien-frontier

tiaaaa, firma bez pracowników ukrywa projekt. Ty siebie czasem czytasz?
    A co do tego portalu gamingowego to jeszcze o nim napiszę to i owo, nie bój nic.
    Manipulujesz i wprowadzasz w błąd.
    Ale jak to mówią: kłamstwo ma krótkie nogi.
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Do młodego: powinieneś stanąć obok i siebie posłuchać/poczytać, jakie bzdury/niedorzeczności wygadujesz. Jak mogę manipulować i wprowadzać w błąd pokazując coś (informację) czego nie tworzę, z tworzeniem czego nie mam nic wspólnego? A wspomniana informacja wali w oczy z uznanego portalu gamingowego. Możesz się z nią nie zgadzać. To twoja rzecz. Ale musisz przyznać, że to logo na tej podstronie poświęconej przedmiotowemu projektowi gaminowemu widnieje i w tej sytuacji dyskutuj sobie z tym portalem, nie ze mną. A co do mojego podejścia do tej kwestii, to wybacz, ale nie sądzisz chyba, że uznam ciebie za większy autorytet od wspomnianego portalu. Niewłaściwie obierasz adresata swych zarzutów.
  • Playway ma 427 500 zł na pomoc dla Moonlit której jeszcze nie udzielił! Autor: ~prawnik [212.102.38.*]
    PlayWay sprzedał 15,5% akcji Moonlit , przeznaczając zdobyte środki na pomoc studiu . Nie było żadnego komunikatu ze strony Playway ani Moonlit że pieniądze ze sprzedaży akcji Playway przekazał spółce Moonlit. Pytanie kiedy to nastąpi ? i jakie zamiary biznesowe ma Playway w stosunku do Moonlit na dalszy rozwój tej spółki ?
    Gdyby tej zapowiadanej pomocy udzielił musiałby być komunikat z obu spółek a nie było !!!

Playway zbył 852 500 akcji po ile wtedy akcje były od 50 groszy do 80 groszy !!! jeżeli sprzedał po 50 groszy to mają
    427 500 zł jeżeli po 80 groszy to mają 682 000 zł !!! nie myślę że Kostowski to nie taki cienias że sprzedał po 15 groszy jak niektórzy wczoraj i dzisiaj !!! komunikatu żadnego nie było że np. pożyczył !!! że pożyczył i objął akcje nie było !!! a wiec jeszcze tej zapowiadanej pomocy dla Moonlit nie zrobił !!! a chłop jest słowny !!! nie ukradł tych pieniędzy tylko je ma do użycia na ten cel !!! + ma jeszcze 347,000 akcji 6.31% i jest drugim największym akcjonariuszem w spółce !!!

Zmiana dotychczas posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów w Moonlit nastąpiła w dniu 15 grudnia 2022 r. na skutek
    zbycia 852 500 akcji zwykłych na okaziciela Moonlit w następstwie wykonania umowy cywilnoprawnej z dnia 12 grudnia 2022 r. i jej rozliczenia na rachunku maklerskim PlayWay S.A. w dniu 15 grudnia 2022 r
    Moonlit nie dostanie żadnych pieniędzy od PlayWay, dlaczego niby i na jakiej zasadzie?
  • Re: Playway ma 427 500 zł na pomoc dla Moonlit której jeszcze nie udziel Autor: ~Wyrocznia [95.40.208.*]
    Widać już dbrzy prawnicy się zainteresowali tym przekrętem a oni nie odpuszczą Oby tu ktoś nie musiał ucikać w bagażniku jak Czarnecki z Getin Noble banku...
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit !!!! Autor: ~mat [37.47.85.*]
    PlayWay nie pomoże Moonlit, nie zapowiada żadnych działań pomocowych, przekazania pieniędzy itd.

Nie kłam, nie wprowadzaj ludzi w błąd
    To wszystko co wygadujecie, to czcza gadanina. Że wam się chce. Kilkanaście najbliższych dni pokaże w którym kierunku uda się Moonlit i posiadacze jego akcji. 29.05 wydaje się być terminem granicznym. Trzeba cierpliwie czekać.
    od zeszłego roku to twoja jedyna mantra: każde odmienne zdanie to czcza gadanina, tylko ty masz racje, wszyscy się mylą, jeszcze będzie dobrze, wystarczy poczekać. Poczekać i broń boże nie sprzedawać akcji (by regularni co miesięczni sypacze mogli upłynniać na jako takim poziomie).
    Zjechaliśmy z 4-5 pln do 14 groszy.
    Jeśli to nie jest dowód, że się myliłeś, to ja już nie mam pytań.

