• Wyniki miodzio + premiery Autor: ~Pawelb [31.60.72.*]
    Przychody x 2
    Wyniki wyżej od konsensus
    Premiery już w czerwcu
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~lol [185.21.86.*]
    zysk netto 1,2 mln
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~ja [147.161.249.*]
    Trwają prace nad 2 dużymi tytułami które nie zosytały jeszcze zapowiedziane i 14 mniejszymi, to jest ciekawy fragment raportu
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~Ma [109.196.156.*]
    Dla mnie git. Tak jak przewidywałem. :)
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~prezes [5.173.241.*]
    Dalej się naganiajcie. Zysk 1mln w pierwszym całym kwartale sprzedaży FM1 to porażka. Ile sądzicie, że w takim razie zarobi FM2?
    Pewnie kolejne 2 mln... Z czym do ludzi zatem? Wyniki 1-2mln kwartalnie NIKOGO do tej spółki nie przyciągną. Ani fundów ani spekuły. Nic dziwnego, że spółki kisi się pod 5 zł, bo nie widać tu perspektyw na przeskalowanie zarobków spółki.
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~ja [147.161.249.*]
    Wiemy, że głupiego nie udajesz tylko nim jesteś. FM1 z kwoty 7,7 mln bo to tylko uznaje jako zarobek ze sprzedaży zarobił powiedzmy połowe to wychodzi nam w zaokragleniu ponad 20 tyś sprzedanych sztuk oczywiście licząc szybko. Przedzial ten może byc plus minus 10 tyś sztuk (bardziej na plus)

Próbuj dalej
    Dnia 2023-05-15 o godz. 09:30 ~ja napisał(a):
    > Wiemy, że głupiego nie udajesz tylko nim jesteś. FM1 z kwoty 7,7 mln bo to tylko uznaje jako zarobek ze sprzedaży zarobił powiedzmy połowe to wychodzi nam w zaokragleniu ponad 20 tyś sprzedanych sztuk oczywiście licząc szybko. Przedzial ten może byc plus minus 10 tyś sztuk (bardziej na plus)
    >
    > Próbuj dalej

Może ja jestem głupi, ale ty na pewno straciłeś kontakt ze światem rzeczywistym. O czym ty właściwie piszesz? Jakieś magiczne przeliczniki kopii wzięte z twojej fantazji. Człowieku firma ma ponad 100 tytułów w portfolio i właśnie wydała swoją bombę atomową, i w pierwszym całym kwartale jest 1mln zł na plus??? To jakie będą wyniki w kwartale bez wydania "największego tytułu w historii firmy"? Zobacz jak giełda przejęła te wyniki. Niestety ale brak umiejętności przyznanie się do błędu na giełdzie, robi wielu gąbkę z mózgu.

• Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~kuba [77.45.23.*]
    Nie udzielam się tu zbytnio, ale no wynik netto r/r poprawiony ponad 6,5 razy. Sam wynik za sprzedaży ponad 10 razy. Myślę, że mimo wszystko są to imponujące liczby pod kątem poprawy.

• Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~foreverforeveren [77.254.178.*]
    "Większość tytułów, dla których jest producentem i wydawcą, są wymienione w harmonogramie premier. Oprócz nich Spółka, wraz z podmiotami z grupy, realizuje także tytuły jeszcze nie ujawnione"

TO jest ciekawe.

Ja raport odbieram pozytywnie (pewnie jest oderwany od rzeczywistosci ;)
    pozdro

• Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~ma [109.196.156.*]
    Przecież oni o tym mówią/piszą za każdym razem XD

• Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~iksde [87.199.43.*]
    Dzbanie, największa sprzedaż FM to była w pierwszym miesiącu po premierze (końcówka Q4). Jak na kwartał bez premiery to mamy całkiem dobre wyniki. Usługi obce sprawiają, że zysk nie wygląda imponująco, ale dzięki temu spółka rozwija się coraz szybciej. W Q2 mamy Magical Drop i premierę FM2, jeśli nie przełożą o kilka tygodni, zatem również wyniki będą pozytywne.
    Wyniki są neutralne. Tak jak mówiłem. Wynik 1 milion był do przewidzenia i tak też został przyjęty przez rynek. Strata mielibyśmy wodospad, ponad 2 melony, myślę że kilka procent na plusie. A 3 bańki to pewnie euforia. Jest jak jest, nikt tego nie zmieni.

