Skup akcji za 30 mln..... głupota... no to już żadnych obrotów nie będzie bo wszystkie akcje będą poparkowane. Ale to już beze mnie.... Nadchodzi stopniowo czas rozstania.
Dnia 2023-05-15 o godz. 21:54 ~Konek napisał(a): > Cena której jest odniesieniem. Klocek Ty już się pożegnałeś mentalnie przy wezwaniu na które odpowiedziałeś:-)
Nie zrozumiałem. Ja jestem prosty inwestor buy and sell....i da cyt.
Jak ja się cieszę że trafiłem na tą spółkę. Nie tylko z perspektywy wzrostu kursu a łe przede wszystkim jakości zarządu. Większość z GPW może im buty czyścić.
Dnia 2023-05-15 o godz. 21:30 ~Elo-helo napisał(a): > Z calej strategi akurat na to zwracasz uwage???
Bo to jest konkret, który źle wpłynie na postrzeganie spółki. Żaden duży inwestor nie kupi akcji, których nie ma na rynku. A zwiększanie, osiąganie celów, nowe rynki, perspektywa nie da mi nic do kieszeni.
raczej twój post jest głupotą, to jest najlepsze info na tej spółce jakie mogłow być, skup do 250 tys.akcji za 30 mln zł co daje średnią cenę 120 zł za akcje! (oczywiście zobaczymy za ile pójdzie ale będzie to na pewno wspierało mocno kurs) i dodatkowo dywidenda co prawda nie wielka jakaś ale zawsze coś, nie ktoś mi szczerze powie że czegoś takiego się spodziewał bo ja na pewno nie
Dnia 2023-05-16 o godz. 09:10 ~he napisał(a): > raczej twój post jest głupotą, to jest najlepsze info na tej spółce jakie mogłow być, skup do 250 tys.akcji za 30 mln zł co daje średnią cenę 120 zł za akcje! (oczywiście zobaczymy za ile pójdzie ale będzie to na pewno wspierało mocno kurs) i dodatkowo dywidenda co prawda nie wielka jakaś ale zawsze coś, nie ktoś mi szczerze powie że czegoś takiego się spodziewał bo ja na pewno nie
Wystawiłem coś po 75 zł. Bierz wszystko, mój bohaterze.
kiedyś pisałem że ja nie odpowiem na ostatnie wezwanie bo coś mi tu nie gra że na poskiej gieldzie dają sporą premię w stosunku do ówczesnego kursu, sugerowałem że biznes musi się mocno rozwijać i dlatego to robią, kolejna propozycja skupu z wczoraj tylko mnie w tym utwierdza
Miałem to samo. Mam ją od 2019 i nie oddam za mniej niż 100-120. Spółka jest tak zdrowa, że ciężko znaleźć spółkę z tak zdrowymi finansami na polskim rynku.
Generalnie sądząc z tonu wypowiedzi w firmie jest dobrze. Czekamy na dane za marzec. Firma stara się publikować je w poniedziałki jak zrozumiałem z wypowiedzi prezesa. Później raport kwartalny za najsłabszy kwartał w roku. To powinno pokazać jaką jest sytuacja w firmie.
Brakuje mi jednak jakiejś rekomendacji z instytucji finansowej. Nie umiem wycenić tego inetresu. Rozwijają się, akcje rosną i kiedyś nastąpi "nasycenie" ceną. Ile to może być teoretycznie? Póki co głównym impulsem do wzrostu są skupy akcji...
Klocek dla mnie to jest proste bierzesz wskaźniki jakie miał livechat jak rósł. Przekładasz tutaj i masz czy tanio czy drogo teraz mam cz 30 live chat dochodził do 35 spokojnie. Tu masz ebidde wyższa i może być banka ze względu na AI.
na razie nie rośnie przez skupy bo nie są one jeszcze uruchomione natomiast na pewno rośnie po pierwsze ze względu na biznes który się rozwija i po drugie ze względu na oczekiwanie na skup który spowoduje dodatkowy popyt na rynku lub zaproszenie do składania ofert sprzedaży np. za 120 zł co by wynikało z kasy przeznaczonej na skup czyli 30 mln a za ile go ogłoszą i po jakiej cenie to oczywiście czas pokaże niemniej punkt odniesienia jest
Nie potrzebuję naganiać, ani też odradzać zakupu akcji tej spółki. Tym którzy wahają się, proponuję przemyśleć to, co o kierunkach rozwoju spółki zapowiedział Prezes. Następnie odnieść to do etapu rozwoju, na którym jest technologia AI. Dane, jako nieodzowny element każdego algorytmu, nabrały jeszcze większego znaczenia w dobie AI. Zależność jest prosta i ta zależność nie zmieni się jeszcze dlugo: im więcej danych, tym lepiej wytrenowany model. Modele LLM o których słyszymy dzisiaj najczęściej, powstały w 2017 roku. Są dużymi modelami, były trenowane na dużym, ogólnym (nie specjalizowanym) zbiorze danych. Sprawdzają się dobrze, lepiej radzą sobie z językiem niż sieci rekurencyjne. Do niedawna twory jak ChatGPT trzymane były w laboratoriach i uruchamiane w chmurze, ze względu na niewystarczającą wydajność komputerów osobistych. To jednak zmienia się i w okolicach końca grudnia zaczęły pojawiać się informacje o GPT3/3.5 uruchomionym na 8GB pamięci. Taki model, może być szkolony na dowolnym zbiorze danych, także na danych z wąskiego zakresu, dla opracowania modelu "eksprckiego" w jakiejś konkretnej dziedzinie. Skuteczność takich modeli, nawet jeżeli nie bazują na jego najnowszej odsłonie, jest bardzo wysoka. Z powodzeniem może zostać wykorzystany w niejednej działalności. Dlatego już za chwilę, pod strzechy trafią "zabawki", których paliwem jest jedno. Dane. A to tylko jedno z wielu miejsc, gdzie dane są tą ropą XXI wieku. Oczywiście jest coś takiego jak gamechanger. Bo na przykład mogę wyobrazić sobie system oparty na jakimś modelu, który dane generuje mi sam. I te dane są statystycznie poprawne. Jednak to tylko symulacja, bez wplywu na obecny biznes. Co chciałem powiedzieć. Jesteśmy na poczatku drogi, a Prezes nie jest w ciemię bity.