• Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~spokojny [213.134.168.*]
    https://www.gurufocus.com/stock/WAR:SCP/dcf?search=scope%20fl
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~otco [109.233.92.*]
    YEP i to tylko po komercjalizacji PCR/ONE ---a co bedzie po komercjalizacji BacterOmic?. :))

Co bedzie za kilka lat jak bedziemy w przededniu wchodzenia do komercjalizacji kolejnych projektów w symue 7 po bacteromicu .

SCP jest teraz w moemencie takim jakim był CDR w okresie W2. przy kapitalziacji 500-600 MLn PLN ---tyle ze SCP juz zarabia kilkaset MLn PLN co CDR mół wtedy dopiero o tym marzyć ---i to marzenie spełniło sie dopiero po debiucie W3 kilka lat później ---BacterOmic moze juz zapewnic zyski na poziomie 1 MLD + i to duzy +

Myslenie nie boli --wiec warto AKUMULOWAĆ SYSTEMATYCZNIE TE AKCJE ---a ONE BEDA WSPANIAŁYM FUNDUSZEM na LONGA który bedzie generował Akcjonariuszom Potezne wypłaty z DYWIDENDY ---i zapewni POTĘŻNE WYCENY AKTYWÓW ulokowanych w akcje SCP.
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Idźprecz [188.147.108.*]
    Ile razy można klepać jedno i to samo? Od roku tu wymiotujesz setki razy to samo. Toż boty już teraz stać teraz na więcej niż taką sztampę.
    to po co czytasz ---pisze co chce ty czytasz tez co chcesz.

Powiem jedno w ostatniej z dywidendy zgarnałem setki K PLN ---Ciekrpiliwie czekam az z kolejnej beda to juz Grube MLN PLN.

I tyle w teamcie. :))

• Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Mj [178.42.131.*]
    Przecież to bzdury wyliczane przez automat. Co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś w jakim bm czy tfi robi wycenę z przepływów w wersji bardzo ostrożnej, to wyjdzie mu pewnie coś koło 500-600 z tym momencie.
    jakie bzdury---Algortytmy sa tworzone raczej przez Bystre umysły a nie półgłowków których nie brakuje równiez na tym forum.
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Idzprecz [188.147.108.*]
    Jesteś czołowym półgłówkiem tu, chociaż to na Ciebie zbyt łagodne określenie.
    A ty zwykłym śmierdzącym trollem .

Ja wiem jedno miałem kiedyś CDR po parę PLNów branych i suma sumarum dałem ciała ---bo jakbym potrzymał te 9-10 lat to myłbym nie maiałbym paru MLN tylko paredziesiat mln PLN --- obecnie mam tutaj ok 10 K akcji i sądze ze to tylko kwestia czasu jak scp da mi wycene kilkudziesieciu mln PLN --bo uwzam ze 2-3 K PLN to tu bedzie za akcje i jesli pójdzie deal na BacterOmic za 1.5 - 2 MLD PLN to 3 KPLN za akcje powinno byc , szcegołnie jesli na rynkach bedzie panowała hossa --- a na to sie zapowiada.
    No to powtórz teraz wszystko ładnie i potem jeszcze raz i jeszcze.
    Czemu rodzą się tacy imbecyle?
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Yto [185.69.145.*]
    I niech powtarza dla mniej doświadczonych i szukających perełek inwestorów. Przeszkadza Ci funduszowy człowieczku że musicie akcje coraz drożej kupować i nie ma za dużo chętnych na sprzedaż i dzięki takim ludziom będziecie kupować coraz drożej a nie taniej
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~IdźPrecz [188.147.108.*]
    Koleiny nielot z teorią na poczekaniu.
    Przeszkadzają mi tylko i wyłącznie imbecyle!
    Ktos kto ma taka wiedzę i próbuj sie z nia dzielic raczej nie pasuje do wyrazu który użyłeś
    Pasuje to do ciebie i takie stare polskie przysłowie mowi- kto Się przezywa ten sam się tak nazywa.
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Dawid [83.26.219.*]
    To po co zaglądasz w tematy założone przez imbecyla ? Idź rób swoje osiołku.
    Ale ja napisałem że ja lubię jak imbecyl powtarza po 10 razy codziennie to samo. Dlatego tu zaglądam nielocie
    No otco napisz jeszcze raz swoje regułki bo dziś tylko 4 razy powtórzyłeś a twoja średnia to 10 dziennie
    No i jasne że bedę powtarzał --że takiej Okazji tym razem nie puszczę ---SCP jest wart tyle co CDR po debiucie W2 po 5 PLN --- tyle ze W2 faktycznie nie zarobił takiej kasy jakiej sie spodziewano Zarobił na CZYSTO w 2011 23 MLN PLN ---SCP już zrobił deal na 460 MLn PLN---- w kolejnych latach CDR sie dalej rozwijał zrobił W3 i potem CP2077 zyski z tcyh wszystkich pózniejszych lat wyniosły ponad 2 MLD PLN --a akpitalziacja siegneła nawet 40 MLD PLN vs 11 MLD obecnie .

SCP ma szanse taka kase jaka CDR wyjał przez 10 lat zrobic w czasie znacznie krótszym ---ponadto wypłaca z tej kasy potęzne dywidendy czego nie robi CDR----reaumujac SCP ma wszelkie zadatki zeby miec wartosc wiele miliardów PLN jak rowniez wiele MLD $.... w ciagu kolejnych 10 lat maja w planach skomercjalizowac 7 porjektów ---z tego oga byc wopływwy na GRUUBE MLD PLN vs 500-600 MLn PLN kapitalziacji OBECNIE .

I to bede pisał i powtarzał --Bo rzadko sie zdarza TAK FUNDAMANTALNIE MOCNA I BEZPIECZNA SPÓŁKA ---po tak NISKIEJ CENIE---- pzreciez 260 PLN to SCP zaliczał w 2020 roku --a wtedy spółka była jeszce mocno niepewna --była NONAME--Była przed komercjalizacja PCR/ONE --- nie miałą kasy musiała robic emisja i pozyczac z EBI itp itd---- teraz to zupelnie inna bajka jest ---teraz to SCP jest w takim Momencie jak CDR po debiucie W3 ---udowodniła ze moze robic urzadzenia które chcą kupowac Grubasy za NIemały KESZ---a BACTEROMIC to moze byc juz totalna rewelka bno tego typu urzadzeń nie ma jeszce na rynku.

Dlatego NIe dajcie sie DUZYM ROBIC W BAMBOOKO--Kupcie SCP i cierpliwie czekajcie bo.....AKCJI JEST JAK NA LEKARSTWO, popmimo ze grubaski dwoja sie i torja zeby wizualnie wygladało na to ze ktos tu chce syopać KWITEM ---TAK NIE JEST -- bo jakby Chciano sypac to Głowni akcjonariusze by to ronbili szcegolnie TOTAL ktory ma okreslone limity Portfelowe a NADAL TEGO NIE ROBI.
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~IdzPrecz [188.147.108.*]
    Dajesz jeszcze raz…
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Hmmm [89.64.57.*]
    A co to za wypociny? I co ma CD-R wspólnego z scp? Poza tym, ze maja siedziby w Warszawie? Od kiedy scp jest spółka gejmingową? Otco parówko, nie ośmieszaj się, piątek jest, wrzuć na luz, może piwo wypij, bo ci żyłka pęknie. Jak jesteś pewny spółki to po co tu naganiasz? A może po to, ze kupiłeś po 180 około i teraz chcesz opychać? Hmm
    Nie przeszkadzaj mu. Ja lubię jak on pisze to samo od roku codziennie po pare razy. A najśmieszniejsze że taki imbecyl ma tu jeszcze swoich fanów.
    No otco napisz jeszcze kilka razy swoje wypociny bo dziś tylko 4 razy napisałeś
    to ze jest spółka technologiczną ---- wiec Paróweczko --- w tym sa podobieństwa --- ze osiagaja bardzo wysokie marże na swoich " produktach " -- i LICZY SIE --- KNOW HOW --- owych spółek.

SCP już wyciaga taka kase jaka CDR wyciagal z W3 w roku premiery ---za kilka lat SCP moze wyciagać reguralnie ---setki mln $ rocznie --- Poki co Wyjał od YAnkesów 100 MLN $ z bacter omica wyjmie pewnie X razy wiecej ---- podczas gdy w CDR W1 zwrócił sie po 4 latach od debiutu a W2 przynosił mniej niz 30 MLN PLN zysku netto rocznie ----i wtedy ta spólka technologiczna gamingowa była wyceniana tak jak Spolka technologiczna MED TECHU SCP ---po wyplacie dywidendy 230 MLN PLN i dealu na 460 MLN PLN----

Wlasnie dlatego BARDZO --BARDZO WARTO mieć SCP.

Ale ty i tak pewnie nie wiele skumasz -----Ostatnia paróweczko BAREGO KENTA. :)
    Ooo i jeszcze raz zapodaj. I jeszcze raz. Jak mnie to koi
    Ty też się powtórzyłeś x razy i jakoś ci to nie przeszkadza w twoim bredzenie
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Luke [188.146.120.*]
    Wszyscy co znają dobrze spółkę przenieśli się na Discorda i pozostał tylko sam otco i trolle.
    Doceniam wysiłek otco samotnej walki z trollami.
    Coż takie rzycie ---Walka z wiatrakami trwa-- nie chciałbym zeby watek SCP opanowały same trole --bo KWIT na to NIE ZASŁUGUJE.

ktos moze sobie zerknie poczyta i podejmie przemyslana decyzję .
    "rzycie" od "RZyci"
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Hmmm [89.64.57.*]
    Przecież otco to troll xddddd a ty otco nawet nie wiesz czy mam akcje, a ze spółka jestem od początku 2020, a ty się zjawiłes po komercjalizacji pcr jak dobrze pamietam, także paróweczko nos w dół i raportuj szefowi liczbę postów, może na piwo wypłaci
    Takie rzycie no tak. To w sumie najlepsze podsumowanie.
    Myślałem że nikt nie pobije otco w byciu imbecylem ale okazuje się ze imbecyl ma tu też swoich akolitów. Śmiech przez łzy.
    Ps. Otco mógłbyś jeszcze ze dwa razy napisać o tym jak Scp to inaczej CD-R przed premierą gry i ile miliardów będzie tu kapitalizacji? I koniecznie jeszcze kilka razy dodaj to o duolistingu. To tylko raz dziś napisałeś a to nie do pomyślenia mało jak na ciebie
  • Re: Wycena DCF 1568,99 zł Autor: ~Otco [109.233.92.*]
    Ja tam wolałem nie brać kota w worku tylko już pewnego Tygrysa Medtechu. Ale każdy ma swoją strategie jedni na początku pandemie chcą ryzykować branie spółki z NC z obietnicą że będzie dobrze ---- ja wolałem brać spółkę przy kapitalizacji równej kasie którą zgarnęli od Yankesów.

Dla mnie w 2020 roku scp był zbyt ryzykowny ale po dealu z Biorad stał się pewniakiem. To tak jak branie 11 bit po 15 pln po tym jak zadebiutował TWoM ( wskoczyli tą grą na zupełnie inna półkę rozwoju) I jak CDR po 20 pl po debiucie W3.

O spółkach medycznych nie piszę bo SCP jest pierwszą tego typu spółką która osiągnęła taki sukces , dlatego odnoszę się do innych spółek technologicznych tylko z branży gamingowej. Medtech do tej pory mocno zawodził od cormay poprzez brastera Airway itp itd. Dlatego było takie ryzyko zakładanie że akurat SCP odniesie sukces--- ale Odniósł a to wszystko zmienia.

Jeśli ktoś tego nie kuma to niczego nie kuma. SCP będzie gwiazdą Medtechu tak jak kiedyś taką gwiazdą w nowej branży giełdowej --- growej stał się CDR A potem 11 bit że swoimi dynamikami wzrostów % kursu akcji.
[x]
SCPFL 0,34% 118,80 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.