Co do FM1 - wg mnie to jest to osobista porażka Zbynia. Przedstawił produkt jako hit hitów, ale wyszło dużo gorzej od THOTD. Zastanawia mnie, skąd poprzednie projekcje brał ale jeśli to były jego widzimisię to SŁABO. Mimo wszystko osobiście zakładałem dużo lepszą sprzedaż, szczególnie poza Japonią. Magical Drop VI tak jak pisałem jakiś czas temu, szału nie ma na steamdb, i szału nie ma na nintendo. Wg mnie kolejny kapiszon, trochę lepszy od ZACNEGO Baby Storm (który tez miał być petardą/niespodzianką).

Jeśli chodzi o FM2, wg mnie sprzedaż będzie lepsza ale na pewno nie dużo lepsza. Niestety, dla mnie minusem jest zjazd graficzny względem tego co pokazali w pierwszych zwiastunach ;/ Wg mnie tak duża dysproporcja na pewno wpłynie na sprzedaż, więc SZAŁ CIAŁ to na pewno tutaj nie wystąpi. Tytuł da zastrzyk gotówki, ale wg mnie kluczowe jest wydanie THOTD 2 oraz PD2, na które RYNEK CZEKA. Niestety, wybrali tytuły inne, na których projekcje mocno się rozjechały względem tego co było w praktyce ....

I uprzedzając, tak, przyznaję się do błędu, co do oceny tytułów. Dalej bronię spółki bo rozwój ogromny. Mam żal do Prezesa za jego zdolności konfabulacji i mitomanii. Niestety, spółka dużo zależna jest od kontaktów Prezesa, więc na bajki jesteśmy skazani na następne lata. :)
    A co do kursu? No niestety, przeładowałem z innych spółek, załadowałem pod sam korek i muszę czekać :) Dobrać na pewno nie dobiorę. Szukam innych alternatyw na wolne $$.

