• No i ile zebraliście Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Wiecie co mnie śmieszy, że obroty małe - jak już robicie takie spadki to musicie to bardziej urealniać - na taki free float jaki tu jest powinno być przynajmniej 1 mln - 2 mln obrotu... Pomijam fakt, że byle frajer jednym zleceniem może te wszystkie "spadki" wyciągnąć.

Musicie się bardziej postarać, bo nadal powyżej 2 zł... a czas się Wam kończy. Jakiś mocniejszy zdecydowany ruch by się przedał - np. 100k akcji PKC i dolne widły i ciągle wiszące 100k - 300k na sprzedaży po prawej. Tego typu rzeczy mogłoby przestraszyć ulice...

Patrząc na to jak to robicie to naprawdę jesteście gamoniami - kto Was pozatrudniał w tym funduszu, Michał?

• Re: No i ile zebraliście Autor: ~lol [185.31.217.*]
    jak na tego paździerza, to obroty są duże.
    A popyt nie wyciąga.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Akurat macie pecha chłopaki, bo zwietrzam tutaj okazje - a tak się składa, że Kogenera mi ładnie odjechała już prawie 100% - dzięki "Myślącemu" - a jak ładnie poleci to i lewarek zakręce, okazja życia ;)

• Re: No i ile zebraliście Autor: ~Kr [31.182.221.*]
    Dnia 2023-05-10 o godz. 12:50 ~Testie napisał(a):
    > Wiecie co mnie śmieszy, że obroty małe - jak już robicie takie spadki to musicie to bardziej urealniać - na taki free float jaki tu jest powinno być przynajmniej 1 mln - 2 mln obrotu... Pomijam fakt, że byle frajer jednym zleceniem może te wszystkie "spadki" wyciągnąć.
    > >
    > > Musicie się bardziej postarać, bo nadal powyżej 2 zł... a czas się Wam kończy. Jakiś mocniejszy zdecydowany ruch by się przedał - np. 100k akcji PKC i dolne widły i ciągle wiszące 100k - 300k na sprzedaży po prawej. Tego typu rzeczy mogłoby przestraszyć ulice...
    > >
    > > Patrząc na to jak to robicie to naprawdę jesteście gamoniami - kto Was pozatrudniał w tym funduszu, Michał?
    > >
    > >
    > >

Niech się chłopaki bawią już dużo czasu im nie pozostało ciekawe czy potem zdążą odkupić.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Drago [91.237.85.*]
    Nie wiem czy mają tyle akcji żeby tak ostro zagrać , męczą sukcesywnie papier chociaż patrząc po obrotach to na razie zamierzen chyba nie osiągnęli :)
  • Re: No i ile zebraliście Autor: zakar [31.182.221.*]
    Ciekawe kiedy NN się wkurzy i zabierze im zabawki a ma tylko 16,56% akcji moze jeszcze sporo zebrać
    Nie sądzę aby jeszcze coś dokładali oni kupowali w cenach podobnych do nas...
  • Re: No i ile zebraliście Autor: zakar [31.182.221.*]
    Czemu nie jak wyczują okazję...
    Bo dla nas taką prawdziwą okazją byłoby gdyby Compremum spadło poniżej 1 zł a to jest nierealne...
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Marek [141.0.12.*]
    Dzisiaj tylko 10k zebrałem zobaczymy ile beda dawać jutro
    Dnia 2023-05-10 o godz. 15:06 ~Testie napisał(a):
    > Bo dla nas taką prawdziwą okazją byłoby gdyby Compremum spadło poniżej 1 zł a to jest nierealne...

Ja nie pogardził bym po 1,80 tak jak kiedyś dawno temu :))
    Ja też :) przy takim 1.8 to już sobie lewarek robie i jestem w stanie skupić z 200-300k papieru na handel hehe, przy cenie typu 1 zł do bociana bym zapierdzielał byle się obkupić na maxa
    Widzę że chłopaki się poddali - zrozumieli że wszystko wyzbierane...
    Zaraz się zacznie zbieranie w górę na szybkości...
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Marek [141.0.12.*]
    Na koniec pewno rzucą coś jeszcze PKC-em ..
    Ce widzę się dwoi i troi sam ma tu więcej wątków niż wszyscy akcjonariusze razem wzięci hahaha
    Teraz takie zagranie nie ma sensu, bo to "oni chcą zbierać" tanie akcje a narazie to sami sprzedali pół darmo :) hehehe ot leszcze, muszą poćwiczyć na Newconnect :)
    Zobaczcie co tutaj się szykuje:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pierwsza-umowa-PKP-na-inwestycje-z-KPO-w-tym-tygodniu-8537137.html

• Re: No i ile zebraliście Autor: ~Makler [89.76.240.*]
    a kto to Michał ?
    Widzę, że cos urwało

Testie napisałeś ...

