• Przed raportem Autor: ~Gracz [31.60.73.*]
    Cisza jak by wszyscy o spółce zapomnieli a tu już jutro raport za 1q. Jakieś prognozy? Czy jest coś co może zaskoczyć czy raczej wszystko przewidywalne? Czytam raporty innych spółek gamingowych, widzę zyski, widzę dywidendy ale przede wszystkim widzę gry które wydają. Firmy które weszły na giełdę w podobnym okresie mają 5-7 zarabiających produkcji, 2-5 mln zysku. Tu niestety produkcje zaliczają kolejne „kamienie milowe” czyli ich grywalne wersje opisywane rok temu nadal nie wiadomo na jakim są etapie. Czy jest szansa na 2 dema na festiwal dem w połowi czerwca? Na razie zarabia tylko mms21 ale te przychody będą coraz mniejsze, nie zakładam więcej niż 150k. To nie tak, że jestem pesymistą ale zakładam -350. Od jutra zaczniemy trzymiesięczne oczekiwanie na kolejny wynik kwartalny ale prawda jest taka, że jesteśmy w połowie 2q i nic nie zarabiamy więcej, dalej tylko mms21, więc jak tak będzie dalej to w połowie 2024 braknie gotówki.
  • Re: Przed raportem Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Narazie to wszystko raczej do przewidzenia, będzie strata to jest pewne. W q1 może trochę MMS21 na nitendo zwiększy przychód, ale nie wydaje mi się, żeby jakoś dobrze się sprzedawał. Z tego co czytałem to MMS21 na nitendo miał masę błędów, ultimate games się słabo spisało. W q2 do przychodu dojdzie bugvasion (pewnie kilka/kilkadziesiąt tys przychodu) no i mają być konsole na Xbox w czerwcu(oby to im lepiej wyszło niż nitendo). Co do dema to obstawiam, że się wycofali i nie zdążą z rally na steam fest, ale aztec zaprezentują - ja to tak widzę. Mnie teraz oprócz dem, najbardziej ciekawi jak idzie frogville gra egypt frontiers finansowana przez playway i czy p2chill będzie miało z tego % czy też zyska tylko jako akcjonariusz. Druga rzecz to oczekiwanie na zapowiedź projektu permafrost - skoro się tak tym jarają to może będzie większa gra ( coś w stylu green hell?)
  • Re: Przed raportem Autor: ~Przemo [193.28.84.*]
    Patrząc na steam db, aztec ma ciągle mnóstwo updateów + 2 dni temu pojawiła się nowa powiązana appk'a która jeszcze nie jest upubliczniona (po cichu licze, że to już przygotowanie prologu). Natomiast rally mechanic od 2 msc brak updatów na steam db, wiec wg mnie nie ma co liczyć, że będzie na steam fest, a poprzedni newsletter odczytuje jak wycofywanie sie z tego, że będą 2 dema.
    Co do tego, że zarząd się jara premafrostem, to bym sie nie przywiązywał, łatwo im przychodzi chwalenie, a ciężej się ogłasza, że coś nie idzie, lub jest opóźnione. Póki co faktycznie wszystko jest nie zakłócone, kolejne kamienie milowe etc, no i już od dwóch lat gramy we wszystkie obiecane nam gry, prawda? :DD dobra a tak bez marudzenia myślę, że teraz nie ma co myśleć czy braknie kasy w 2024 bo o tym powinna zadecydować sprzedaż azteca + mms. No kiedyś wkońcu go wydadzą...
    Myśle, że ten raport może nie mieć zbytniego wpływu na kurs, czy wolumen, no chyba, że nas zaskoczą jakoś na plus, ale nie wiem jak mieli by tego dokonać bo nintendo nie wpłynie, aż tak na wyniki.
    Z tym permafrost to racja, że troche to potrwa, kamiele milowe itp, ale bierz pod uwagę że żadna z gier nie miała przeznaczonego tak dużego budżetu. Myślę że tu może się coś zadziać ciekawego
  • Re: Przed raportem Autor: ~Przemo [193.28.84.*]
    tak to prawda, ale ile wpadnie do spółki 20%? oczywiście te 20% może przynieść znacznie więcej niz 100% z jakiejś innej gry, ale póki co niewiele wiemy o tym projekcie, może ta inna firma będzie umiała lepiej w marketing, oby. Póki co niech zadbają o to, żeby aztec był wspaniały.. i widoczny :)
    20 % akcji tej spolki maja a to troche roznica :) ta inna firma wydała niezły hicior kiedyś "Medieval Dynasty". Więc na wydaje sie, że wiedzą co robią
[x]
P2CHILL -3,69% 4,70 2025-09-12 17:00:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.