Pozdrawiam

Jeszcze chętnie wysłucham komentarza ObserwatoR-a oraz kolegi Ha. Zobaczymy jak oni oceniają, szczególnie Pan na O.
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~Obserwator [80.238.118.*]
    ~ma, z mojej strony wiele do dodania do Twojego posta nie ma, w zasadzie się zgadzam ze wszystkim co napisałeś.
    Co do wyników to że takie będą zyski dałem się przekonać w innym wątku, a przychody tylko potwierdzają że FM1, po prostu żadną bombą nie był, ale to pokazywały już rankingi, teraz mamy tylko oficjalne potwierdzenia.
    Z tytułów nieujawnionych tych 14 w ogóle nie liczę bo skoro jako istotne mamy wątpliwie istotne to wśród nieistotnych raczej same kapiszony. Wśród 2 "istotnych" nieujawnionych fajnie jakby było coś dużego bo w serię FM jako konia pociągowego trudno mi uwierzyć, ale i tak zakładam że nad czymkolwiek by nie pracowali i tak nie spodziewam się tego w tym roku, więc wydanie HOTD2 robi się absolutnym must have by tegoroczny wynik jako tako się mógł obronić.
    W skrócie, nie ma szału, nie ma dramatu, nic czego byśmy już nie wiedzieli z raportu nie wynika.
    dzięki :)
    Dnia 2023-05-15 o godz. 09:53 ~ma napisał(a):
    > Wyniki są neutralne. Tak jak mówiłem. Wynik 1 milion był do przewidzenia i tak też został przyjęty przez rynek. Strata mielibyśmy wodospad, ponad 2 melony, myślę że kilka procent na plusie. A 3 bańki to pewnie euforia. Jest jak jest, nikt tego nie zmieni.
    >
    > Co do FM1 - wg mnie to jest to osobista porażka Zbynia. Przedstawił produkt jako hit hitów, ale wyszło dużo gorzej od THOTD. Zastanawia mnie, skąd poprzednie projekcje brał ale jeśli to były jego widzimisię to SŁABO. Mimo wszystko osobiście zakładałem dużo lepszą sprzedaż, szczególnie poza Japonią. Magical Drop VI tak jak pisałem jakiś czas temu, szału nie ma na steamdb, i szału nie ma na nintendo. Wg mnie kolejny kapiszon, trochę lepszy od ZACNEGO Baby Storm (który tez miał być petardą/niespodzianką).
    >
    > Jeśli chodzi o FM2, wg mnie sprzedaż będzie lepsza ale na pewno nie dużo lepsza. Niestety, dla mnie minusem jest zjazd graficzny względem tego co pokazali w pierwszych zwiastunach ;/ Wg mnie tak duża dysproporcja na pewno wpłynie na sprzedaż, więc SZAŁ CIAŁ to na pewno tutaj nie wystąpi. Tytuł da zastrzyk gotówki, ale wg mnie kluczowe jest wydanie THOTD 2 oraz PD2, na które RYNEK CZEKA. Niestety, wybrali tytuły inne, na których projekcje mocno się rozjechały względem tego co było w praktyce ....
    >
    > I uprzedzając, tak, przyznaję się do błędu, co do oceny tytułów. Dalej bronię spółki bo rozwój ogromny. Mam żal do Prezesa za jego zdolności konfabulacji i mitomanii. Niestety, spółka dużo zależna jest od kontaktów Prezesa, więc na bajki jesteśmy skazani na następne lata. :)
    > A co do kursu? No niestety, przeładowałem z innych spółek, załadowałem pod sam korek i muszę czekać :) Dobrać na pewno nie dobiorę. Szukam innych alternatyw na wolne $$.
    >
    > Pozdrawiam
    >

można założyć, że spółka miałaby się znacznie lepiej - gdyby pozostała przy swojej starej strategii. podpisanie umowy na niewypał FM - przesunęło wydanie gier, na które fani naprawdę czekają (HotD, panzer 2). Te wszystko długo wyczekiwane tytuły byłyby już dawno wydane, a do spółki wpadłoby by pewnie sporo kontraktów na remaki innych gier. A tak spóła odstawiła wszystko na bok i postawiła na serię FM, która jest po prostu porażką (i słabe wykonanie gry w niczym nie pomaga) Dlatego istotnie FM to duża i chyba tak naprawdę pierwsza poważna porażka prezesa - dlatego nie dziwi, że się schował i od dawna nie daje znaku życia.
    W punkt. też uważam, że wizerunkowo wypadł FATALNIE.
    No nic, takie jest życie.
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~mw [185.102.190.*]
    Spółka obecnie wydaje dużo pieniędzy na produkcję kolejnych tytułów/portów, więc opieranie analizy wyłącznie na zysku netto nie jest najelpszym pomysłem. Moim zdaniem lepiej porownywac przychody i tutaj widac znaczacy wzrost r/r i utrzymanie przychodow k/k.
    Co do FM1 uważam, że tytuł nie sprostał pokładanych w nim nadziei. Niewątpliwie zarobił pieniądze dla spółki, ale nie zapewnił oczekiwanego wejścia na wyższy poziom. Być może wersja na pozostałe platformy (szczególnie Playstation) poprawi rentownosc tytulu. Ja osobiście pokładam spore nadzieje w HOTD2. Liczę, że wyjdzie w Q4 i przyniesie znaczące przychody. Jeśli mielibyśmy bawić się w przepowiadanie przyszłości spodziewam się, że spółka osiągnie ok 60 mln przychodów w 2023 i 10-15 mln zysku.
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~Ty [5.172.238.*]
    Dnia 2023-05-15 o godz. 09:27 ~prezes napisał(a):
    > Dalej się naganiajcie. Zysk 1mln w pierwszym całym kwartale sprzedaży FM1 to porażka. Ile sądzicie, że w takim razie zarobi FM2?
    > Pewnie kolejne 2 mln... Z czym do ludzi zatem? Wyniki 1-2mln kwartalnie NIKOGO do tej spółki nie przyciągną. Ani fundów ani spekuły. Nic dziwnego, że spółki kisi się pod 5 zł, bo nie widać tu perspektyw na przeskalowanie zarobków spółki.