Patrząc na to jak to robicie to naprawdę jesteście gamoniami - kto Was pozatrudniał w tym funduszu, Michał?

kto to Michał ?
    Taka wysoko postawiona lama w jednym z funduszy...
    Ale tutaj już praktycznie nie ma funduszy ... został tylko NN OFE
    Jakbyście się zastanawiali kto sobie wrzuca 200k pkc - to było ode mnie jako sygnał dla Was "dawajcie go jeszcze niżej". Narobiliście mi ochoty na zakupy nie zawiedźcie mnie.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~nde [5.173.96.*]
    Testie - w punkt! Dobrze powiedziane.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    No właśnie dobrze powiedziane i na tym koniec. Objaw frustracji po tych stratach. Chcesz coś zrobić to działaj, a nie gadaj.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~De [87.206.119.*]
    Hmm
    A gdzie znikl dzis glupi i glupszy :)?
    Teraz już tylko góra - więc nic nie piszą... nie widziałeś świecy na H4?
    Dnia 2023-05-10 o godz. 16:53 ~Testie napisał(a):
    > Jakbyście się zastanawiali kto sobie wrzuca 200k pkc - to było ode mnie jako sygnał dla Was "dawajcie go jeszcze niżej". Narobiliście mi ochoty na zakupy nie zawiedźcie mnie.

Oni maja "mały" problem... oni muszą zbijać kurs i potem móc odkupić taniej...
    Ciekawe od kogo odkupią jak tu każdy akumuluje tanie akcje wysprzedać w dół się mogą ba mogą sprzedawać w dół do ilu chcą.
    Ale jak już sprzedadzą ... to jak odkupią te setki tysięcy akcji ?
    Żeby zbić kurs z poziomu 2,5 do 2,2 w miesiąc stracili 1,3 mln akcji ciekawe jak to planują odkupić haha
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~pozbud [188.146.196.*]
    Nie planują odkupić perły.. haha
    No nie wiem, ja nie jestem taki mondry, ale według mnie to stracili ci co trzymali a nie sprzedali.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~hmm [185.31.217.*]
    podaż dalej ogromna
  • KR wilki wożniok Autor: ~ce [185.119.209.*]
    ciągle kasujo majo chody w bankierze

śmije się jak gupi do syra .
    łodkuopio se poo 70% za rocek 3 razy wincy
  • KR wilki wożniok Autor: ~ce [185.119.209.*]

ciągle kasujo majo chody w bankierze

sprzedajo bo drogo ratujo kase.
    śmije się jak gupi do syra .łodkupio se po 70 gr za rok
    za rocek 3 razy wincy akcji se kupio
  • Re: KR wilki wożniok Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Faktycznie to niepokojące jest, że tak tanio już jest a kupujących brak. Co się dzieje. Marek co z Tobą, od przyglądania się nie urośnie.
  • Re: KR wilki wożniok Autor: ~Marek [82.145.223.*]
    Jak juz pisałem wcześniej wczoraj dobralem 10k poczekam do ilu zbijecie kurs dzisiaj i wtedy zdrcyduje ile dokupić. Tak że działajcie zbiajcie dla mnie kurs.
    Sprzedający dziś zaspali ? wczoraj i przedwczoraj robili juz pierwsze zrzuty w dół po 20k akcji !
  • Re: KR wilki wożniok Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    No wreszcie zmądrzałeś, nie liczysz na wzrosty, a na spadki.
    Marku alez nie ja jestem tak samo madry to Ty nauczyles się wreszcie czytać bo ja nigdy nie kupowalem tu w górę zawsze zachecam sprzedajacych by mi sypali w dół, np tak jak wczoraj kupilem 10k na -5%.
    Nigdy nie kupiłem tu nic w góre bo po co skoro tak fajnie zbijacie mi kurs.
    Odkupować nie muszą. Mogą stać z boku :)
    Dnia 2023-05-11 o godz. 09:49 ~Testie napisał(a):
    > Odkupować nie muszą. Mogą stać z boku :)

Rzeczywiście nie musza odkupować ale przecież nie po to od ponad miesiąca tak intensywnie tutaj ujadali na spadki by potem nie kupować ... dlatego uważam że moje pytanie jest aktualne jak maja zamiar odkupić stracony 1,3 mln akcji teraz skoro już zbili kurs ?