Ponowię pytanie - ile masz akcji?
    Rzecz w tym, że wy nie macie sensownych opinii podyktowanych/adekwatnych do pojawiających się informacji. Wybieracie tylko infa podpadające waszej tezie o upadku, czyli umiecie tylko walić z grubej rury. Ignorujecie wszelkie inne np. logiczne aspekty będące w konfrontacji do tezy o upadłości. Zastanawiam się czasem, chociaż generalnie w 4. literach to mam, ile w którym z was jest braku wyobraźni, a ile celowego z premedytacją działania celem podkupowania?
    W kwestii mojego pakietu akcji Monlita, to mogę tylko ujawnić, że jest on aktualnie okrągłą liczbą. Jest aktualnie ponad dwukrotnie większy od tego w którego posiadanie wszedłem w emisji D i ani razu nie dokonałem sprzedaży. Aktualnie mimo finansowej możliwości nie dokupuję, ponieważ sytuacja jest wysoce nieklarowna. Mimo swoich przemyśleń/podejrzeń co do sensownego najbliższego przebiegu wydarzeń szacuje, że na dwoje babka wróżyła. Cały czas skłaniam się ku najbardziej dla mnie sensownej tezie o działaniach obecnych i byłych decydentów w Moonlicie by został wchłonięty przez inną tego typu spółkę i przekazał jej tym samym swoją obecność na NC oraz wartości intelektualne, którymi dysponuje. Oczywiście czytam wasze gadki deprecjonujące te wartości i na tym nasza dyskusja się kończy, bo dla mnie takie kłamliwe gadki to czyste spadkowe naganianie.
  • Re: PlayWay nie pomoże Moonlit Autor: ~Max [37.47.85.*]
    Człowieku, czy tu jeszcze trzeba naganiać na spadki (czy kiedykolwiek trzeba było)?
    Jesteś klasycznym przykładem człowieka, który nie czyta, nie czyta ze zrozumieniem lub czyta po łebkach. Albo ignoruje i przemilcza niekorzystne opinie i tylko wali z grubej rury wg swojej tezy. Po to się nagania na spadki by kurs miał cały czas tendencję spadkową pomimo, że akcje są cały czas odkupowane. Właśnie wyżej (w tym wątku) pisałem o tym, cyt.: "Do młodego: jak ty mało wiesz, jak można prowadzić skup nie podbijając kursu. Jak będziesz kupował nachalnie po każdej kolejnej cenie kolejnej oferty to go podbijesz. A jak będziesz straszył upadłością i czekał i zgarniał delikatnie wynikły z tego deszczyk, to go nie podbijesz, a wręcz kurs będzie miał tendencję spadkową. Wasza spadkowa propaganda + niekorzystne lub stagnacyjne informacje ze spółki, będą temu sprzyjać.."
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: -dareczek- [146.70.128.*]
    Kolego jestem tutaj z Wami i jeszcze dodam że jak chce spadku to wywalam akcje najlepiej Pkc i potem odkupuje taniej.Taki short
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~mlody [83.22.174.*]
    ponowię jedyne liczące się pytanie: ile masz akcji?
  • Re: Moonlit to już BANKRUT Autor: ~Aszpananie [37.47.85.*]
    smutne, ale prawdziwe

