• Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~nikt [178.42.180.*]
    lepsze niż w analogicznym kwartale roku ubiegłego o czym już wcześniej pisałem.

Ale dowiedzieliśmy się również, że w Q1 2023 sprzedano 278 k kopii a do 11 maja 354 k kopii co oznacza, że do od 1 kwietnia do 11 maja br - czyli prawie połowa kwartału - sprzedano tylko 76 k kopii. Mnożąc tę ostatnią liczbę x2 można antycypować 152 k kopii w całym Q2 2023. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że do 15-go maja to jeszcze 4 dni sprzedaży ale można też powiedzieć, że w Q1 jeden miesiąc jest o 2 dni krótszy (licząc 30 dni w miesiącu) więc ta brakująca sprzedaż dotyczy raptem dwóch dni. Nie to jest jednak najważniejsze bo najważniejsza jest skala spadku sprzedaży kwartał do kwartału oraz to, że tego spadku nie ma czym odwrócić - bo gra jest już po prostu relatywnie stara - w kolejnych kwartałach tego roku. 278 k w Q1 vs estymowane 152 k kopii w Q2 to jest różnica 126 k kopii czyli potężny spadek aż o 45% kwartał do kwartału.

Z powyższego wynika, że sprzedaż na PC jest bardzo, ale to bardzo słaba - przypominam, że na ostatniej konferencji wynikowej zarząd powiedział wprost, że nie wie z czego wynika i na razie nic nie robią żeby temu przeciwdziałać. Wracając do sprzedaży na PC to w Q1 było 200 k a do prawie połowy Q2 jest raptem o 44 kk więcej co oznacza, że w samym drugim kwartale sprzeda na PC może zejść poniżej 100 k kopii czyli będzie to ponad 50% spadek kwartał do kwartału. Dobrze, że przynajmniej na konsolach sprzedało się w Q2 do 11 maja 32 k (110 k -78 k) więc tutaj spadek sprzedaży w ujęciu ilościowym nie będzie tak dramatyczny jak w przypadku PC.

No a teraz popatrzcie jakich przychodów można oczekiwać w Q2. To prosty szacunek jest więc pewnie już wiecie. 12 mln przez 278 k kopii to średni przychód z kopii ca 43,5 zł. Mnożąc te 43,5 zł przez estymowaną sprzedaż 152 k kopii mamy ca 6,6 mln zł. Dziękuję, pozamiatane.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Fd [188.146.116.*]
    Pozamiata wszystkich to dopiero Chimera
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~nikt [178.42.180.*]
    "Czego Państwu i sobie życzę" jak mawiał klasyk. Tyle, że to "zamiatanie", o którym piszesz to najwcześniej za pół roku. Oczywiście jakieś poważniejsze ruch na kursie mogą być wcześniej ale do tego potrzebne są co najmniej bardzo dobre materiały promocyjne z Chimery. Niestety osobiście się takich nie spodziewam ponieważ już wiadomo, że Chimera będze jednak w EA a nie w FR więc pewnie też bez coopa a to oznacza, że produkcja jest relatywnie mało zaawansowana, co z kolei oznacza, że nie za bardzo będzie czym się pochwalić. Faktem jest, że zarząd potwierdził, że coś pokażą w Q2 więc za miesiąc, półtora będziemy już wiedzieli więcej.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~nikt [178.42.180.*]
    SPROSTOWANIE: miało być, że to zamiatanie to najwcześniej za półtora roku a nie za pół.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Xxxx [31.60.243.*]
    Będzie odrazu z coop i pokazanjakis trailer + strona steam i jakieś pewnie zdjęcia… są szanse wtedy ze szybko znajdziemy się na wishliscie wyżej niż lords of the falen i wtedy ulica się zorientuje jak niedowartościowany jest creepy… wtedy będzie pozamiatane.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Sssd [31.135.199.*]
    Xxx doczytaj co to jest teaser a co to trailer. Na chwile obecna czekamy na teaser wiec nie wroze tutaj zamiatania
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~zombial [80.50.137.*]
    jesli będzie jakis krótki teaser to sam sprzedam akcje które brałem po 584... i poczekam może nawet rok na powrót do spółki.. Jeśli będzie jakaś krótka zajawka to strace juz kompletnie zaufanie do spółki. Sami powiedzieli ze przekładaja teaser/trailer z konca 2022 roku na 2023 rok bo mimo że mają go praktycznie gotowego, chca jeszcze bardziej go rozbudować... Wiec czekam na coś naprade wypasionego :) jak tego nie dostane olewam spółke.. są lepsze okazje na rynku, takie jak np. games operator ;)