jesteś Prezes ale od czego ,czy od wideł gnojowych ?
    Dnia 2023-05-15 o godz. 10:33 ~Ty napisał(a):
    > Dnia 2023-05-15 o godz. 09:27 ~prezes napisał(a):
    > > Dalej się naganiajcie. Zysk 1mln w pierwszym całym kwartale sprzedaży FM1 to porażka. Ile sądzicie, że w takim razie zarobi FM2?
    > > Pewnie kolejne 2 mln... Z czym do ludzi zatem? Wyniki 1-2mln kwartalnie NIKOGO do tej spółki nie przyciągną. Ani fundów ani spekuły. Nic dziwnego, że spółki kisi się pod 5 zł, bo nie widać tu perspektyw na przeskalowanie zarobków spółki.
    >
    > jesteś Prezes ale od czego ,czy od wideł gnojowych ?

Chłopcze ja płacę więcej podatków, niż ty zarabiasz.. A z rolników się nie śmiej bo oni mają więcej kasy, niż młodzi zdolni z dużych miast z dyplomami magistrów po wyższej szkoły gotowania na gazie.
    Sądzisz, że jak mnie obrazisz to Zbyszek nie będzie wyglądać ze swoim FM jak looser? Zerknij na notowania i zobacz jak rynek przyjmuje ten słaby raport.
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~hakun [5.174.178.*]
    prezes działa na zlecenie jednego podmiotu. Taką samą robotę od jakiegoś czasu ma zleconą na forum Farm51. Jego zadaniem jest udowadnianie, że białe jest czarnym i przekonywanie inwestorów do sprzedawania akcji. Uważać na niego!
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~LoL [31.183.147.*]
    Heh i już na minusie. Śmiechu warta ta spółeczka
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~ha [79.185.51.*]
    nie rozumiem co chcecie od raportu ,jest lepiej od oczekiwań ,dodatkowo wzrost rok do roku też kiepsko widzicie ? kurs to inna bajka i jest to pokłosie tego co było , czy jeszcze jest ? /shorty/ kolejne produkcje w toku i też kiepsko ? moje zdanie na temat /brylantynki /znacie ,raport to zupełnie coś innego i jest lepiej jak dobrze , dodatkowo nie rozumiem inwestorów którzy są na firmie ,gdzie nie widzą i nie rozumieją przyszłości
    Dnia 2023-05-15 o godz. 13:43 ~ha napisał(a):
    > nie rozumiem co chcecie od raportu ,jest lepiej od oczekiwań ,dodatkowo wzrost rok do roku też kiepsko widzicie ? kurs to inna bajka i jest to pokłosie tego co było , czy jeszcze jest ? /shorty/ kolejne produkcje w toku i też kiepsko ? moje zdanie na temat /brylantynki /znacie ,raport to zupełnie coś innego i jest lepiej jak dobrze , dodatkowo nie rozumiem inwestorów którzy są na firmie ,gdzie nie widzą i nie rozumieją przyszłości