spółka pod roku ma bardzo poważne problemy więc nie powinno o być dla nikogo zaskoczeniem
  • Re: Moonlit to już BANKRUT Autor: -dareczek- [146.70.128.*]
    A ja zapytam czy pamiętacie ostatnie dni na giełdzie Kani albo Ursusa.Mądrzy zarobili,jeszcze mądrzejsi pisali że bankrut i zostali z makulaturą.Nikt kto ma w okolicy 20 groszy nie ma się czego obawiać.Zawsze zdąrzy się ewakuować bez strat.Mostostal Zabrze przypominam był po 17 groszy.Za udzielanie się na tamtym forum byłem na Policji składać zeznania bo podobno ktoś z Zarządu się tam udzielał na forum.
  • dokupione wczoraj i przedwczoraj 180 000 szt !!! Autor: ~Ewelinka [80.255.5.*]
    dokupione wczoraj i przedwczoraj 180 000 szt !!! noga na nogę i czekamy na info o nowym zespole od Playway lub sprzedaży akcji przez Playway na rzecz nowego inwestora - oba scenariusze spowodują powrót ceny akcji powyżej 1 zł
  • Re: dokupione wczoraj i przedwczoraj 180 000 szt !!! Autor: ~analityk_kursowy [185.70.180.*]
    Kostek już dawno powiedział że nie zamierza ratować moonlit i pogodził się ze strata która dla PlayWaya jest nic nie znacząca bo brał po 25gr papier taniej i lepiej i bezpieczniej jest założyć nowe studio
    Do dareczka: po pierwsze zapamiętaj sobie, że zdąży, pisze się zawsze przez ż. A co do przekazu twego wpisu, to chyba coś ci się pomyliło. Cyt.: "Zawsze zdąrzy się ewakuować bez strat." Tu mamy rynek kasowy, a ty piszesz jakby o terminowym. To na kontraktach, po zakupieniu możesz zawsze wyzerować inwestycję przez sprzedanie tej samej ich liczby. Na kasowym, gdy masz sytuację spadkową w przypadku spółki zagrożonej, najpewniej sprzedasz ze stratą, ewentualnie zostaniesz z akcjami. No chyba, że niespodziewanie zaświeci inwestorom jakaś gwiazdka z nieba.
    Do młodego: przyjdź po rozum do głowy i nie zadawaj więcej tego pytania, bo kompromitujesz się. Takich pytań nie zadaje się, bo to prywatne sprawy. I tak dużo ci wyjawiłem.
    Do Aszpananie: co w tym smutnego? Przecież to klasyczna spekulacja, której stylowi sprzyja brak pozytywnych informacji ze spółki. Jak już kiedyś pisałem, kurs można zaniżać nawet sprzedając poniżej ceny zakupu (ze stratą). Takie postępowanie umożliwia nasz system podatkowy. Umożliwia on przez 2 lub 3 lata pomniejszanie w rozliczeniu rocznym zysków z innych inwestycji giełdowych o wspomniane straty.
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~Ewelinka [80.255.5.*]
    większość zakłada że Playway sprzedał akcje spółki za 500 000 zł które ma przeznaczyć na wsparcie Moonlit i co ukradł je ? macie Krzysztofa Kostowskiego za złodzieja ? myślicie że warto Playway tracić twarz i wizerunek dla takich groszy ???
  • Re: Moonlit to diament polskiego gamedev Autor: ~tom [37.47.92.*]
    nie rozumiem twojego toku myślenia.

Miałem kiedyś troszkę akcji, sprzedałem je i tak powstały dochód stanowił moją własność, nie musiałem ich przeznaczać na ratowanie żadnej spółki i nikt nie nazywał mnie przez to złodziejem.

W przypadku PlayWay jest inaczej? Dochód ze sprzedaży nie stanowi własności PlayWay? Jeżeli PlayWay ma oddać Moonlit środki pochodzące ze sprzedaży to jakim tytułem, darowizny? Dlaczego sugerujesz że PlayWay korzystając ze swoich praw jest złodziejem?
  • Re: Moonlit to diament polskiego gamedev Autor: ~Ewelinka [80.255.5.*]
    PlayWay dokonał przyrzeczenia publicznego że pieniądze ze sprzedaży akcji przeznaczy na pomoc spółce Moonlit Wiedzą o tym wszyscy. Tego jeszcze nie zrobił . Widocznie czeka na nowe rozdanie w spółce. To wy sugerujecie że PlayWay jest złodziejem i nie wywiąże się ze swoich publicznych deklaracji i przyrzeczenia publicznego w tym temacie. Ja uważam że się wywiąże w 100% bo nie będzie ryzykował utraty wizerunku i dobrej do tej pory reputacji - to jest olbrzymi kapitał Playwaya .

• Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~mlody [178.43.37.*]
    XD czyli jesteś zapakowany w akcje jak ostatni frajer XD

To dużo wyjaśnia jeśli chodzi o twoją desperację i pomijanie negatywnych informacji.

Obyś się kiedyś odkuł i w kolejnej inwestycji nie był tak zaślepiony.
    Inwestorzy to nie kbicie i fani spółek, pamiętaj.
    To ja ci odpowiem tak: tutaj nie jest forum doradztwa inwestycyjnego... Ze skargami idź do przedstawicieli spółki, którzy poczynili błędne założenia, decyzje, zaniechania i w efekcie zmarnotrawili kapitał finansowy.
    O mnie się nie martw. Dywersyfikuję inwestycje i w razie czego będę też miał bodajże 3 lata na odpisywanie ewentualnej straty.
    Pragnę zauważyć, że w tej sprawie pojawia się też bardzo negatywny aspekt wizerunkowy dla PlayWaya. PlayWay chwalił się. że Moonlit przynależy do jego Grupy. Moonlit, spółka PlayWaya, będąca jedną z twarzy PlayWaya, co jaskrawo przedstawiała w prospektach emisyjnych, szura po dnie i obrzuca tym samym błotem PlayWaya, który był dominującym akcjonariuszem i co zrobił Kostowski, by wziąć ich w odpowiednim momencie za kark i postawić do pionu? Czy był kiedyś na choć jednym walnym? Zamiast walnąć w stół we właściwym czasie, obraził się na Gardełę, bo ten nie kontaktował się z nim. Nie wiem czy zdaje sobie do końca sprawę z faktu, że tym samym "załatwił" małych i bezdecyzyjnych akcjonariuszy Moonlita.
  • Re: Moonlit to najfajniesza spółka z branży gamedev Autor: ~Ackjonariusz [37.47.92.*]
    Szanowni Akcjonariusze,

