Trzeba powiedzieć, że pojawiło się sporo pozytywnych raportów na gemdev ostatnio. To też może być zapalnikiem do znaczniej poprawy sentymentu na gamedev. Mam nadzieję że kiedyś na p2chill też zobaczymy fajny raport, choć niestety będzie to najwcześniej w 2024 roku
Nie chodzi mi o kurs, bo kurs to już pewnie będzie rósł od premiery dema, chodzi mi o realne wyniki finansowe. Załóżmy np taki farm51 albo render mają po okolo 18 mln w kasie, 2-4 mln zysku kwartalnie a kapitalizacja 150-200 mln. Czy takie coś jest możliwe tutaj, no myślę że jak najbardziej, jeżeli dobrze te gierki zrobią. Pożyjemy zobaczymy, gamedev lubi zaskakiwać
Na każdym forum już czytałem o farm51 wiec znaczy to że wystarczy spory wzrost notowań poparty jakimś tam zyskiem i kilka artykułów a kurs szybuje w kosmos. Niewykluczone że tutaj będzie podobnie
Nie do końca o to mi chodziło, bo np render nie miał żadnego zaskoczenia w raporcie, ani wzrostu, a kapitalizacja jest powyżej 150 mln. Poprostu chodzi o to, że mając dobre wyniki w raporcie to emocje spekulacje itp nie mają już takiego znaczenia, kurs wtedy i tak będzie wysoko
Kurs moze nagle zalapac i piac sie do gory. Z drogiej strony juz dlugo znizkuje a gamedev w trendzie teraz, wiecj przy tych cenach lepiej zbierac niz oddawac...