Zółtą kartke dostali ode mnie, za to że podczas czatu pod koniec 2022 roku zapytani czy opóźnienie ukazania teasera, jest spowodowane tym, że mają jakiś poślizg z Chimera; odpowiedzieli ze nie mają, że ukaże sie zgodnie z planem na początku 2024 roku, co okazało sie kłamstwem.... Może już dawno powinienem sprzedać te akcje.. Trzymam je w sumie z sentymentu (kupowałem w kololicach 160 zł, wiekszośc sprzdałem powyzej 1140.. póżniej znowu dokupiłem koło 584 zl...)
    I jeszcze jedno: przychody w Q2 2022 wynosiły ponad 17 mln a zysk operacyjny ca 12,3 mln. A teraz porównajcie te wartości do moich szacunków sprzedaży na poziomie 6,6 mln zł, zastanówcie się i wyciągnijcie wnioski.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Pawel [37.47.113.*]
    Marna, zazdrosna poczwarko daj sobie już spokój. Jestem skompromitowany i zamilcz w końcu.
    Dnia 2023-05-11 o godz. 20:50 ~Pawel napisał(a):
    > Marna, zazdrosna poczwarko daj sobie już spokój. Jestem skompromitowany i zamilcz w końcu.

@Paweł w jednym się z tobą zgadzam: jesteś skompromitowany. Prawdę napisałeś. Samokrytyka godna pochwały, komuniści byliby z ciebie dumni. Brawo za odwagę!
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~bruno [5.173.198.*]
    Myślę, że jeżeli nie kupiłeś to powinieneś teraz. Kupiłeś?
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Pawel [37.47.87.*]
    Zrozum wreszcie paralityku nikt, że jesteś inwestycyjnym zerem. Małym, zakompleksionym człowieczkiem, ktory jedyne o może to wypisywać bzdury na forum.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Pawel [37.47.119.*]
    Twój skowyt w momencie, gdy już pociąg odjedzie będzie bezcenny. Oprócz tego, że mam tu spory pakiet i naturalnie będzie mnie ten odjazd bardzo cieszył to patrzenie na twoje cierpienie będzie równie radosne
    @Paweł poważny pakiet to ty będziesz miał ale jak ci się przyśni. Od razu widać, że jesteś rasowym leszczem, który ubrał się ostatnio pod dywidendę i pod teaser'a Chimery.

Jesteś żałosny do bólu i jeszcze dużo się musisz nauczyć. A o twojej amatorszczyźnie świadczy to, że próbujesz zaklinać rzeczywistość (to się nazywa syndrom różowych okularów dzieciaku) i robisz sobie wycieczki osobiste zamiast odnieść się merytorycznie do liczb i moich szacunków drugiego kwartału. Rozumiem, że dla ciebie bardzo prawdopodobny spadek wolumenu sprzedaży kwartał do kwartału o ca 50% to powód do radości. To z czym masz problem to przyjęcie do wiadomości tego, że dla kogoś taki spadek sprzedaży powodem do radości nie jest.

A o tym odjeżdżaniu pociągu to tu słychać od dawna, tylko, że póki co to ten odjazd ze stacji ATH przez ponad 2 lata był mocno do tyłu i dopiero kilka miesięcy temu ten pociąg zawrócił. Ale do stacji ATH na której był prawie 3 lata temu to jeszcze daleko i w tym roku ten pociąg tam nie dojedzie - tego możesz być pewny na 99%.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.86.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Pawel [37.47.86.*]
    Do tego wygląda na to, że jestes zwykła konfitura i zgłaszasz posty, bo coś podejrzanie moderacja szybko działa.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Tykretynie [46.204.13.*]
    Ty toksyczny zawistny śmie ciu. Wyniki i 44% lepsze rok do roku a ten eunu ch już czepia się, ze następny będzie gorszy. Trudno żeby nie bym jelopi e skoro rok temu była premiera VR poza tym gh jest coraz starszy wiec logiczne ze sprzedaż słabnie. Powiem ci tyle jak nie przestaniesz siać fermentu to bardzo tego pożałujesz.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Niktsyncw3la [83.23.218.*]
    Jaka ta miernota jest zakłamana to koniec. Klamie na temat tryb coop, będzie od razu. Kłamie, ze nie ca się nic zrobić, żeby poprawić sprzedaż. Co za 2man, nawet nie zauważył, ze największa dotychczas promocja to było tylko 30% wiec są spore możliwości. Życzę mi jak najgorzej bo takiego kundla toksycznego nie nigdzie indziej.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Wystarczy [94.75.95.*]
    ze np. w sierpniu przed wynikami za II kw będzie ogłoszony kiedy będzie coop vr i nikt się tymi wynikami nawet jak będą słabe nie będzie przejmował .
    A słabe byc nie musza z wielu powodów które pomogą poprawić sprzedaz: np. nowe dodatki (combat update) , zmniejszenie negatywnego wpływu SOTFu (powrot graczy) , czy tez większe promocje albo capibary zadziałają na konsole tak jak na PC itp.
    W 11bit czy w CIgames w ogóle nie ma wynikow a spolki się trzymają pod jakieś fantazje . A my mamy prawie 100 mln cashu i najlepszy zarzad z giełdowego gamedevu, ktory spokojnie i bezbłędnie rozwija spółkę .
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~rozbitek [89.65.60.*]
    Jak smutnym i mały człowieczkiem trzeba być, żeby od 5 lat truć na forum na temat spółki, na której nic się nie zarobiło a większość ludzi wycisnęła po setki procent wzrostu :D :D
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Tj [83.23.218.*]
    Przynajmniej ten żałosny śmi e ć zna swoją wartość i nick "nikt" nie wziął się z powietrza. Jedyne miejsce, gdzie ten 2man ma trochę atencji, tak pewnie siedzi w piwnicy i zółć go zalewa.
    @Tj ale po co te wyzwiska. Kultury trochę, kultury. 

