Zarząd STORMM S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym we współdziałaniu z Zarządem Spółki JAGO S.A. z siedzibą w Krzeszowicach podjął działania zmierzające do podpisania nie później niż do końca listopada 2008 roku planu połączenia obydwu podmiotów.
Intencją stron jest łączenie się przez przejęcie tj. poprzez przeniesienie całego majątku spółki przejmowanej (STORMM S.A.) na spółkę przejmującą (F.H. JAGO S.A.) za akcje które spółka przejmująca wyda akcjonariuszom spółki przejmowanej.
Krzysztof Kosiorek Sobolewski - Prezes Zarzadu
Wojciech Kołakowski - Prokurent
Nowa emisja Jago, którą dostaną strommiaki, tylko na jakich warunkach? To jest pytanie?Przecierz Storm ma 20% Jago i Ganta i Zremba prawie całego?Wydaje mi że posiadacze akcji stormm mogą więcej zyskać niż jagodziaki.Może M.N. połączy wszystkie swoje spółki w jedną i chce mieć swojego wipa w wig 20?:)
jakim właścicielem.... wiekszosciowym udziałowcem jest "rodzina" czyli ela storm czytaj ela i park bronisze czytaj ela ewentualnie czytaj maciek :) a co to oznacza sam nie wiem...dziś reszte kasy w jago dołączyłem i od roku ponad w niej jestem i nie wiem czy sie cieszyc czy płakać...
Ela z Maćkiem ratuje dupę
stormm to bankrut tzn nie ma z czego spłacić wymagalnego kredytu bo spadły mu bardzo aktywa dlatego by uniknąć upadłości jago poręcza ten kredyt i przejmuje tę spółkę
licząc że z czasem giełda pójdzie do góry i inwestycje stormma zaczną odrabiać straty
tego to się nie spodziewałem...Jago przejmuje super spółkę...Transakcja odwrotna niż miała być pierwotnie.Powód:groźba bankructwa stormma. Jasne jak słońce
ALE KOŁOMYJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KUPYWAŁEM STORMMA PO 2,5, 1,9, 1,24, I CHYBA BYŁ TO BŁĄ.D, A KASY BRAK NA UŚREDNIANIE.
Po jak a cholere Jago ten bankrut? To jest najbardziej oczywisty przyklad dzialania na szkode spolki jaki od lat widzialem. Mam nadzieje, ze przynajmniej jeden nie-idiota byl na NWZA i zglosil sprzeciw, bo inaczej nie mozna nawet zaskarzyc uchwaly. Mozna co najzwyzej wystapic do prokuratury z wnioskiem o podejrzenie popelnienia przestepstwa, ale uchwala bedzie wazna i akcjonariusze Jago na lata utkna z dlugamibankruta, bo jednemu gosciowi na kontraktach nie poszlo....