Z ogromną przyjemnością chcemy podzielić się z Państwem niezwykłą wiadomością dotyczącą naszej spółki, Moonlit S.A. Mamy dumę ogłosić, że Moonlit S.A. jest obecnie uznawana za jedną z najbardziej renomowanych i innowacyjnych spółek w branży gamedev.
    Jesteśmy wdzięczni Państwu za Państwa ciągłe zaufanie i wsparcie, które przyczyniły się do naszego sukcesu. Chcielibyśmy podziękować również naszemu zaangażowanemu zespołowi, który pracuje z nieustającym entuzjazmem, aby tworzyć niezapomniane gry.
    Oto kilka powodów, dlaczego Moonlit S.A. jest uważana za najfajniejszą spółkę branży gamedev:
    1. Kreatywność i innowacje: Nasz zespół jest znany z nieustannego dążenia do tworzenia oryginalnych i innowacyjnych gier. Stawiamy na kreatywność, nietuzinkowe pomysły i wyjątkowe historie, które zachwycają graczy na całym świecie.
    2. Wysoka jakość: Jakość jest dla nas najwyższym priorytetem. Dążymy do osiągnięcia doskonałości we wszystkich aspektach naszych gier, począwszy od grafiki i dźwięku, aż po interakcję i rozgrywkę. Nieustannie doskonalimy nasze umiejętności i technologie, aby zapewnić naszym graczom niezapomniane doświadczenia.
    3. Pasja i zaangażowanie: Każdy członek zespołu Moonlit S.A. ma ogromną pasję do tworzenia gier. To zaangażowanie i determinacja napędzają naszą pracę, a rezultatem są gry, które przyciągają uwagę i wzbudzają emocje graczy na całym świecie.
    4. Współpraca i otwarta komunikacja: W Moonlit S.A. stawiamy na współpracę i otwartą komunikację. Wszyscy członkowie zespołu mają możliwość dzielenia się swoimi pomysłami i wnioskami, co prowadzi do twórczych rozwiązań i inspirujących projektów.
    5. Lojalność społeczności graczy: Cieszymy się ogromną lojalnością naszej społeczności graczy. Dzięki ich wsparciu i opinii jesteśmy w stanie ciągle rozwijać się i tworzyć gry, które spełniają ich oczekiwania i zapewniają niezapomniane przygody.
    Jesteśmy dumni z osiągnięć naszej spółki i nie możemy się doczekać przyszłych projektów i wyzwań, które stoją przed nami. Dziękujemy Państwu

artykuł znaleziony na: https://chat.openai.com/
    Brakuje ci tylko do uczciwości podania daty tej publikacji.
  • Re: Namnożyło się wielonickowych spadkowych naganiaczy Autor: ~mlody [178.43.37.*]
    ty się z choinki urwałeś?
    przecież on sobie jaja robi i to tekst z ChatGPT - wiadomo, że nieprawda.
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~re [95.40.169.*]
    czekamy na pieniądze od Playway dla Moonlit zgodnie z zapowiedzią Pana Prezesa Kostowskiego
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~Rollo [89.70.232.*]
    No i zawieszone obroty, koniec imprezy
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~mlody [83.22.165.*]
    a ktoś myślał, że będzie inaczej?
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~Ana [5.173.41.*]
    Jak dlugo to jeszcze bedzie trwalo
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    sa szanse większe od zera że raportu nigdy nie będzie a spółka zostanie zlikwidowana
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~mlody [83.22.165.*]
    uważaj z takimi kłamliwymi tekstami mistrzu, naprawdę
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    zainteresowanym radze dotrzeć do raportu i sprawdzić w jakiej cenie PLAYWAY sprzędał swoj pakiet xx,x% akcji
    wartość rynkowa wg tego: https://stooq.pl/q/h/?s=mlt
    to są groszowe sprawy jesli chodzi zasilenie budżetu spółki giełdowej
  • Re: Playway&moonlit Autor: ~Patryk [95.40.169.*]
    Około 500 000 zł to nie są grosze
[x]
MOONLIT -12,79% 0,30 2025-11-14 11:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.