A na forum względny spokój. Skończyło się naganianie na spadki. Popakowali się i przymknęli jape. Niedługo testujemy lokalne szczyty i na początek 25 zł.
Rosło jak na drożdżach, bo 22,4zł to jest normalna cena tego papieru - przynajmniej dwa miesiące temu była. Pewnie jeszcze trochę podrośnie na pod dywidendę, ale już nie na drożdżach;-).
Spokojnie panie. Będzie rosło do 25 do momentu rozstrzygnięcia i klepnięcia 2.7 zł dywidendy co stanowi grubo ponad 10% obecnej wyceny. Później nowe ATH i wtedy zacznie się realizacja zysków. Niektórzy zostawia akcje na dłużej.
Niestety koniec wzrostów, nastapil czas pompowania balonów ccc benefit spyrosoft enter cig tam "spektakularne" zyski wywindują kursy w kosmos tu setki mln to za mało:)
Balon cug juz prawie zrówna się kapitalizacja z arctikiem :)
2.5mld majątku + 12% dywidendy+ 500mln gotówki+ 100mln netto tylko w 1q 2023= marzenia, 100mln majątku i możliwe zarobienie 50 może 100mln :)
To jest kpina ale co ja tam wiem.
Dzisiaj większość na zielono to i Arctic też poszedł do góry . Trzymam do decyzji o dywidendzie i zastanowię się co dalej. Tu bynajmniej jest spokojne forum popatrzcie na Orlen tam jest masakra . Miłego weekendu .
Złamas od pilnowania kursu nie odpuści, zyski benefita pcc boryszewa względem kapitalizacji kilka razy gorsze a dzień za dniem pompka tu znów obawy o coś:)
Wycena analityków 34 , zyski za 1q wyższe od prognoz, dywidenda 12% kurs 22 i znów marazm i opadanie.
Tutaj przed samą decyzja o dywidendzie podbija. Nasza giełda za słaba jest po informacji o 15% dywidendy trzymali kurs za mordę i trzymali w niepewności. U nas lepiej wyjdziesz na ,,inwestowaniu" w balony o ile w porę zareagujesz niż na spółkach perełkach jak arctic paper..
Vercom to przyszłość wzrost 50 % w skali roku , oferuje na całym świecie swoje produkty i usługi , cyfryzacja Arctic- regionalny w skali świata producent papieru , taki 3M oferuje kartki samoprzylepne a Arctic papier do książek , a ludzie przechodzą na np. Storytel itp ksiązki elektronniczne . Niech pokażą co nowego proponują na przyszłość, jakie produkty , które rynek wyceni , coć co będzie istniało za 10 - 20 lat Np. Creotech robi jakieś rzeczy do kosmosu i wyceną niedługo dogoni Arctic , taki jest Rynek
Tak,masz rację sprzedaje swoje usługi na całym świecie tylko za bardzo na tym nie zarabia, za 10 lat vercomu może nawet nie być bo powstanie 20 firm oferujących podobne uslugi.
Papierni nue wybudujesz za 100 mln w tydzień. :)
A oto kolejne wyniki "kosmicznych" firm :)
Grupapracuj 4mld zysk 1q 50mln
Allegro 40mld zysk 150mln :)
No nam trochę brakuje do takich wycen ale przy tych 100mln za 1q moglibyśmy chociaż podejść pod 3mld
I kolejna porcja imponujących wyników
Mirbud 650mln zysk 13mln
Wittchen 759mln zysk 10mln
11bit 1.5mld zysk 2.5mln buhahaha
Ale to spółki przyszłościowe nie to co zwykła papiernia.
Buhahahah
Kpina bananowej giełdy:)
Za kilka dni prezes wystąpi, powie jak jest ciężko utrzymać marże i że zysku nie powtórzą... Także za chwilę zobaczysz znów 19. W sierpniu wyniki - 60-70mln netto zostanie odebrane za dramat i zjazd... Taka to spółka, stąd i podaż.
dla tych co zarobili na arctic mega pieniądze polecam PURE BIOLOGICS spółkę skrajnie niedowartościowaną gdzie kurs wynosi 16 zł a wartość godziwa według wyceny analityków 58,70 zł, kurs szoruje po dnie a spółka niedawno pozyskała ponad 60 mln zł dofinansowania.
Po co się tu męczysz, sam widzisz że jest tyle fajnych spółek granych, a gnijesz i narzekasz tu. Tak jest, rynek lubi jedne spółki innych nie. Arctic miał już swoje 5 minut teraz juz tylko upychanie i powrót do rzeczywistości.