• Re: No i ile zebraliście Autor: ~pozbud [188.146.196.*]
    Ale oni nie mają wcale zamiaru odkupić.ktos poprostu wychodzi ze spółki
    Dnia 2023-05-11 o godz. 11:49 ~pozbud napisał(a):
    > Ale oni nie mają wcale zamiaru odkupić.ktos poprostu wychodzi ze spółki

Wychodził ze spółki i dlatego ustawił tu tych trzech pajaców którzy mieli za zadanie jak najwięcej negatywnego szumu informacyjnego zrobić ?? Po to by mógł kurs mu spadł bardziej ?? Czy to logiczny ruch ??
    w Miesiąc zbił kurs z 2,50 na 2,20 tracąc 1,3 mln akcji
    Od 02.01.2023 od kursu 2,50 obrót do dzisiaj jest jeszcze większy 3,4 mln akcji.
    Wiemy że jedyny Fundusz NN który miałby możliwość sprzedaży takich akcji gdyby wychodził to musiał by podać zmniejszenie stanu posiadania.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~ce [185.119.209.*]
    widzisz synek ludzie chca swoją kasę i fundusz ma gdzieś toje widzimisię jkak odkupią te twoje śmierdzące akcje zbudu
    Dnia 2023-05-11 o godz. 12:38 ~ce napisał(a):
    > widzisz synek ludzie chca swoją kasę i fundusz ma gdzieś toje widzimisię jkak odkupią te twoje śmierdzące akcje zbudu

Ce a możesz sprecyzować który to fundusz sprzedał 3,4 mln akcji od początku stycznia ??
    Bardzo proszę o konkrety będzie łatwiej z Tobą rozmawiać wtedy.
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~Drago [185.170.224.*]
    Ce coś zdenerwowany...:)już nawet pisze w języku polskim:)
    Kr, Ty to powinieneś porozmawiać z jakimiś dziećmi, może by w te Twoje bzdury uwierzyli.
    Dnia 2023-05-11 o godz. 14:34 ~Marek napisał(a):
    > Kr, Ty to powinieneś porozmawiać z jakimiś dziećmi, może by w te Twoje bzdury uwierzyli.

Bardzo chętnie bo dzieci piszą logicznie !!
    Ce udowadnia nam tutaj że fundusze w tym NN sprzedawał akcje jak go tylko proszę by pokazał kiedy się to odbyło to takie trudne ?

Art. 69. - [Obowiązek zawiadomienia o nabyciu lub posiadaniu znacznego pakietu akcji] - Oferta publiczna i warunki wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółki publiczne.

Obowiązek dokonania zawiadomienia, o którym mowa w ust. 1, powstaje również w przypadku:
    1)
    zmiany dotychczas posiadanego udziału ponad 10% ogólnej liczby głosów o co najmniej:
    a)
    2% ogólnej liczby głosów - w spółce publicznej, której akcje są dopuszczone do obrotu na rynku oficjalnych notowań,
    b)
    5% ogólnej liczby głosów - w spółce publicznej, której akcje są dopuszczone do obrotu na innym rynku regulowanym niż określony w lit. a lub wprowadzone do alternatywnego systemu obrotu;

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/oferta-publiczna-i-warunki-wprowadzania-instrumentow-17220869/art-69 

Autor: ~ce [185.119.209.*] 2023-05-11 09:03
    Opublikowano przy kursie:  2,22 zł , zmiana od tamtej pory: -0,45%
    NNOFE niezadługo podo jak mo mało akcji=================================

bo sypie łod zeszłego rocku gdzie zlozł ponmizy 10%

Kiedy NN informował o przekraczaniu kolejnych progów 2% przy sprzedaży akcji ??

NATIONALE-NEDERLANDEN Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. (dawniej ING PTE)
    7 425 330
    16,56 % akcji
    7 425 330
    15,24 % głosów

https://www.gpw.pl/spolka?isin=PLPZBDT00013#shareholdersTab
  • Re: No i ile zebraliście Autor: ~ce [185.119.209.*]
    https://stooq.pl/h/?i=12jr
    w grudniu po poludniu 9% mioeli heheeeeeeeeeee
    Dnia 2023-05-11 o godz. 14:53 ~ce napisał(a):
    > https://stooq.pl/h/?i=12jr
    > w grudniu po poludniu 9% mioeli heheeeeeeeeeee

Przykro mi CE ale podajesz nieprawdziwe dane prawdziwe podaje GPW:

https://www.gpw.pl/spolka?isin=PLPZBDT00013#shareholdersTab
    Dnia 2023-05-11 o godz. 14:54 ~Kr napisał(a):
    > Dnia 2023-05-11 o godz. 14:53 ~ce napisał(a):
    > > https://stooq.pl/h/?i=12jr
    > > w grudniu po poludniu 9% mioeli heheeeeeeeeeee
    >
    > Przykro mi CE ale podajesz nieprawdziwe dane prawdziwe podaje GPW:
    >
    >https://www.gpw.pl/spolka?isin=PLPZBDT00013#shareholdersTab

Dlatego właśnie pytam o Espi czy możesz przytoczyć jakiś komunikat zejścia poniżej progu 10% oraz o komunikaty o zmianie posiadania przy przekraczaniu w dół po sprzedaży kolejnych progów 2%
[x]
COMPREMUM 0,22% 0,92 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.