Target 8-9zł mnie nie interesuje powyżej 20 można pomyśleć brak dywi dla mnie ok jak mają pomysł na biznes skup akcji zrobi swoje, tylko może by umorzyli już skupione...
Osobiście mam już dość tego skupu. Myślałem, że w tym roku się skończy i wreszcie kurs zacznie rosnąć, a oni znowu wrócili z tym tematem. Gdyby chociaż prowadzili ten skup w jakiś sensowny sposób, a oni w ostatnim okresie przed zakończeniem praktycznie nic nie kupowali, za to mieliśmy komunikaty o zwiększeniu zaangażowania przez prezesa. Dla mnie to wygląda tak jakby chcieli zniechęcić jak największą liczbę akcjonariuszy. To ciągłe podkreślanie, że dywidendy nie będzie, a jak jeszcze kogoś to nie przekonało do opuszczenia szeregów akcjonariuszy, to zostanie wymęczony przeciąganym w nieskończoność skupem. Nic dziwnego, że inwestorzy omijają tą spółkę szerokim łukiem, a o jakichś funduszach w akcjonariacie możemy tylko pomarzyć. Nikt normalny nie będzie wchodził do cudzego folwarku. I później mamy obroty jak w warzywniaku.
Ja odebrałem pozytywne komunikaty Pana Prezesa - ma on pomysł na biznes i na zwiększenie marżowości oraz przychodów następnych kwartałach. To, że nie ma póki co dywidendy, nie oznacza, że finalnie jej nie będzie. Prezes powiedział, że na ten moment nie myślą o niej, co nie oznacza, że to się nie zmieni. Dla mnie liczy się pomysł na biznes, a więc zwiększenie w każdej Q przychodów i dalszy rozwój biznesu... Tutaj nikt z Was nie może odmówić patrząc na wyniki, że jest bardzo dobrze, a powinno być jeszcze lepiej...
Jeśli natomiast kurs spadnie, to ja na pewno dokupię, bo spółka jest niedoceniona, niedoszacowana oraz nie widzę na ten moment negatywnych komunikatów :)))
Trudno oczekiwać, aby w każdym miesiącu rosło i rosło. Było 3 zł. Później 6 zł. Korekta na 5 zł. Następny przystanek na 7 - 10 - 14 i więcej zł....
Bądźcie cierpliwi, chyba, że ktoś chce wychodzić to niech wychodzi :)
Dnia 2023-05-09 o godz. 21:56 ~piozio napisał(a): > Ja odebrałem pozytywne komunikaty Pana Prezesa - ma on pomysł na biznes i na zwiększenie marżowości oraz przychodów następnych kwartałach. > To, że nie ma póki co dywidendy, nie oznacza, że finalnie jej nie będzie. Prezes powiedział, że na ten moment nie myślą o niej, co nie oznacza, że to się nie zmieni. > Dla mnie liczy się pomysł na biznes, a więc zwiększenie w każdej Q przychodów i dalszy rozwój biznesu... Tutaj nikt z Was nie może odmówić patrząc na wyniki, że jest bardzo dobrze, a powinno być jeszcze lepiej... > > Jeśli natomiast kurs spadnie, to ja na pewno dokupię, bo spółka jest niedoceniona, niedoszacowana oraz nie widzę na ten moment negatywnych komunikatów :))) > > Trudno oczekiwać, aby w każdym miesiącu rosło i rosło. Było 3 zł. Później 6 zł. Korekta na 5 zł. Następny przystanek na 7 - 10 - 14 i więcej zł.... > > Bądźcie cierpliwi, chyba, że ktoś chce wychodzić to niech wychodzi :)
Bardzo dobrze to rozegrali jak wszystko wypali i przejmą jakiś firmę kurs poszybuje sam i to więcej niż przy wypłacie jakieś dywidendy która nic nie daje bo tylko obniża wartość spółki .Widać że stawiają wszystko na rozwój firmy aby powiększać kasę i aby wyniki były jeszcze lepsze . Moim zdanie strategia spółki jest bardzo słuszna i pozytywna i co ważne mają w planach powiększenie marek a więc przejęcia a to jest mocny sygnał do wzrostów .Dodatkowo chcą wejść na Zalando kolejny bodziec do większych zysków ..............