https://www.bankier.pl/wiadomosc/BIOCELTIX-S-A-Zawarcie-umowy-na-przeprowadzenie-badania-klinicznego-dla-kandydata-na-produkt-leczniczy-BCX-CM-AD-8537800.html Ale i tak czekamy na wyniki badań bo to powinno odpalić "raptory" :) :)
Dobre to będą jak będzie komercjalizacja. Teraz to tylko kolejne badania wyjdą albo nie. Ktoś w ogóle potrafi wycenić ta spółkę gdyby wyszły jej te 3 leki ? Za ile może być kupiona albo jakie przychody może mieć ?
To zobacz po ile były ostatnie zakupy podobnych firm przez duże koncerny weterynaryjne. Elanco kupiło Kindred za 440 mln dolarów dwa kata temu. I Aratanę za 240 mln cztery lata temu. Zoetis pierwszej tego typu transakcji dokonał z tego co pamietam w 2017 roku i zapłacił 85 mln dolarów rozpoczynając wyścig o portfolio biotechów weterynaryjnych.
Transakcji jest mało bo i takich firm jest niewiele. BCX jest właśnie jedną z tak nielicznych i tak zaawansowanych badawczo podmiotów. W ciągu dwóch , trzech lat będą mieć trzy skuteczne i nowoczesne leki, które przy dobrej, prawdopodobnej umowie partneringowej wygenerują setki milionów milionów złotych w przychodach. Wystarczy posłuchać o tym wszystkim w ostatnich webinarach na youtubie. Wg. mnie to jedna z najbardziej perspektywicznych spółek giełdowych
Robią tutaj to samo co na SDS. Ta sama spółdzielnia kurs wywindowała, ubrała a teraz realizuje zyski. Za chwilę będą znów siedzieć na gotówce i będzie jazda w górę
Jeżeli piszesz o spółdzielni o, której myślę to sie grubo mylisz ,spółki tam promowane to spółki z wyjątkowym potencjałem tylko oczywiście długoterminowo .Jak rosły po 100-200% to nic nie pisaliście ,że spółdzielnia ale jak teraz korekta to nagle grupa be! Korekty były i będą tylko trzeba wybierać odpowiednie momenty na zakup .Jak coś to jestem tylko szarym członkiem tzw przez Ciebie spółdzielni. Zobaczycie na przełomie 2-3 lat czy spółki dały zarobić czy nie.
Alicjo, wczorajszy wzrost był efektem ESPI, które spółka wypuściła po wtorkowej sesji. Zwróć proszę uwagę, iż spółka w przeciągu 2 miesięcy wzrosła z niespełna 40 do 80 złotych, czyli o 100% bez praktycznie żadnej korekty. RSI było mega wyprzedane, korekta była więc naturalna. Zakładam, że kurs może się trochę pobujać na poziomie 69, które powinno być teraz wsparciem dla kursu. Po konsolidacji dalsze wzrosty pod wyniki badań publikowane w IIQ wg. p. Prezesa.