Dnia 2023-05-15 o godz. 09:53 ~ma napisał(a):
> Wyniki są neutralne. Tak jak mówiłem. Wynik 1 milion był do przewidzenia i tak też został przyjęty przez rynek. Strata mielibyśmy wodospad, ponad 2 melony, myślę że kilka procent na plusie. A 3 bańki to pewnie euforia. Jest jak jest, nikt tego nie zmieni.
>
> Co do FM1 - wg mnie to jest to osobista porażka Zbynia. Przedstawił produkt jako hit hitów, ale wyszło dużo gorzej od THOTD. Zastanawia mnie, skąd poprzednie projekcje brał ale jeśli to były jego widzimisię to SŁABO. Mimo wszystko osobiście zakładałem dużo lepszą sprzedaż, szczególnie poza Japonią. Magical Drop VI tak jak pisałem jakiś czas temu, szału nie ma na steamdb, i szału nie ma na nintendo. Wg mnie kolejny kapiszon, trochę lepszy od ZACNEGO Baby Storm (który tez miał być petardą/niespodzianką).
>
> Jeśli chodzi o FM2, wg mnie sprzedaż będzie lepsza ale na pewno nie dużo lepsza. Niestety, dla mnie minusem jest zjazd graficzny względem tego co pokazali w pierwszych zwiastunach ;/ Wg mnie tak duża dysproporcja na pewno wpłynie na sprzedaż, więc SZAŁ CIAŁ to na pewno tutaj nie wystąpi. Tytuł da zastrzyk gotówki, ale wg mnie kluczowe jest wydanie THOTD 2 oraz PD2, na które RYNEK CZEKA. Niestety, wybrali tytuły inne, na których projekcje mocno się rozjechały względem tego co było w praktyce ....
>
> I uprzedzając, tak, przyznaję się do błędu, co do oceny tytułów. Dalej bronię spółki bo rozwój ogromny. Mam żal do Prezesa za jego zdolności konfabulacji i mitomanii. Niestety, spółka dużo zależna jest od kontaktów Prezesa, więc na bajki jesteśmy skazani na następne lata. :)
> A co do kursu? No niestety, przeładowałem z innych spółek, załadowałem pod sam korek i muszę czekać :) Dobrać na pewno nie dobiorę. Szukam innych alternatyw na wolne $$.
>
> Pozdrawiam
>
można założyć, że spółka miałaby się znacznie lepiej - gdyby pozostała przy swojej starej strategii. podpisanie umowy na niewypał FM - przesunęło wydanie gier, na które fani naprawdę czekają (HotD, panzer 2). Te wszystko długo wyczekiwane tytuły byłyby już dawno wydane, a do spółki wpadłoby by pewnie sporo kontraktów na remaki innych gier. A tak spóła odstawiła wszystko na bok i postawiła na serię FM, która jest po prostu porażką (i słabe wykonanie gry w niczym nie pomaga) Dlatego istotnie FM to duża i chyba tak naprawdę pierwsza poważna porażka prezesa - dlatego nie dziwi, że się schował i od dawna nie daje znaku życia.