Chcesz kulturalnie porozmawiać to odnieś się do moich szacunków i podyskutujmy o Q2. Ja przecież nie neguję wyników za Q1. Natomiast ty napisałeś "wzrost zysku netto o 44%" i to ma być jakaś prawda objawiona? Jakaś analiza albo chociaż jej próba? Przecież tyle to każdy umie sobie przeczytać.
    @Rozbitek zgadzam się z tobą w 100% ale to nie moja wina, że nie zarobiłeś. Ale rozumiem to i szanuję twoją konsekwencję. Wszak pisałeś, że ty jesteś tu na długo i nie zamierzasz sprzedawać akcji. I ok. 

Wiem, że w przeciwieństwe do różnych Pawłów, BORów i innych Zosi jesteś tu długo więc podobnie jak ja masz na tyle niską średnią, że obaj możemy ze spokojem czekać na rozwój wydarzeń. Co nie znaczy, że mam być zawsze zadowolony z tego jak ten rozwój przebiega. Natomiast jeżeli tobie to odpowiada to wspaniale dla ciebie.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~klops [93.180.177.*]
    Fundusz ma prawie darmowe akcje. Zaewsze zarobi
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Cool [188.76.66.*]
    @nikt pisał tu kilka x kiedy sprzedał akcje i było to dokładnie po 120 i 130 zł. Potem kilka miesięcy później wrzucił wszystko w Protektora po 7 zł. W internecie nic nie ginie :)))
    Przecież wklejano tu wielokrotnie jego wypowiedzi . To zwykły troll.:)))
    Parę cytatów trola:
    -"tryb kooperacyjny nic nie zmieni w sprzedaży . Ba, może nawet zmniejszyć sprzedaż jak będzie nieudany"-kilka x powtórzone między 2018 a marcem 2020.
    -"Polyslash robi grę , która może być lepsza od GH" - styczeń 2021
    - "każdy kwartał 2023 będzie gorszy od 2022"-luty 2023 ( ten cytat jest niezły, bo już 1 kwartał pokazał jego "wiedzę":)))
    -"sprzedałem po 120 zł lecicie na 50zł"- marzec 2020 :)))

Powtarzam. W internecie nic nie ginie. :)))
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Cool [185.239.72.*]
    Up
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Pawel [88.156.162.*]
    Zwykły zawistnik z wystrzelonym w kosmos ego. Dobrze go czasem poczytać, bo jest idealnym antywskaźnikiem. Skompromitowany tu wielokrotnie i nadal oczekekuje, że ktoś się będzie do jego paralitycznych analiz odnosił i prowadził z nim merytoryczną dyskusję. Prawdopodobnie spędza całe miesiące w ciemnej, dusznej norze i stąd ta żółć wylewająca się w zasadzie z każdego jego posta.
  • Re: Zapamiętajcie to: to był jedyny kwartał w 2023 w którym wyniki były Autor: ~Obserwator [83.31.86.*]
    To bardzo prawdopodobne, ale to jest już bez znaczenia.
    Rynek to już wycenia i patrzy na nowe wydania. To jest najbardziej przewidywalna spółka gamingowa na GPW.
    Nie spodziewam się już znaczących spadków.
[x]
CREEPYJAR -1,41% 420,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.