działając w imieniu spółki pod firmą YetiForce S.A z siedzibą w Warszawie (dalej: "Spółka") chciałbym uprzejmie poinformować, iż Spółka nie posiada wiedzy na temat okoliczności i przesłanek, które stanowiły podstawę złożenia żądania przez Komisję Nadzoru Finansowego oraz zawieszenia obrotu w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect akcji Spółki. Jednocześnie chciałbym poinformować, iż żaden przedstawiciel Komisji Nadzoru Finansowego ani innych organów regulujących rynek, dotychczas nie zwrócił się do Spółki z prośbą o informacje i wyjaśnienia oraz nie prowadził w tej sprawie korespondencji ze Spółką. Dlatego Spółka nie jest w stanie wskazać przyczyny wstrzymania notowań akcji Spółki jak również na dzień dzisiejszy nie posiada informacji o terminie wznowienia obrotu akcjami. Wszelkie istotne zmiany oraz informacje w tym zakresie będziemy przekazywać w dedykowanych komunikatach.
Pragnę również podkreślić, iż działalność operacyjna Spółki przebiega bez zakłóceń, a Spółka podejmuje działania mające na celu jak najszybsze wyjaśnienie zaistniałej sytuacji.
Jednocześnie chciałbym poinformować, iż żaden przedstawiciel Komisji Nadzoru Finansowego ani innych organów regulujących rynek, dotychczas nie zwrócił się do Spółki z prośbą o informacje i wyjaśnienia oraz nie prowadził w tej sprawie korespondencji ze Spółką. Dlatego Spółka nie jest w stanie wskazać przyczyny wstrzymania notowań akcji Spółki jak również na dzień dzisiejszy nie posiada informacji o terminie wznowienia obrotu akcjami. Wszelkie istotne zmiany oraz informacje w tym zakresie będziemy przekazywać w dedykowanych komunikatach.
Pragnę również podkreślić, iż działalność operacyjna Spółki przebiega bez zakłóceń, a Spółka podejmuje działania mające na celu jak najszybsze wyjaśnienie zaistniałej sytuacji.
Dlatego Spółka nie jest w stanie wskazać przyczyny wstrzymania notowań akcji Spółki jak również na dzień dzisiejszy nie posiada informacji o terminie wznowienia obrotu akcjami. Wszelkie istotne zmiany oraz informacje w tym zakresie będziemy przekazywać w dedykowanych komunikatach.
nie jestem graczem giełdowym, spółkę kupiłem w wyniku analizy tego co oferuje bo to moja branża mój konik, akcje kupiłem na zasadzie inwestycji w startup. Padnie to lipa, ale widzę wieeeelki potencja w oferowanej usłudze. Nie sądziłem jednak że jej działalność zostanie powstrzymana przez KNF!!! co to za kraj!!! gdzie jak komuś dobrze idzie i jest wielką nadzieją inwestorską ktoś utrzymywany z naszych podatków wstrzymuje jej działalność. Czy wiecie państwo jaka jest przyczyna wstrzymania tej spółki na giełdzie? zaiwestowałem swoje pieniądze od potencjalnych zysków będę zmuszony zapłacić BELKĘ od strat BELKA nie oddaje. Co to do jasnej ciasnej ma być!
Dnia 2023-05-12 o godz. 14:10 ~TenObcy napisał(a): > Wysłałem do KNF formalne zapytanie o czas i powód zawieszenia. Czekam na odpowiedź.
a co nam z tego, nie wiem jak jest a knf ale zwyczajowo mają na odpowiedz 30dni, przez trzydzieści dni może już nie istnieć Ukraina i polska, co mi z ich działań skoro moje środki zostały zablokowane. Skoro knf jest taki bystry do blokowania spółek winien przynajmniej z własnej puli rezerw wypłacić inwestorom środk aby mogli je rozdysponować a w przypadku uchylenia decyzji wnieść do inwestorów o możliwosć wykupu ponownego akcji na tych samych warunkach. Wtedy byłoby to klarowne i dość uczciwe.
Skok płacy dla szefów KNF. Przewodniczący dotychczas mógł liczyć na ok. 34 tys. zł miesięcznie. Teraz jego płaca to ponad 82 tys. zł. Jego zastępców dotyczy podwyżka z 31 tys. do prawie 70 tys. zł miesięcznie……Kasa ma się zgadzać tylko tam
informujemy, że w przypadku odwieszenia spółki, Komisja poinformuje o tym odpowiednim komunikatem - https://www.knf.gov.pl/komunikacja/komunikaty.
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z art. 147 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, czynności nadzorcze podejmowane przez pracowników Komisji są objęte tajemnicą zawodową.
Trudne czasy przeżywają teraz organizacji bankowe… Dobrze, że istnieje mnóstwo alternatyw. Na przykład firma CapitalKo. Udziela pożyczki online na rozwój firm w 15 minut z minimalną ilością dokumentów. Skorzystałam i gorąco polecam