średnią cenę na rachunku zwykłym mam 7,5 na IKE 20,20 i trzymam teraz robi się za drogo ostatnio dokupiłem na IKE po 22,45 to ze względu na dywidendę Już jest drogo, myślę ,że po dywidendzie spadnie i ci co drożej kupią przepłacą, dokupię po dywidendzie poniżej 20 albo kupie inne akcje
A co to szkodzi ma bananie że firma ma straty?
Tu mega zyski, dywidenda i rek na +50% I co?
Popatr na vercom spółka z kilkoma mln zyski =kapitalizacji arctica
Cdprojekt warty na bananowej giełdzie 12mld zarobił 69mln w 1q (w tym 21mln z odroconego odpisu) i to jest 2x więcej od oczekiwań analityków:)))
Arctic zarobił 100 i ledwo sprostał oczekiwaniom
Męczący jest ten wątek przegrywow, nierozumiejących czym jest giełda. Idźcie i kupcie inne spółki i zarabiajcie albo przestańcie biadolić. Co za banda dzieciaków. Nie kontrolujecie podstawowych emocji. Wkurzacie się, ze coś rośnie. A rośnie bo ktoś to rozgrywa. Czasem pod fundamenty, innym razem bo ma pieniądze i próbuje wciągnąć innych. Płaczecie bez końca. Za chwile nie wytrzymacie i polecicie tam gdzie rośnie i pologujecie się na samym górkach, po czym was podcinają. I dalej będziecie płakać i znów skakać z kwiatka na kwiatek. Dawcy kapitału.
A skąd wiesz że tu przy 22zl nie jest górka?
Że za pół roku gdy raport za 2 i 3 q pokaże zyski 50mln kurs nie będzie wynosił 15zł?
Albo, że za miesiąc przyjdzie korekta która ściągnięcie giełdę o 20-30%?
Gdzie jest górka a gdzie dół dowiesz się kilka tygodni miesięcy po.
Dziś widzisz tylko ze rewelacyjna spółka gnije w otoczeniu rosnącej giełdy.
Pozdrawiam
Ty jesteś twardy ja miękki.
Trudno, ty podchodzisz na luzie mnie to irytuje.
Chciałbym aby podsiadajac dobra spółkę moc ciszyć się zyskami, nie tak jak np. Na stalprofil...
Wiesz na porszaka w miesiąc tu nie zarobisz , musiał byś zapisać się do ( odpowiedniej jedynej i słusznej partii ) Dywidenda i zmiana wartości akcji to już powinno budować oszczędności .
Nie jestem tu od wczoraj i nie mam celu zarobić na porsche.
Wybrałem te spółkę ze względu na fundamenty: potężny majątek, swoją energię, swoje źródło surowca, niskie zadłużenie, potężne aktywa, znaczna dywidenda, ogromne zyski.
Niestety mimo tego firma nie jest w stanie nawet zbliżyć się do poziomu rekomendacji.
Niestety coraz częściej zaczynam mieć wątpliwości czy tu można jeszcze będzie zarobić...
Jeszcze troszkę uda się upchnąć, rozbudzone nadzieje przed dywidendą więc kupują bo dostaną 2.7 - odcięte od kursu :). Za chwilę powrót do rzeczywistości, ok/wk 0.5 czyli 12-15zł. Rynek woli okazje typu grupapracuj 4mld kapitalizacji :)))))))
Arctic jest niewątpliwie mega niedowartościowaną spółką.
Jeśli przyrownac kapitalizacje i zyski do wielu spółek o podobnej lub nawet kilkukrotnie wyższej kapitalizacji faktycznie wygląda na tani.
Niestety ma bardzo słaby akcjonariat, widać że dużo groszołapow i silna ręka wciąż uplynniajaca.
Dlatego wyszedłem.
Jeśli jakiś silny gracz nie zechce skupić pakietu nie widzę żadnych szans na wzrosty, szkoda że zarząd nie zdecydował się na skup zamiast dywidendy.
Wydaje mi się przyniosłoby to wiele więcej korzyści akcjonariuszom.
Życzę powodzenia.
Smutna prawda jest taka że na bananie nie liczą się fundamenty a moda. Baloniki cig r22 spyrosoft swoją wycena przewyższyły zyski z kolejnych lat co nie oznacza że taki r22 szybciej dobije do 100 niz arctic do 25 :)
Balonik r22 kapitalizacja 1mld!!! Zysk za 2022 24mln :)))))))