• Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~All-in [89.231.176.*]
    Ktoś próbuje zebrać papier zdecydowanie poniżej wartości, nie dajcie się wyleszczyć. Sprzedać poniżej 8-9 PLN to frajerstwo
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~asd [89.64.55.*]
    Pewnie że frajerstwo ta spółka jest bardzo nisko wyceniona , kasa w spółce duża i bez długów . Ja tu liczę na ath i to się stanie kwestia czasu
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~mały [85.221.158.*]
    Target 8-9zł mnie nie interesuje
    powyżej 20 można pomyśleć
    brak dywi dla mnie ok jak mają pomysł na biznes
    skup akcji zrobi swoje, tylko może by umorzyli już skupione...
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~Cezar [5.184.252.*]
    Trzeba dobierać jedyne wyjście , bo tylko inni czekają aby im sypnąć . Grubas ma czas i trzeba działać jak oni akumulować
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~Andi [213.25.202.*]
    Ja liczyłem na skromną dywidendę.
    Ale akceptuję pomysły Zarządu na dalszy rozwój Spółki. Trzeba jeszcze cierpliwie czekać na dwucyfrowy kurs.
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~xxx [31.61.225.*]
    Osobiście mam już dość tego skupu. Myślałem, że w tym roku się skończy i wreszcie kurs zacznie rosnąć, a oni znowu wrócili z tym tematem. Gdyby chociaż prowadzili ten skup w jakiś sensowny sposób, a oni w ostatnim okresie przed zakończeniem praktycznie nic nie kupowali, za to mieliśmy komunikaty o zwiększeniu zaangażowania przez prezesa. Dla mnie to wygląda tak jakby chcieli zniechęcić jak największą liczbę akcjonariuszy. To ciągłe podkreślanie, że dywidendy nie będzie, a jak jeszcze kogoś to nie przekonało do opuszczenia szeregów akcjonariuszy, to zostanie wymęczony przeciąganym w nieskończoność skupem. Nic dziwnego, że inwestorzy omijają tą spółkę szerokim łukiem, a o jakichś funduszach w akcjonariacie możemy tylko pomarzyć. Nikt normalny nie będzie wchodził do cudzego folwarku. I później mamy obroty jak w warzywniaku.
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~asd [89.64.55.*]
    ja mu nie oddam żadnej akcji po takiej cenie niech spier...
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~Cezar [83.28.236.*]
    Zobaczymy czy to info o braku dywidendy zatrzyma wzrost kursu ale wątpię w to . Nie ma powodu tutaj do spadków wręcz przeciwnie
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~matti [193.239.57.*]
    AMEN... :D
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~piozio [95.108.11.*]
    Ja odebrałem pozytywne komunikaty Pana Prezesa - ma on pomysł na biznes i na zwiększenie marżowości oraz przychodów następnych kwartałach.
    To, że nie ma póki co dywidendy, nie oznacza, że finalnie jej nie będzie. Prezes powiedział, że na ten moment nie myślą o niej, co nie oznacza, że to się nie zmieni.
    Dla mnie liczy się pomysł na biznes, a więc zwiększenie w każdej Q przychodów i dalszy rozwój biznesu... Tutaj nikt z Was nie może odmówić patrząc na wyniki, że jest bardzo dobrze, a powinno być jeszcze lepiej...

Jeśli natomiast kurs spadnie, to ja na pewno dokupię, bo spółka jest niedoceniona, niedoszacowana oraz nie widzę na ten moment negatywnych komunikatów :)))

Trudno oczekiwać, aby w każdym miesiącu rosło i rosło. Było 3 zł. Później 6 zł. Korekta na 5 zł. Następny przystanek na 7 - 10 - 14 i więcej zł....

Bądźcie cierpliwi, chyba, że ktoś chce wychodzić to niech wychodzi :)
  • Re: Nie dajcie się wyleszczyć. Autor: ~Ted [176.103.75.*]
    Dnia 2023-05-09 o godz. 21:56 ~piozio napisał(a):
    > Ja odebrałem pozytywne komunikaty Pana Prezesa - ma on pomysł na biznes i na zwiększenie marżowości oraz przychodów następnych kwartałach.
    > To, że nie ma póki co dywidendy, nie oznacza, że finalnie jej nie będzie. Prezes powiedział, że na ten moment nie myślą o niej, co nie oznacza, że to się nie zmieni.
    > Dla mnie liczy się pomysł na biznes, a więc zwiększenie w każdej Q przychodów i dalszy rozwój biznesu... Tutaj nikt z Was nie może odmówić patrząc na wyniki, że jest bardzo dobrze, a powinno być jeszcze lepiej...
    >
    > Jeśli natomiast kurs spadnie, to ja na pewno dokupię, bo spółka jest niedoceniona, niedoszacowana oraz nie widzę na ten moment negatywnych komunikatów :)))
    >
    > Trudno oczekiwać, aby w każdym miesiącu rosło i rosło. Było 3 zł. Później 6 zł. Korekta na 5 zł. Następny przystanek na 7 - 10 - 14 i więcej zł....
    >
    > Bądźcie cierpliwi, chyba, że ktoś chce wychodzić to niech wychodzi :)

Bardzo dobrze to rozegrali jak wszystko wypali i przejmą jakiś firmę kurs poszybuje sam i to więcej niż przy wypłacie jakieś dywidendy która nic nie daje bo tylko obniża wartość spółki .Widać że stawiają wszystko na rozwój firmy aby powiększać kasę i aby wyniki były jeszcze lepsze . Moim zdanie strategia spółki jest bardzo słuszna i pozytywna i co ważne mają w planach powiększenie marek a więc przejęcia a to jest mocny sygnał do wzrostów .Dodatkowo chcą wejść na Zalando kolejny bodziec do większych zysków ..............
[x]
MONNARI -0,38% 5,28 2025-10-29 16:10:00
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
2025-10-23
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać