Po wiadomosciach o planie budowy w Polsce duzej ilosci silosow w krotkim czasie w dniu 10.05. cena akcji FEERUM wzrosla ponad 14 % do 6,25 zl, max w tym dniu _ 6,50 zl. 11.05. otwarcie 6,25 , po kilku transakcjach cena 6,60 i wowczas zaczal sie SHOW jednego AKTORA. Najpierw sprzedaz od 6,40 do 6,00 zl i ustawienie szlabanu ponad 17000 szt i za tym 20000 szt. Po kilku transakcjach w szybkim tempie zostalo 7069 szt, wtedy ON dolozyl 20000 do tej ilosci. Po krotkim czasie ustawiono sprzedaz na 5,75 zl i kilka razy po kupnie tej ilosci pojawialo sie nowe 10000 szt. Z wykresu wynika, ze w styczniu byla cena max 6,75 zl, pozniej w nastepnych miesiacach 6,40 i 6,20 zl. Tak wiec 6,25 zl 10 maja nie bylo czyms nadzwyczajnym. Ktos napisal , ze duzy inwestor wychodzi z akcji. Gdyby zaczekal na rozwoj sytuacji prawdopodobnie max byloby wieksze niz 6,60 zl. Calkowity obrot wynosil 108 tys akcji. Zalozmy, ze SHOWMAN sprzedal 80 tys, to liczac srednio tylko 60 gr wiecej ponad 5,75 zl jego strata wynosi okolo 50 tys zl. Szlaban podazowy nie jest nowoscia na malych spolkach. Chodzi o kupno zlewej strony po nizszej cenie. Obserwowalem cala sesje, robiac notatki i wiem, ze prawie wszyskie transakcje byly po 5,75 zl i bardzo malo sprzedazy na lewa strone. Licze, ze w/wym wiadomosci plus wzrost obrotow zwroca uwage innych wiekszych inwestorow i ta dziwna sytuacja zmieni sie.
Też mam taką nadzieję bo rozgrywanie ceny akcji jednoosobowo totalnie zniechęca do inwestycji w spółkę. Zwracam też uwagę na niski free float, może tutaj jakąś lampka się zaświeci i jakieś wnioski można wyciągnąć
Wystarczy że jeden fundusz jak OFE Nationale-Nederlanden albo TFI Agiofunds, którzy mają po 1,7 miliona i 0,5 miliona udziałów, zredukują swoją pozycję w Feerum o 10-20% i mówimy o gigantycznej podaży jak ten walor 100-200 tysięcy udziałów. Według mnie rynek ładnie wciągnął ten podaż.
Druga teoria którą czytałem na twiterze, to że np. wychodzi mniejszościowy akcjonariusz, który ma 100-200 tysięcy, a fundusze nie zmniejszają, tylko zwiększają swoją pozycję kupując od niego.
Dzisiaj jest zresztą znowu dokładnie tak samo jak pisałeś. Wchodzi zlecenie sprzedaży 10.000 sztuk na 5.75, rynek wykupuje, i pojawia się kolejne zlecenie sprzedaży na 10.000 i 5.75....
kupić zamknąć komputer , tu będzie dobrze , a oni niech się bawią tu nikt nie wchodzi ani wychodzi , rozgrywka jest pod wzrost i jak pisałem pozbycie się trochę akcji nie ma znaczenia nie wykluczone są wymiany akcji między sobą trochę zewnętrznych zabierze ale i tak na plus 20% odda, zasadniczo trzeba wciągnąć do gry żeby wyżej było komu oddać, na marginesie spółka z dużym potencjałem i poziom 11-13 w zasięgu
Takie zagrywki to dobry prognostyk przed właściwymi wzrostami. Tak to widzę. Część panikarzy już oddała i są już na plusie. Prawdziwe wzrosty to są dopiero przed nami
Spółka CONSTANCE, zajmuje się m.in. terapią robotyczną, bazującą na produktach japońskiego partnera Cyberdyne. Pod koniec kwietnia 2023 r. spółka podpisała nową umowę współpracy z Cyberdyne na okres 3 lat. W ramach tej współpracy, CONSTANCE będzie dystrybuować produkty Cyberdyne, zarówno na terenie Polski, jak i w krajach Europy Wschodniej. Terapia opracowana przez zespół Constance Care wykorzystuje jedyny na świecie aktywny egzoszkielet HAL® (Hybrid Assistive Limb) firmy Cyberdyne, który pozwala na zastosowanie innowacyjnej rehabilitacji dla pacjentów z urazem rdzenia kręgowego. Dłuższy, trzyletni okres współpracy świadczy o zaufaniu dla działalności i umiejętności medycznych zespołu Constance Care. Informacje te zostały uznane za istotne przez Zarząd Emitenta, ponieważ mogą one mieć istotny wpływ na kształtowanie się sytuacji finansowej i majątkowej Emitenta oraz potencjalnie istotny wpływ na wycenę instrumentów finansowych Spółki.Dodatkowo, Walne Zgromadzenie CONSTANCE wyraziło zgodę na przeprowadzenie procesu pozyskania finansowania nie będącego finansowaniem udziałowym, w wysokości równowartości 5 mln euro, w okresie 12 miesięcy od dnia podjęcia niniejszej uchwały. Środki pozyskane w ramach tego procesu mają służyć realizacji inwestycji w szpital rehabilitacyjny zlokalizowany w Kierszku, a także zasileniu kapitału obrotowego Spółki. Walne Zgromadzenie upoważniło Zarząd do wszelkich czynności związanych z przeprowadzeniem procesu pozyskania tego finansowania oraz do zaciągania zobowiązań z tego tytułu.