Skuteczność rezygnacji Prezesa z dniem dzisiejszym, tj. 09.05. Przyczyna, to jakieś bzdury. Skuteczność rezygnacji całej Rady Nadzorczej z dn. 29.05. A co z akcjami obecnych i byłych decydentów? Oni mają kilka milionów akcji. Kiedy wydali 29.03 dodatek do Model Buildera, poinformowali, że należy niebawem spodziewać się czegoś więcej. Mają dokończyć i rozliczyć w czerwcu z NCBiRem symulator wody. To jest duża wartość intelektualna. Upadek wydaje mi się nieprawdopodobny. Czy tam doszło do atomowego konfliktu o skutkach nieprawdopodobnych, bo dlaczego ustąpiliby wszyscy, czy dogadano przejęcie Moonlita z dn. 30.05? Jeśli raport za 2022 r. zostanie opublikowany 31.05, to kto go fizycznie opublikuje? Kto rozliczy symulator wody? To chyba musiało być dla nich coś zaskakującego, bo w tej sytuacji publikacja raportu za 1. kw. 2023 r. w dn. 15.05 nie ma logicznego sensu, a ogłoszono ją (zmianę z 10go na 15go) ledwie wczoraj. Obroty ostatnich dni nie ukazują horendalnych przepływów na rynku regulowanym. Osobiście obstawiam przejęcie Moonlita.
To już jest koniec to jest już koniec Nie ma już nic nie ma już nic Jesteśmy wolni jesteśmy wolni Możemy iść możemy iść To już jest koniec to jest już koniec Możemy iść możemy iść Jesteśmy wolni jesteśmy wolni Bo nie ma już nic bo nie ma już nic Nie ma już nic nic nic nic
Przejęcie pachnie tu na kilometr !!! Kostek nie zbłaźni się żadną upadłością bo śmiali by się wszyscy z niego przez wieki wieków że nie poradził sobie w zarządzaniu spółka z 3 pracownikami o kapitalizacji 1,5 mln zł
1. gdyby przejęcie było planowane, byłoby to wcześniej odpowiednio zakomunikowane. 2. upadek Moonlit nie równa się "zbłaźnieniem" Kostka i pewnie wcale go to nie objedzie 3. Moonlit nigdy nie był w grupie PlayWay
Przejęcie może być planowane w intencjach zarządzających, ale czy to oznacza sens komunikowania takich intencji bez fundamentalnej podstawy? Kto tak robi? Może właśnie się dogadują lub dogadali? Opublikowanie takiej informacji musi mieć podstawę w umowie, a taka umowa zapewne musi mieć warunki spełnienia i być może właśnie zachodzą? Na tą chwilę upadłość wydaje mi się nieprawdopodobna. Więcej, wg mnie już by ją ogłosili. Dlaczego mieli by to uczynić dopiero za 20 dni 29.05? Osobiście nie dostrzegam sensu takiej logiki.