Lepszy od oczekiwań?????
    buahahahaha

Tak jeśli, ktoś oczekiwał, że FM1 sprzeda 1 tysiąc kopii - to jest lepszy.
    Ha, nie twierdzę, że raport jest fatalny. Jest kijowo ale stabilnie jak to się mówi bo powinniśmy być zyskowo na dużo wyższym poziomie. Wystarczyło skupić się na tytułach, które czekają w stajni i wydać na bieżąco, tym bardziej że obiecane tytuły były często w tych samych latach premier (thotd i PD2). Co do PD2 do dzisiaj możesz odkopać mase artykułów, gdzie Prezes mówił, że PD2 zostanie wydany "w tym roku". Oliwy do ognia dolało FER, które miało być szybciej niż myślisz. Więc albo robią z nas de***li, albo z siebie. Jak z nas to mają co mają. Kurs 4. XX i ja już więcej nie kupię nawet tysiąca akcji. Myślę, że takich jak ja jest wielu. A do nędznych akcjonariuszy się nie zaliczam bo jednak mam pakiet kilkudziesięciu tysięcy akcji.

Co do shortów, z uporem maniaka piszesz o shortach, ale tam były 3 albo 2 shorty z tego co pamiętam, jednego właściciela tylko pod innymi nazwami, i były zdjęte po jakimś czasie a Ty traktujesz to jako osobne shorty. Najpierw było ujawnienie potem zniesienie, więc dalej to jeden ten sam short tylko zszedł z ujawnienia. Shortów już dawno nie ma a my gramy sami ze sobą. Tyle i aż tyle do dodania. W temacie shortów. Dodatkowo nie ma zainteresowania Spółka, co zwyczajnie wkurza, szczególnie małych ciułaczy. Szambo wylewane dzień w dzień też nie zachęca do wejścia. Takiego zachowania nawet nie komentuje bo nie robi się we własne gniazdo, choć uważam, że dalej oni są bez akcji ;).

Co do wizerunku Prezesa, niestety o ile biznesowo (kontraktowo) jest spoko bo to dzięki niemu mamy to co mamy, o tyle łapanie się wszystkich srok i skupianie na tematach z du*y uważam, za porażkę. I jak widać rynek też. Nie tego oczekujemy od firmy, która współpracuje z nintendo czy segą. Skoro masz kontrakty, to robisz te najbardziej marżowe. THOTD 2 wg mnie było i jest priorytetem dla rozwoju. Wg mnie w kolejce czeka Virtua Cop ("to nie jest ostatnie słowo SEGA"). Ale bez THOTD 2 to zobaczymy Virtua Cop jak świnia niebo (też poniekąd virtua).

generalnie masz racje ,pozwolisz jednak że pozostanę przy swojej ocenie tego co było i co jest ,działanie na zmęczenie drobnych akcjonariuszy jest ogromne ,ja tutaj jestem długofalowo ,,,,bardzo długo ,raporty tylko potwierdzają moją decyzje
    :) ja też :) Pozostaje czekać. :)
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~advocatodiaboli [165.225.207.*]
    no dobrze, skoro jesteście takimi "starymi" akcjonariuszami, to w jakiej perspektywie (miesięcy, lat) widzicie tutaj kurs 15 PLN/akcję? jestem bardzo ciekaw. dopiero przyglądam się gamingowi, więc moze i tu wszedłbym średnioterminowo... oczywiście nie kieruję się opiniami z forum, ale chętnie posłucham
    daruj sobie ,jeżeli nie masz czasu i cierpliwości ,tutaj nie raporty i twarde dane decydują ,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~advocatodiaboli [165.225.207.*]
    jeżeli średnioterminowo to dla Ciebie Kolego brak czasu i cierpliwości.... no cóż...
    decyzja TWOJA ,ja tylko uczciwie ostrzegam
  • Re: Wyniki miodzio + premiery Autor: ~aa [37.47.93.*]
    Ja bym jednak bronil tej polityki. Spolka ma zbierac doswiadczenie. Pokazac ze robia znane remaki. Przeniesc spolki zalezne na nc. To jest klucz do negocjacji znanych IP. Rozwoj organiczny. Byc moze te trzy FM nie okaza sie sukcesem, ale furtka do czegos lepszego. Ja tak to odbieram. To w tej chwili nie jest spolka na szybki zarobek.
[x]
FOREVEREN 2,82% 2,55 2026-05-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.